КГБ = Клуб на Готините Баби - 223

• 32 101
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ох, ГЪБКЕ, де да беше на края ремонта, ама края още не се вижда. Далече е. Този път решихме с Ромео да го караме бавно и плавно. Ама нещо много бавно, бе. С това темпо може би за Коледа ще сколасаме. А защо не и за Великден. Joy
Преди малко взеха гарнитурата. Не съм единствен случай! Е, преди платих 178 лв.за качване, сега платих пак толкова за сваляне. Здраве да е. Пазя си момчетата. Кабинетът ми е готов, остава да му намеря някакво по-малко диванче, евентуално телевизор и една красива финикова палма. В стаята за гости трябва да взема матраци и килим. На ред е хола - там е най-многото работа - килимите да отидат на пране, да се мине с латекс, да подредя скриновете ( всичко ще мине през миялната) , да занеса пердетата на химическо. Много работа.
Отпочинах си, сега отиваме до Икея. Играя го такси. Grinning

# 526
Добър следобед, приятелки!
Днес при нас е съботен пазарен ден. Тук този ден е за социални, роднински, приятелски контакти.  Да се пременим и да излезем да видим свят, а светът да види нас. Първо да напазарим, а после да седнем на масите на открито в заведенията на площада. А там пък е най-добрият наблюдателен пункт за оглеждане и одумване на минаващите. Та и аз се накикиморих и излязох на пазар.  Повече по гореспоменатите причини, отколкото за купуване. Все пак купих 2 кг  червени чушки  за печене и прясна консумация и Кози рог пак 2 кг.  Приятелки за  сядане на заведение не срещнах и веднага се прибрах. Опекох червените, другите мариновах и стерилизирах.С това слагам край на бурканите. Няма само зарзават да ядем!   Чак края на декември - кисело зеле.
Нинка, усмихнат ден и на теб!
Тетка, училището е близо до хотел "Плиска".  Баща му почти  всяка седмица ходи в  София, често и по два пъти.  Да търси нещо подходящо.
Фло, не разбрах какъв кабинет ще имаш вкъщи.
Пипи, дойде ли водата?
Гъбка каза, че една промяна вкъщи променя и настроението. Моята майка навремето много обичаше да размества. Нямали са средства за нови мебели,но пък сменяше местата на наличните, сменяше покривките на леглата и калъфките на възглавничките и така създаваше различна обстановка.
И така полека лека ,  днешният ден преваля.  Дано да е бил ползотворен и спокоен за всички вас!
До скоро!

# 527
  • Вила Великула
Вече имаме септична яма и нов канал. Много съм доволна от направеното. Е, сега двора е като разправата целина, но лека-полека и това ще оправим. Само здраве да има.
Скиачата стана превъзходна.
Успях да снимам преди да са я омели

# 528
  • София
Прибрахме се от Икеа. Там отидеш за едно и се прибереш със сто и едно. Та и ние така.
КАГ, реших една от детските стаи да стане кабинет - събрахме цялата психологическа литература. Доста книги имаме с щерката. Имам и бюро - отгоре сложихме принтера. Да има къде да си правя документите за Касата, да си пиша и копирам лекциите. Да не ви разпраям последния път когато готвих документите за НЗОК. Бързам, пиша, децата вечерят. Свряла съм се в единия край на масата. Трябваше ми коректор, взех го, разлях го, бързо изтрих залятите амбулаторни листа. Блъснах едни готови и подредени документи, разпиляха се по пода. Хайде отново ги подреждах. Абе, лудница. Сега вече ще си имам място, където ще мога да работя на спокойствие. Книгите са подредени в един ред и може лесно да се намери нужната книга. Та това ще е моя кабинет.
ПИПИ, важното е, че сте доволни от свършената работа. Добре си ни показала снимката, ама дай когато имаш време и рецептата.
Отивам към банята и се просвам на леглото. Днес навъртях около 60 км. градско. Май трябва да сложа граници.
Забравих да ви кажа лека нощ и сладки сънища.

# 529
  • Вила Великула
https://www.youtube.com/watch?v=mJXZ7hGqtWo&t=27s

Фло, веднага....

# 530
Ех, че сте работни!
Ех, че сте уфатнти!
Не, не се срамувам.
Аз съм друга "бира"!
Радвам се на хубавото време, излизам по срещи с приятелки и нещо дребно в къщи.
Нищо съществено - мързеляк

На 10 август е световен ден
на мързела и тогава съм родена. Мързелът ни учи.
Е, аз се уча!
Бъдете здрави!

.

# 531
# 532
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Кафето днес е празнично:
Защото днес е голям християнски празник.
8-ми СЕПТЕМВРИ - РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА!
На този ден православната църква прославя Божията майка като пазителка на християнското семейство и покровителка на родилката и детето.🙏
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Хубав и благословен ден ви желая.

# 533
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник и от мен!
Аз, нали все съм малко на терсене, свързвам този ден с РД на двама скъпи за мен хора : Галя, която беше в Панагюрище и руският ми приятел от Донецк. Да са живи и здрави!
Иначе при мен нищо ново. Вчера ходих на магазина и се оказа, че са превели пенсиите. Та си напазарувах доволно и сега мога да не излизам поне 3 - 4 дена.
На Анжелка в петък й беше първия учебен ден. Оплака се, че от стария й клас са само петима. Класът бил попълнен с доста от
"ония със забрадките". Опитала се да говори с една от тях, но тя изобщо не й обърнала внимание. Май не съм писала за Криско. От 2 - 3 седмици е на работа. Като за начало е на 4 часа - от 17 до 21. После излиза с приятели, прибира се посред нощите, спи докато се наспи и после с начале. Младежка му работа!
За сега толкова. Лек ден на всички!

# 534
Честит празник! ❤️🍀🌹

# 535
Честит празник!
Днес бил и ден на грамотността, пълната грамотност, не правописната само. Да е честит и той.

# 536
Честит празник, момичета! Да ни закриля нас и близките ни Св. Богородица,  да помага на всички!

# 537
  • София
Честит празник, дружки. Да ни покровителства Божията майка. Да ни помага! Амин!

И сега нещо прозаично. Както казват старите хора - всичко втасАла Мара и под нея бАра. Та и аз така. Онзи ден купих матРиала за прословутата лютеница.
Ден първи - ентусиазирана. Ще я направя. Кой, аз ли нЕма са се справя?
Ден втори - разколебана. Дали да не напълня чушките и да направя кьполу или пък имам баялдь с патладжаните?
Ден трети - отново ентусиазирана, ама не чак толкова. Да я направя, ама май нямам глава чеснов лук... Търся си причина, да не я захващам. Е да, ама се оказа, че имам точно толкова, колкото ми трябва чесън. Е, везната се наклони към правенето. Сега вече тавата е във фурната. После ще ви каже какво се е получило.Simple Smile
Съседите дойдоха за закуска, все едно е обяд. И аз поспах повече. Сега започвам да дрънкам тенджерите - ще им правя кюфтета по Цариградски. Стига им толкова почивка на тенджерите, Stuck Out Tongue Winking Eye  
Да е Честит и празникът на грамотността. Някъде четох, че в момента нашето поколение е на 12 място по грамотност, а внуците ни са на 89 място...Май се отнасяше за Европа. То пък има си хас в световен мащаб да е. Много щяхме да се надуем - също като едни пауни!
ПИПИ, рецептата е лесна, ще го пробвам това нещо.
КРАСИВА БЕЛЛА, мързелът е заразен. Дали няма да ни прихване и нас?
ТАНУ, намерих в превод песента. Много ме впечатли клипчето.
ЯНЕ, да са ти здрави внуците - ето, че всеки върви по избрания път. Сполука да имат!
ТЕТКЕ, кога си идвате? Стори ми се много дълга вашата почивка. Grinning
ЕНИСА, как е пИятеля? Виждаш ли го?
НИНКА, получаваш чувалче с Hug
Хайде, за сега толкова. После пак.

# 538
Фло, я метни тук клипа с превод, моля Simple Smile
    До 18-ти сме в Поморие. Ето, в реално време :

# 539
  • София

ТЕТКЕ, готово. Само, че клипът, който ТАНУ е сложила е по-силен, по-въздействащ, поне за мен.

Общи условия

Активация на акаунт