КГБ = Клуб на Готините Баби - 223

• 32 097
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте!
Честит празник на всички! Научавам за него от Нинка, за което ѝ благодаря.  Дано Богородичка закриля всички ни!

За мен денят е добър.  Внукът е приет в далечното общежитие. Той и още едно момче са приети допълнително в някаква  резервна стая.  Слава Богу! Един сериозен проблем е решен!

Тану, благодаря за песента! Харесвам мелодията, но не знаех думите. Благодаря и на Фло за  клипчето с превод! Сега вече ще я слушам с разбиране.
Яне, успех на Анжи в ученето и на Криско в работата!
Тетка, Бо_ряна, Енисса, Красива Белла, пожелавам ви хубав ден с приятни занимания!

Аз не знаех, че днес е религиозен празник и от сутринта изпрах килим, пътечки и перде в дневната в моя старчески дом. Ами дано ми е простено! Кукърът сготви стар фасул. За днес толкова работа и такова ядене.

До скоро!

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 16:38 от K.A.G.

# 541
Вчера беше при нас пИятелят. Обядвахме, поигра на двора и си тръгнаха. Правят упражнения за рехабилитация, гледат се с майка му. Надявам се на пълно и бързо възстановяване. Другото е битови тъпотии. Не съм се престаравала в нищо.
Хубав ден!

# 542
  • Варна
ЧЕСТИТ  ПРАЗНИК,  МОМИЧЕТА!  НЕКА  СВЕТА  БОГОРОДИЦА  ДА  ПАЗИ  И ЗАКРИЛЯ  СЕМЕЙСТВАТА  НИ!    Hands Pray

Момичета, имам въпрос към вас и молба за съвет, препоръка или просто мнение по въпроса:
Влязла ми е "една муха в главата" да си купя уред за палачинки. Обаче, аз като търся уреди за да си улесня живота,  мисля, мисля........ да не пръска, лесно ли се почиства.....
Ако някоя приятелка ми каже, че има някакъв уред, че е доволна, че сготвеното е вкусно, и лесно, и бързо..... веднага и аз искам, но сама да се реша, съм доста нерешителна.
И като под-въпрос: дали палачинките стават със сухо мляко, нали магазините са ми далеко, не всякога имам в бутилка.
Ако имате такъв уред или имате наблюдение, мнение- ПРИЕМАМ СЪВЕТИ ВСЯКАКВИ!

Приятен следобяд, девойки!  Nerd

# 543
  • София
Танита, за мене уреда  е безсмислен. Той е по-широк в диаметър, палачинките стават огромни. Правя си ги на лидълски, незалепващ тиган и Мрънчока лапа бързо.
Защо да не станат със сухо мляко, размиваш го с вода, според указанията на опаковката и действаш. Но може да си улесниш живота като си купиш 2 -3 кутии с мляко UHT. То е с дълъг срок на годност. Има го и в Лидл и в Кауфланд. То може и на други места да продават, не съм гледала.
https://media.marktjagd.com/14624564_375x800.jpg  - кауфландското. Аз не оставям без 1 кутия от Лидл. Сегашната е с трайност до сакралната дата 10.11.2024 и няма нужда да сди в хладилника докато не го отвориш.
Фло, когато имаш време сподели за имамбаялдъто. Мотат се 2 патладжана из хладилника.
Ениса, пИатела свикна ли с гипса? А нарисуваха ли го? Ще му мине, няма страшно.
КАГ, честито общежитие на внука. А като е далечно - къде се намира? Но то до у-щето му има удобен транспорт от всякъде.

# 544
Айша, благодаря! Общежитието било на някаква професионална  гимназия, но не запомних името.  Изглеждало прилично, ремонтирано преди 2 год. В него живеели деца и от други училища.
Щял да пътува до някъде около 30  мин., (ако не бъркам с метро)  и после пеша около 15 мин. Подробности не знам. Важното е, че е приет. Олекна ми!

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 17:28 от K.A.G.

# 545
Привет от Априлци! 😊
Тук сме от три дни утре си тръгваме. Успяхме и се качихме на Видимското пръскало. Поозорихме се, но успяхме. Само една дума мога да кажа - красота! Колкото ми позволяваше нередовният интернет тук се опитвах да ви чета, да не изтърва нещо 😁 и да остана назад с новините. Дано и сега не ме издъни и успея поне да публикувам.
Днес за мен е двоен празник, че отметнах още една година в календара. Поднасям ви символична виртуална почерпка, а довечера пийнете по едно за здраве 🥂🍰🍦🍸🍹🥰
Поздрави и прегръдки от мен и красивият Велик Стар Балкан! ❤️

# 546

Честит рожден ден! Още много такива дни  и поздрав на Стария Балкан!

# 547
Касс, честита и благословена да си!

# 548
  • София
МИЛА КАССС, ЧЕСТИТА ДА СИ И БЛАГОСЛОВЕНА! ДА ПРЕВРЪЩАШ МЕЧТИТЕ СИ В ЦЕЛИ И СМЕЛО ДА ГИ ЩУРМУВАШ. РАДВАЙ СЕ НА ГОЛЯМОТО СИ И ЗАДРУЖНО СЕМЕЙСТВО. НАЗДРАВЕ!

КАГ, слава Богу, че проблемът е решен!
АЙША. Разполовяваш по дължина патладжаните. Издълбаваш ги с лъжица, почти до кората. Издълбаното нарязваш на ситно и посоляваш. Посоляваш и патладжаните. Оставяш ги да престоят. Нарязваш на кубчета 2 моркова и 2 глави кромид лук на ситно. Запържваш ги в олио, сипваш и малко водичка, добавяш изстисканите нарязани патладжани, след  като омекнат, добавяш няколко домата нарязани или от консерва - 2-3 суп. л., добавяш нарязани 5-6 скилидки чесън, добавяш сол на вкус и червен пипер., последно слагаш магданоза. Пълниш издълбаните патладжани, редиш в тавичка, поливаш с олио и малко водичка и слагаш да се запекат.Предпочитаме го студено.
ТАНИТКА, не ти е нужен този уред. Пържи си палачинките в тигана. Ако не можеш да ги обръщаш с подхвърляне, има лопатки, които да ти помогнат. Преди време, когато тигана ми беше по-лек, ги премятах във въздуха, Сега щерката ми подари някакъв специален тиган, който е много тежък и не става така. Обръщам ги с една много широка лопатка.
ЕНИСА, щом ЛъФито подскача по двора, значи е добре. Всичко ще е наред.
Момичета, да се похваля с моята първа лютеница. Не случайно рецептата е за Мързелива лютеница във фурна. Измих, нарязах всичко, сложих по 1 с.л. сол и захар, 150 мл. олио, завих с фолио и във фурната. Като мина около час и половина, проверих какво става - имаше все още доста течност. След около час махнах фолиото и така се допече още час и  остана само на мазнина. След това добавих черен пипер, смлян кимион и още малко сол. Смлях с блендера и наслагах в бурканчета. Сега предстои да ги стерилизирам за 10 мин. Фурната ми изобщо не е напръскана. Доволна съм от резултата. Чак ми се иска да направя още една доза. Grinning

Брей, че торта, брей, че букети! Grinning

Да напомня за 10.септември. 17.00 при Дядото

# 549
  Касс, честит рожден ден!  Бъди здрава, обичана и ценена от всички около теб! Наздраве!

# 550
  • София
Намерих това нещо, смешно ми се видя, та и вие да се посмеете.
КАССС, нищо лично. Stuck Out Tongue Winking Eye

Скрит текст:
Зачуди се измъчен бай Илия
на булката си що да подари.
Не че нещо, ама бе циция,
а беше празник на жената днес, уви...
Рози да и купи -30 лева-
как пък не, безбожни тез цени.
Нещо по-така на далавера-
цедка или сапунерка може би?
Или чорапи жълти на райета,
бръсначка за наболия мустак...
Дървени бъркалки за кафето
или за супа някакъв черпак?
Почесва се Илия зад ухото-
не може да измисли нищо днес.
След малко ще си дойде вкъщи злото
в ръцете ще го зяпа с интерес...
Сто клечки за уши в кутийка
или телче да стърже тез тави ?
Игли,конци и лъскави топлийки
или солница - гъбка може би?
Бе все пари,а толкова му свиди
и как да мине метър тоя път?
Тогаз му светна - в хола има китки
във някакви саксии де цъфтят.
Наскуба ги ,уви ги в целофан
и трепетно зачака свойта фея.
Но бай Илия тъй и не разбра,
че бе прекършил всички орхидеи...
Прибра се буля Сийка у дома
и той поднесе ласкаво букета-
ухилена побърза тя сега
в хола да го тури на бюфета.
И щом прекрачи прага онемя-
в цветарника стърчаха пръчки голи-
от толкоз орхидеи- ни една
и тя подкара сълзи и сополи.
Изгледа мълчаливо бай Илия
и тихо се изнесе през вратата.
В мазето слезе - всичката ракия
изсипа най- спокойно на земята.
Сега стоят със гръб един към друг-
без китки.И ракията замина .
Понякога животът става груб...
Но важното е празници да има!
Милена Воденичарова Автор

# 551
Касс,  честита да си! На цялото ти семейство здраве, късмет,  любов и  прекрасни споделени моменти! Наздраве Wine Glass

# 552
КАС, честит празник!
Здрава, щастлива, обичана!
Танита, уредът е безсмислен. Колкото до млякото, аз ги правя с вода.
Стават финни, тънки, не са жилави. Пробвай.

# 553
  • София
Кас, честит рожден ден с пожелания за здраве и щастие!
Фло, благодаря за рецептата. Междувременно патладжаните предали Богу дух. Нищо, ще купя нови.
А булката на бай Илия не е права - може и на нея да и потрябва ракия за утеха.  Защо да я излива? Стига да я скрие и да напръска пода, че уж я е изляла. После ще си цоцорка нелегално и ще прежали китките.
По повод палачинките се сетих, че последния път ги правих с нещо като айрян. Смесих малко кисело мляко с вода и пак станаха. Имаме магазин до блока, но не ми се излизаше с двамата Мрънчоци - кой знае на къде ще драснат....
Изядоха си ги и питаха за още.
А аз ги обръщам с ...ръце. Хващам крайчето и бързо обръщам. Но аз много търпя на горещо, тава съм вадила с голи ръце.

# 554
Каси-адашче,
Честит рожден ден!
Здраве и любов,обич и благоденствие!
Наздраве!🍀🌸🌼🌻🎈🎈🎂🥃🥃

Танче,аз не съм спец по палачинките,но имам семейна рецепта ,изпитана многократно.
И тя е с вода.

5яйца
1 л вода
брашно за рядка кашица
Ако е по-гъста сместа стават по-дебелки
Ако е по-рядка,както казва Красива Белла -фини и ефирни.
В тефлонов тиган,намазан с олио.
Обръщам със силиконова лопатка.
Ей сега като се изпиша ще отида до кухнята и ще ти я снимам.

Ениса,браво на лъфито!

КАГ,отпадна ви голям товар.
Може и да е далечко,но все пак това е София .Разстоянията са големи.

Фло,сега като пробва лютеницата,давай още две-три дози🥰🙂.
Нашата ще е готова в началото на октомври.Слагам в бурканчета и заварявам.
И аз се изхитрих вече.🙂

Снощи не можах да заспя почти до сутринта.Май ми се доспа.
Ще се пробвам,че утре и път ни чака.

Дописвам се
Забравих за лопатката на Танчето

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 22:00 от Gabkata

Общи условия

Активация на акаунт