КГБ = Клуб на Готините Баби - 223

• 32 144
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. За срещата ако може да уточним дали някое от работещите момичета ще дойде и ако те не могат и има възможност да я изтеглим поне час по-напред. Така ще мога да постоя при вас един час и да отлитам, че после стават страшни задръствания и да се прибера поне за вечеря, че дъщерята и внучката ще са в къщи.
Фло, ще стискам палци всичко да се случи според желанията ти.
Аз също ще имам нужда от стиснати палчета в понеделник. После ще споделям.
Сега ви оставям, че имаме майстор - копаят ни нов канал и нова септична яма, че в старите строителя буквално си е оставил ръцете.

# 511
Фло, да се случи! Амин!
За срещата ще мога след 17.00 ч.
Кой , когато може, ако може.
Срещи ще има, само здраве да е.

# 512
Добро утро!

Нинка,благодаря за кафето!🌻

Честит празник!
Важна дата в историята ни!

Фло,каквото си захванала -да се случи!🍀🍀

Днес празник на града ни.
Фестивал на народното творчество,песни и танци на народите.
И панаир.
Със сергийки,въртележки ,чардаци със скара-бира🙂
Отивам да си купя локум.Розов,на килограм .Много го обичам .😁🙂😋

До после

# 513
Фло, да се случи каквото искаш.
 Нашият празник беше на 4.  50 години град, местни състави и една певица някаква в рекламата,  кебапчета виждам налазили. Не съм излизала ,но  и не виждам от клиповете сергии, може и да няма като друг път батути и  гадости.

# 514
  • София
Ето ме и мен!
Снощи късно прочетох първите пожелания да се сбъдне това, което съм замислила. Много ме зарадвахте. HugСутринта идват още и още благословии. Как искам да стане!!!  Само леко ще открехна завесата - не е лично за мен, но много го искам. Сега ми предстои една важна среща - в сряда. Денят на Богородица! Дано и тя да помогне да стане. Амин! Ако тогава всичко е наред, към края на месеца ще имам една още по-важна среща. Ако и тогава се получи, нататък - здраве и късмет да е!
От рано съм се юрнала да пренасям книги и редя в библиотеката. Тези дни прочетох, че до 22. септември върви Книгодарителска кампания по предаване на книги, с които да обзаведат читалища по села и малки градове. Може би на място ще се събират дарените книги. Едва ли ще имам време да отида до село и да отбера книги за читалището ни. Преди време занесох два чувала, но има още много.
Ромео го "пуснах" в отпуска. Нека се разходят със сина. Усетих го, че има нужда.
Съседите се подреждат. Едно по едно си отива на мястото.
Честит ни Празник на Съединението! Да пребъде нашата България!
Хайде, стига ми почивка. После пак ще намина.
Има яснота за срещата. На 10. септември. 17.00 при Дядото. Масата е резервирана. Носете си усмивките!

# 515
Честит празник!  Да я има България, въпреки продажните ни политици!

Айша, ще се справим с нашите съкровища.  Няма как.
За местоживеенето на внука не знам как ще се развият нещата. За всекидневно пътуване няма как да стане. Все пак са 100 км и с кола е около час и 20 мин., а с автобус повече. Според мен най- правилният начин, който ще реши проблема за следващите най-малко  9 г.  е кредит и купуване на жилище. И внучката ще отиде там след 7 клас, ако е живот и здраве. Но не зависи от мен.
Фло, помолих се на една иконка, която е много специална за мен. Нещата ти ще се получат!
Пипи, и за теб ще се помолим!
Гъбка, хапвай си локум, а ако има турска баклавичка, хапни една заради мен. Обожавам я!
Бо-ряна, ами те всички празници вече са такива-сергии, кебапчета и детски атракции. Комерс!
Касс, Енисса, Диди, Нина, Красива Белла, Клечи, не ви коментирам, но не съм ви пренебрегнала.
На всички приятен следобед!

# 516
Честит празник!

Борянка, със закъснение, но с добра мисъл за здраве и успехи на сина ти!
Фло, Пипи - стискам ви палци!
За срещата не мога точно да кажа. В понеделник ще ходя до личната за направление за физиотерапия и, ако има свободен час, още веднага ще започна. Лошото е, че ще трябва да пътувам до друг град, че у наше село нямаме такава екстра. Ако, обаче, има дати за след 10-ти, най-вероятно ще довтасам при дядото.
Да се ожаля - вчера имах проблеми с кучо. Прехраних ли го, от антибиотика ли, разбунтува му се стомахчето. Та справки по телефона с "родителите", снимки, клипчета...Накрая се обадих на един ветеринар, който има кабинет в София и на връщане мина през нас, но до тогава беше му разминало. Днес е добре, ама да си идват по-бързо курортистите и да си го прибират, че "шубето ми е голям страх".
Фло, щях да те питам за книгодарителската кампания, но, като потърсих информация, попаднах на такава страница във фейса. Ще пиша там.

# 517
  • София
За Дядото на 10.09 - ще съм с вас виритуално, няма как.
Фло, не съм по молитвите, но днес ви помислих с добро.
Нали съм споделяла, че каквото помисля и после се сбъдва.
А Ромео много от рано започна да бяга бързо. Поне да мине месец от учебната година, но той си знае.
Книги, ако не ми трябват ги изнасям във входа. На 1 пейка всеки слага и някои избират. Дарителските кампании за читалища искат само нови, нашумели романи. Другото не го приемат, че не се търсело. И те са си прави  - за какво им е напр. "Овчарчето Калитко" и подобни.
Клечи, замислената екскурзия е много интересна.  Ходила съм по маршрута преди много години - работех в тур. агенция и като свърши сезона си правехме командировки по интересни места. Уж да гледаме и избираме хотели. Имахме доста повече джобни от редовите туристи + командировъчни = живот....
Ереван, Тбилиси, Баку - още в края на соца бяха много интересни и различни градове. Сега са още по-хубави, заслужава си ходенето.
КАГ, то кредит лесно ще вземат и апарт. ще изберат. Но се чудя тия пубери, оставени в самостоятелен апартамент на къде ще ги избие. По споделеното от тебе внучката е доста своенравна. Май ще те командироват да ги стягаш.
Мин. година търновския братовчед беше се амбицирал да праща сина да учи тук след 7 кл.  Търсих имот,  ходих по огледи, правих клипчета и снимки. Инвестираха накрая в Артекс Хармония  до нас. Но през цялото време се говореше майката да е тук с момчето. Пък после и малката сестричка ще се присъедини. Накрая той избра ПМГ в родния град. Сега имота се дава под наем, родата блажи.

# 518
Много сме наясно с опасностите , Айша. Затова и искаха общежитие. Но в София средношколски няма . Правели са за студенти.
Ситуацията е сложна, но се надявам да се оправи някак.

# 519
  • София
Добро утро, мили дами!
Ето и днешното кафе /за мен първото за деня/

Поздравявам всички ви :
Специален поздрав за Фло:

И една истина:

Хубав ден и всичко добро.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 07:53 от Nina NN

# 520
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Нинка, благодаря за кафето.
При нас изкопните работи продължават. Надявам се днес да свършат с тях и да се сложат тръбите, а утре да заровят всичко това и да не вали няколко дни, че да изсъхне за да не газим в кал.
Днес съм си определила половината ден за чистене, че с детето е така - трябва всеки ден. Забланено ми е да пускам пералня и миялна, докато не свържат тръбите на канала. Трябва да приготвя и нещо за хапване. Гледах рецепта за италианска скиачата с тиквички. Това е като един сплескан хляб и вътре има настъргани тиквички и пармезан. Звучеше интересно, затова ще го пробвам и после ще разкажа.

# 521
  • София
Привет, красавици.
По-добре да сме щастливи, че другото е преходно. Stuck Out Tongue Winking Eye
А картинката на зъболекарския стол ми напомни случка от миналото. Веднаж седнал Ромео да го лекувам и аз му се заканих, че ще му работя с тъпо борче на бавни обороти. Погледна ме точно така, както пациента от картинката. Grinning НИНКА, добре започнахме деня - с кафе и усмивки. Благодаря ти! Hug
ПИПИ, сподели, ако ти се получи добре. За днес имаме телешки език, ( най-после стигнахме и до него), с пържени картофки и салата. За десерт - диня.
От сутринта свърших доста работа. Пометох и забърсах моя кабинет и застлах килима. Стана много уютно. Заредих пералната. Сега чакам съседите да дойдат и отиваме до новия кабинет. Чукат, Хайде.

# 522
Много сме наясно с опасностите , Айша. Затова и искаха общежитие. Но в София средношколски няма . Правели са за студенти.
Ситуацията е сложна, но се надявам да се оправи някак.
В кой квартал е училището?
Моята препоръка пък е за самостоятелна гарсониера/боксониера. Ужасно е да се съобразяваш с пишкащи често старци, които си лягат с кокошките и пестят вода от пускането на вода в тоалетната. Не ви пиша измишльотини.
В самостоятелно жилище и родителите могат да идват на гости с преспиване.

# 523
Добър ден!

Нинка,благодаря за ежедневното кафе🥰

Днес дрънкам тенджерите.
Обрах бутчета и крилца от фризера и ги метнах в тавата .
Постна манджичка зелен фасул,картофи,тиквичка ,морков
и задължително копър-любима  моя .За съжаление само на мен😁🙂,но се възползвам от правото на готвача и от време на време готвя.
Снощи обрах една кофа патладжан.Отделих за печене ,а другата част изпържих.Пак с правото на готвача😁😁
Обичам го с оцет.
Изметох една кофа с листа,а още не е есен.Снощи доста духа,поваля малко дъждец,та днес е прохладно.
Иде моето време 🙂

Пипи,да докладваш как се е получила скиачатата-ама,че модерно име🙂
Покрай изкопните ви работи добре,че не са съвсем забранили ползването на вода.Това с пералня и съдомиялната ще се преживее.

Фло,ти почти си на финалната права май!
Новото си е ново .А и едно разместване подобрява настроението .🍀🍀

Ставам да търся либето,че пак ще обядваме към 15 часа🙂

# 524
  • Вила Великула
Гъбче, съвсем е забранено. Ходим до тоалетна при съседите. Ако трябва да си измия ръцете-навън с маркуча от кладенеца. Май му се вижда края. Остана да се пробие най-горния пръстен и да су мушне тръбата. После ще тествам моя Ромео какви ги е свършил.

Общи условия

Активация на акаунт