КГБ = Клуб на Готините Баби - 223

• 30 549
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Да пием кафето и се радваме на днешния празник:
На 17 септември православната църква отдава почит на Света София и трите и невръстни дъщери-мъченици –Вяра,Надежда и Любов.                            

Християнският подвиг на трите момичета, носещи имената на три от християнските добродетели и тяхната майка, повече от 18 века е в сърцата на православните хора.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Честит имен ден на празнуващите днес от темата ни, техните деца, внуци и роднини .

Хубав ден на всички ви.

# 706
  • София
Добро утро!
Ние си имаме именничка-внучката. Пожелавам й да свикне с училище и да намира сили за дългия 9 часов ден в училище.
Вчера в клиниката 2 часа изследвания на очите. Минах през всякакви апарати и скенер. След месец контролен. Нямало нищо страшно, то било като побеляването на косата- не е приятно, но неизбежно. Щяла съм да свикна. За 17 дни нямам признаци за свикване, ама ще видим. Имала съм много начални перде, но след повече от 10 години ще е за операция. Доволна съм, обстоен преглед, ще живея! Simple Smile

# 707
Добро утро и от мен! Честит празник на всички, които носят тези прекрасни имена, на бабите софиянки - честит празник на София! За внучката на Мериан, специални пожелания за здраве и успех в училище!
Аз нещо се тръшнах вчера след обяд и  днес съм окупирала диванАТА. Температурата не е много висока, но периодично ме втриса и  ми се спи, отпаднала съм. Тези резки смени на климата ни разказаха играта явно.
Фло, патентовай метода за сушене на дрехи, че току виж някой го откраднал. Смях се много,  ама ако беше изгорила нещо,  ако беше 
,, препекла,, панталона? Отивам да си правя чай,  хубав празничен ден, момичета!

# 708
  • София
Ето ме и мен!
Поздравявам щерката на ЯЖКА,  внучките на МАЯ и МЕРИАН и внукът на ДИДИА. Да са здрави и с достойнство да носят хубавите си имена!
Честит празник на София! Да расте, но да не старее!
Наздраве за тяхно здраве и за здравето на близките им! И ние да се почерпим. Simple Smile
От сутринта съм на въртележката - обичайното ми състояние.
Болничките ни дружки по-бързо да се оправят. Правете витаминна атака на организма - повече фрешчета, чайчета, а защо не и по малко винце за загряване. Stuck Out Tongue Winking Eye
МЕРИАН, добра прогноза - след 10 години ще го мислим и ще стискаме палци. Stuck Out Tongue Winking Eye
ЕНИСА, добра идея - патентовам "печен панталон на фурна и риза на тиган" Joy
Отивам да си прибирам внучката от школото.

# 709
Здравейте!
  Честит празник на всички софиянки!  Да ви е още по-уреден градът и да сте доволни от кметовете ви!

Честит имен ден на всички, които празнуват днес. Фло ги е изброила. От мен добавям да са здрави и всеки да си постига целите!
И аз се смях на патента на Фло.  Мога да ѝ препоръчам и гладене с ютията.  Друг начин за бързо сушене е увиване в хавлиена кърпа, силно извиване като въже. Хавлията поема влагата и после гладене.
Благодаря на всички  за пожеланията към Петър младши!
Яжка, точно това е общежитието. Било на училище по транспорт. Видях снимки и ми хареса. Вътре били скоро ремонтирано. Нямаме претенции, защото се реши голям проблем. Важното е, че се намери стая, която набързо оборудвали, та той и още 2 момчета са настанени.  Каквото няма, родителите ще го набавят. 
На Мериан, Енисса и Боряна пожелавам бързо да се справят с болките!
Подозирам, че при Дидия проблемът е здравословен и е свързан с някой от семейството.  Диди, дано вече  всичко е наред!
И аз като Тетка днес съм на мусака по поръчка на нашата хулиганка.  Изкарва ме от равновесие. Колкото е красива, толкова е калпава. Цяло лято дружи само с момчетата от улицата. Вчера в училище плътно до едното, което е в нейния клас.  Момичетата  ѝ са безинтересни. Мен не ме иска у тях. Искала да си стои сама.  От днес не знам как ще е като се върне от училище.  Уж си казвам да не се ядосвам, ама си ме дразни.

За днес толкова. Изваждам мусаката и трябва да подготвя материалите за ученичките, с които ще работя днес. Дано ни върви по вода!

До скоро, приятелки!

# 710
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник на всички именици! Да са здрави и да носят Вярата, Надеждата и Любовта в сърцата си!
Грети, ти по - спокойно с внучката! Представи си, че не си учителка, а само баба, която нищо не разбира от училище! Знам, че не е лесно, но при теб професионалното изкривяване ти е малко в повече. Извинявай за написаното, но и аз бях в същото положение. Да, ама в Англия нямаше как да й влияя. И пак се справяше. Та и ти - по - кротко! И преди съм писала какво беше ми казала Анжела : В къщи не искам учителка, искам само баба!
Пък и така изнервяш само себе си, защото на нея не й пука!
Забравих да честитя празника на всички софиянки в темата! Дано нямате проблеми вече с лоши пътища, много задръствания и други!

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 14:06 от Янче-то

# 711
Задръстванията започнаха
от вчера!
Личи си, че лятото свърши.
Фло, мисля, че от всяка ситуация ще намериш решение. Аз щях да купя нови.
Честит празник!

# 712
  • София
Благодаря за пожеланията.
Аз пък чаках с нетърпение началото на учебната година, защото през лятото графикът на метрото сутрин рано е през 15 минути, а сега вече са по-начесто. Ако изпуснех моя влак закъснявах за работа. Сега има междинен. Всеки от своята си камбанария гледа на ситуацията.
Айде, да ви е хубав деня!

# 713
  • Вила Великула
Честит празник на всички празнуващи. Няма да ги изброявам поименно, че ще взема да объркам нещо. Имаме си Фло за тази работа.
Фло, представям си как всеки ден отваряш един голям тефтер и отмяташ по ред - кой има рожден ден, кой има имен ден и т.н.
Наистина в София задръстванията се усещат доста, но вчера ми направи впечатление, че лесно намерих място за паркиране в Лозенец.
Момичета, оздравявайте бързо. Моята криза със студеното отмина. Явно се бях намръзнала на концерта и два дни се тресях от студ. Вчера си сложех дебело одеалце и тази нощ съм спала като къпана. А и пуснахме в хола климатика, та е вече поносимо. Да ме пита човек, как не се сетих да го направя предните дни.

# 714
Привет и от мен!
Честит имен ден на внучета и деца от нашата къщичка! Да са здрави, да вярват в себе си, никога да не губят надежда и любовта да е винаги с тях! Наздраве 🥂
Пипи, радвам се, че оздравяваш!
Боряна, Ениса, Тетке как сте? Чакаме ви да се появите вече тук оздравяли 😘
КАГ, отпусни малко и не се ядосвай. Знаеш, че децата ти са умни, ще влязат в ритъм.
Аз съм сложила един боб и май вече трябва да му прибавя зеленчуците, та ще ви оставя за сега.
Прегръщам ви силно, силно всяка една 🤗❤️
Диди 😘

# 715
Честито на имениците,  май съм прихванала вирус, че имах контакт с болен, уж настинал болен, но не е такова. Пия илачи, метнах пиле да се пече, толкова за днес ,че вчера никак не се движих. Спя като бебе, усетих прегръдка и станах.

# 716
Боряна, станахме две на това положение. С тази разлика, че не съм сложила нищо във фурната. Да се спасяват както искат, аз издъних диванАТА днес и карам на чай и хапчета. Сигурно и утре ще се потъркалям вкъщи,  защото съм сънлива, но поне температурата засега се спря. Ако е вирус,  да не заразя колегите.

# 717
  • София
Да са живи и здрави днешните именици на Дидиа, Марияна и Мая!
Ако съм пропуснала някого - и той да е жив и здрав и да ме прощава. Бащата на мрънчоците и той има имен ден, но не го отразява.
Боряна, Ениса, не сте сами. И децата вчера са ги прибрали от първия градински ден  рядко щастливи и температурни. Явно ДГ е невинна, лепнали са нещо в почивните дни. Сега се лекуват с мама в къщи.
Мариянка, това петно в окото го имах мин. година. Взех направление и ходих при съученичката ти д-р Васева. След 2 пъти изследвания ми каза като твоята диагноза, пих някакви добавки. Това ми напомня пак да си ги взема пак.
За бързото сушене на изпрани дрехи практикувам - 2 или 3 последователни центрофуги и после на сушилника под климатичо. Ако сутринта е влажно - сешоар.
Гладене е допустимо в много краен случай.

# 718
  • София
Честит празник на София и имен ден на празнуващите!
Благодаря за пожеланията за моята дъщеря!Понеже не мога да почерпя с нещо сладко,ви черпя с една песен

# 719
  • София
Яжке,  Софи я забравих. А уж сме и приятелки във ФБ.
Нищо, зло да я забрави, да е здрава и пуберите да я слушат.
За Вики не се безпокой. Ново и е всичко, притеснява се. Добре, че е поотслабнала, няма нужда от сега да трупа тлъстини, до нищо добро не водят.  С повече движение ще се втали.

Общи условия

Активация на акаунт