Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 44 649
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Bibi, и ние през хром, но с на банксервиз подпис. Първият път обаче не зареждаше и вчера следобед "пусна". Възложих на моя мъж, но той възропта, че им е бъгав сайта. Но пак по-добре, отколкото да ходя да търся физически мястото и да се редя.

# 331
Момичета привет! Бих искала да попитам, има ли някъде информация колко деца има незаписани в София, и колко от вас ще рискуват с 5 класиране. Заслужава ли си рискът за дете с бал 400, за някои от свободните места в 1 АЕГ, ФЕГ, 35 и 22? Благодаря ви

То си зависи и от това къде сте в момента... Аз пък си мисля, че с бал 400 може и да има шанс за 22-ро, че даже и за 35-то, ако има повече от 1 свободно място.
Благодаря Ви, в 18 е класирана още на 1 етап.

# 332
  • София
Какво чух вчера. Дете от стария клас съобщава на моето ( и аз присъствам) кой къде е приет. Този там, този там, този на второ класиране там, Х е в училище У от трето класиране и т.н. за останалите съученици.  Ние почти всичко знаехме. Обаче за Х се изненадахме. Проверих справката от РУО. Няма обявено такова свободно място нито за 3, нито за 4- то класиране. Детето, което съобщи, го каза съвсем спокойно, като нещо нормално. И то е нормално да се влезе от трето кл. Каква е гаранцията, че РУО обявява всички свободни места? Или за някои знаят само определени хора.
Аз нали скоро за Вазова точно писах, че РУО дава 3 свободни, а на страницата на училището казват, че всичко е запълнено, даже с надприем за 2 двойки близнаци. Защо и обратното да не е така?
А и отдавна писах, че сме хора и можем да надхитрим системата...но тогава ме обориха, че не е възможно.
Начини има много. И примери

# 333
  • София
Биби, аз подадох с ПИК на НАП, нямаше проблем.

# 334
  • София
И аз да попитам за помощта. Когато избирам административното звено, кой район да бъде - в който живеем или в който е училището? За София питам.

# 335
След 15.09 по спомен има огромни опашки пред Социално подпомагане. Мога ли сега да подам заявление без служебна бележка от училище, нищо че ще изплатят по-късно. Не откривам телефон за нашия район в София за звънна.

# 336
  • София
Подава се по местоживеене.

Аз подадох онлайн без служебна бележка.

# 337
В 31во е излязло 5 класиране. Всички приети са с бал между 402 и 416,5.  Даже за едната паралелка е 446. За средните балове е риск, за една точка може да си никъде:(

https://ivanvazov.com/4-%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%bf-%d0%ba%d0%bb%d0 … 0%b0%d0%bd%d0%b5/

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 11:17 от dalil

# 338
След 15.09 по спомен има огромни опашки пред Социално подпомагане. Мога ли сега да подам заявление без служебна бележка от училище, нищо че ще изплатят по-късно. Не откривам телефон за нашия район в София за звънна.

Може. И аз подадох без бележка.

# 339
Iv27, след информацията за 31-во от dalil, аз бих се замислила сериозно, ако балът не прехвърля 400...
Мисълта ми е, че който не успее за 31-во, ще си пробва и за 22-ро, 35-то и т.н. От друга страна прави впечатление, че неприетите в 31-во са с бал между 250 (че и надолу) и 400... Хмммм. Интересно.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 11:40 от Tisisat

# 340
  • София
Питане към подалите ел. заявление за еднократна помощ - през edge някой успял ли е ? Sad
п.с. вчера и през мобилен телефон не стана и вече се чудя каква е причината.
Подавам с пик на НАП, направих си профил.
Успях след 30 мин борба и псуванье, ама стана само като добавих услугата в любими или каквото се казваше там.

# 341
Лорентин, възможно е и да може да се направи шашма, но все пак до четвърто класиране е през системата - всеки, който участва би трябвало да вижда всички свободни места, за които може да кандидатства. Същото е и с детето Х - нали онлайн подава, как ще подаде за училище, за което няма обявено място?

# 342
Мама Ру, права си. Как е станало? Аз си обяснявам с  некоректна справка. РУО си е замълчало в изнесената справка, че има свободно място. Нали те я правят? А е казано на съответен единствен кандидат да си подаде документи. Системата го класира. Не гвърдя, че съм права, и аз се изненадах.
Паралелката е с рисуване и за нея от училището бяха обявили 50 кандидатстващи деца за 26 места.

# 343
Много кандидатстващи на пето в училищата, които цитирате...
Дали всички са останали некласирани, много рисковано ми се струва да се отписвали с баловете, които виждам  Anguished

laurentin, а може просто съученичката ѝ да не е разбрала добре и детето всъщност да е прието на 2-ро класиране.

# 344
Просто са го записали надпланово това дете и са му казали, че е прието на второ. За първите четири класирания важно е какво казва РУО.

Общи условия

Активация на акаунт