Бременност при наличие на хидросалпингс

• 552
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте съжалявам ако повтарям темата но просто съм много притеснена.
Ето историята накратко.
Преди около 3седмици усетих болка ниско долу все едно менструална ,но цикълът ми закъсняваше и отидох на лекар. При прегледа установи че най вероятно дясната ми тръба е запушена ,пълна с течност. Увери ме че цикълът ще дойде по -късно и ми изписа дуфастон. И така изпих дуфастона но цикъла така и не дойде,отидох отново на доктор и той откри бременност в 5 седмица.
Та въпроса ми е дали някой се е сблъсквал с подобна ситуация и дали ще мога да износя бебето със запушената тръба,докторът ми каза че нямало да има проблем ,но все пак се притеснявам

# 1
  • София
Запушване на тръбите не може да се види с обикновен ехограф, а с ЦС.
Надявам се, че си проверила нивата на прогестерона си, заради рязкото спиране на дуфастона.
Съветвам те да смениш лекаря.

# 2
  • София
Бременността е в матката, нали? Аз също бих сменила лекаря!

# 3
Да в матката е
Доктора,който ми изписа дуфастона е различен от този който последно посетих и откри бременност
Притеснявам се дали ще мога да го износя без проблем ,ако някой е имал подобен проблем моля да сподели

# 4
  • София
Ако не ти е правена ЦС, надали имаш хидросалпингс.
Пусни си прогестерон и не се притеснявай излишно.

# 5
При първото ми посещение усетих силни менструални болки и посетих дежурния кабинет в АГ отделението в Русе и там доктора каза че отдясно имам запушена тръба а от ляво има малка незначителна киста и изписа дуфастон и след три седмици отидох при лекар който си посещавам и видя бременност в 5 седмица и каза ,че отдясно има нещо но без снимка не може да се каже какво е.

# 6
  • София
Просто си знай за друг път, че запушени тръби не се виждат с ехограф. Вероятно си имала имплантационни болки, но си попаднала на некадърник.
Слушай си твоя лекар.
Ако е минала повече от седмица от спирането на дуфастона и нямаш проблем, просто се успокой.
Колко дни го пи и кога го спря? Рязкото спиране на прогестеронов препарат е притеснително.
Ти планираше ли бременност?

# 7
Каза ми да изпия един блистер 2 ×1
 Изпих го на 2.08 и болките продължиха и на 8.08 отидох на лекар
По принцип искахме да имаме второ дете  но имам две отворени операции заради спукани кисти и ме увериха че най вероятно имам сраствания и без инвитро няма да стане и така се отказахме ,но не се пазехме и съвсем случайно се случи

# 8
  • София
Надявам се, че след прегледа си казала на твоя лекар, че си пила дуфастон и той те е изпратил да си изследваш прогестерона и ти е върнал дуфастона.
Надявам се и да си обсъдила тези неща с него подробно, а не така с по 1 изречение след куп въпроси.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 12:16 от Fever Ray

# 9
Казах му да,но за сега не ми пусна никакви изследвания вика ме следващия петък на преглед

# 10
  • София
Рязкото спиране на прогестеронов препарат може да предизвика кървене. Странно, че не е предприел мерки, но може би е преценил, че са минали достатъчно дни и всичко е ок.
Защо те вика толкова скоро на преглед, след като е установил вътрематочна бременност, а сърдечна дейност се отчита чак от 7 г.с.?

# 11
Ами незнам този доктор обича да вика по-редовна и да си заплащаш символична таксичка

Общи условия

Активация на акаунт