Спор за името на бебето

• 14 509
  • 363
  •   1
Отговори
# 360
Имах колежка Розалия, казвахме й Рози. На мен ми допада. Е, не бих си кръстила дете така, но е сладко.

# 361
  • София
Бабите и дядовците са Маргарита и Цветан и Цветелина и Явор.
Наследниците са Ралица, Камелия, Биляна, Росен и Ясен.
Ако бяха повече момчетата щеше да е наистина трудно.
Ето какво още намирам в интернет като мъжки цветни имена, но не ми харесват:
Билян, Божур, Върбан, Венцислав (макар за мен това да е аналог на Стефан), Гергин, Гроздан, Дафин, Делия, Дилян, Делян, Динко, Детелин, Елин, Жасмин; Здравко, Зюмбюл, Калин, Карамфил, Кестен (?), Латин, Лилян, Люлян/к, Маргарит, Малин, Невен, Смилян, Трендафил, Фидан, Цветелин, Цветомир, Цветослав, Цвят/ко, Цветин.
Хубаво е наистина да има такъв общ празник в семейството, но е трудно постижимо в съвремието, когато всички са разпръснати по света и у нас.
Аз също имам общ имен ден със сестра ми, а някога и с баба ни, на която уж сме кръстени, но имената ни нямат общо, освен общ имен ден.
Съпругът ми пък и брат му имат почти еднакви имена, но са кръстени всеки на различен от дядовците им.
Голяма забава е в нашето семейство с тези имена.

# 362
За мен е най- естественото нещо да се уважат родителите, подновявайки имената им. Така има и една приемственост, не ти е паднало името от някъде си. Родителите ни, ние с брат ми, децата ни, техните деца, всички имена са свързани с тези на баби и дядовци. Дъщерята и зетя сами решиха да ме уважат, както и очаквах. Споровете за имена не ги разбирам, разумните хора намират варианти.

# 363
  • София
Заключено по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт