Спор за името на бебето

• 14 612
  • 363
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Нали се сещате, че на това може да се отговори: "правете си децата сами". В краен случай - намерете си донори и не ни разправяйте, че тези деца са еднакво на бащите само когато става дума за задължения - било парични, или онези, за които е недопустимо да се каже "помага". Wink
_____

За ситуацията на авторката, която не опира до името, решение може и да няма.
Ако има, в никакъв случай не е "жената има думата, и точка".
Аз бих опитала с "ти избра Х, У и Z, аз също имам право на глас", но без слушане отсреща нищо няма да излезе.

# 196
Добре де, той има име, което винаги е искал да носи детето му, ти нямаш такова, ама ей така не просто не искаш това, нищо, че всъщност не било лошо и ти харесва.
Странна битка си избрала да си ги мерите, аргументът с починалия роднина някога не е състоятелен.
Това дете не е ли и на авторката? А защо като тя го носи това бебе 9 месеца, тя ще го ражда, тя ще го кърми и тн, трябва непременно тя да отстъпва? Сакън да не нараним чувствата на големия мъж?

Той си бил харесал някакво име преди петстотин години, той не иска да чуе за друго име дори когато авторката предлага други имена, за да са на "неутрална" територия и двамата, той в момента й прави шантажи като тя иска да се разберат... Мъж мечта. 🥱

Ама то е същото и от другата страна, не е ли това дете и на мъжа ?
"Големият" мъж би трябвало да е човекът, когото обича, не знам защо го иронизираме и чувствата му, само защото е имал мечта как да се казва детето му.
Защото мъжките мечти не са по-големи от женските.
Защото тази бременна жена в момента не може са си върже обувките и други прелести.
Защото раждането не е като да отидеш на разходка.
Ей такива неща и уважението, и обичта към себе си не би трябвало да я карат да отстъпва.

# 197
А върху него пък пада отговорността за грижите, които ще полага за семейството си в следващите минимум 2 години.
Не разбирам това измерване с линия кой е по-голяма жертва, и кой има по-големи заслуги.

# 198
  • София
Върху него пада финансовата отговорност, ако авторката не получава майчинство. Върху нея отговорността за обгрижването на детето.
Освен ако не се разберат друго.

# 199
Сама, само с майчинство няма да живее по същият начин, както с някой до нея.
Но по-добре да не започваме спор по темата дали има смисъл от мъжете.

# 200
Е, вече наистина си измисляте - нито знаем финансово как са, нито как са се разбрали двамата, нито дали ще седи 2 години в майчинство (аз познавам жени, които почти не са спирали да работят, но тук пак зависи каква работа има жената). Леле.

А пък това той непременно да избере името на бебето, защото ще я издържа и ще си "плаща", ми звучи някак грозно.

# 201
Да, също колкото "аз раждам, аз решавам". Тези съвети с какво са по-различни от нагалането, което уж осъждате?

А и ми цитираш думите напълно погрешно, казвам, че и двамата родители си имат важни роли, а не че някой си плащал, за да стане на неговата.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 19:28 от Elunaria

# 202
Нали знаете, бащи много, майката е една Joy

# 203
  • Пловдив
И да не знаем, от форума го научаваме. Wink

# 204
Знам, че живеем в див капитализъм, но винаги ще ми е абсурдно как може да се поставят финансови маркери на всичко, което една жена преживява, за да роди едно дете. Не, не мисля, че е същото като да ходиш на работа.

Плюс вече 10 човека написаха, че в България традицията е детето да вземе две имена от бащата, та не сме ги забравили.

# 205
  • Пловдив
Някой като реши да извърти чуждите думи, нищо не може да се направи.

# 206
Майката има магическа връзка с бебето си още от зачеването, а и дори преди това. Аз сънувах сина ми години преди да бъде заченат. И знаех, че ще имам син. Даже беше с име в съня ми, но БНД не го хареса и стана друго, т.е. бебето самО си го "избра" /няма да разказвам/.  Ама можеше да откажа диалог ....
Незачитането на мнението на другия по толкова важен въпрос говори само и единствено за непреодолими комплекси. Аз бих си кръстила както си искам и бих зарязала бащата, в такава ситуация.

# 207
Извърташ ми думите в някаква друга посока.
А това, че ти виждаш само финансовият аспект у един баща, далеч не означава, че грижите му се изразяват или изчерпват само с това.

Тези две имена от бащата не са неговият личен избор, а това, което му е предадено от неговото семейство. Та не виждам защо това ще му отнема правото да участва в избора на име. Говоря по принцип, не за конкретният случай.

# 208
Детето не го е създала сама,преди всичко са семейство и компромисите са неизбежни.
Пропагандата за феминизъм не е удачна за тази тема.
Вярвам,че ще стигнат до консенсус за името,важното е да е живо и здраво.

# 209
  • София
Бащата е този, който не приема компромис.

Общи условия

Активация на акаунт