"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 65

• 35 426
  • 778
  •   1
Отговори
# 645
Мацки
Може ли един съвет?
МЦ ми е редовен на 29-30дни, Трябваше да ми дойде на 24.11. Да,но в понеделник нещо започна… едно ръждиво зацапване, а не цикъл като цикъл. Тест не съм си правила, днес мисля да си направя. Може ли това зацапване да е някакъв симптом на бременност?!
Така искам да е положителен тоя тест,че направо ме е страх да си направя такъв. От 2години правим опити и всеки месец съм на тръни….

Да, може да е признак за цветна бременост.
Направете тест.

За съжаение обаче така може да изглежда и извънматочна бременост. За това в такива случаи се прави кръвен тест през 48 часа. Веднага става ясно има ли бременост и правилно ли се развива. За кръвен тест не е нужо да е сутрин на гладно - можете и през деня да направите.
Стискам палци всичко да е наред!

# 646
Здравейте момичета, искам да попитам нормални ли са болките в яйчниците ту в единия ту в другия, в кръста, гърба, главоболие… имам 8 дни до цикъл, рано е мисля за тест, а нямам търпение. Подут ми е смея да кажа доста корема, понеже аз съм доста слаба и нямам никакъв корем по принцип и като го пипам е леко твърд и понаболява. Изпитвам някакви притеснения защото работата ми е тежка.. не знам какво може да се случи.

# 647
Може и да е предменструален синдром. Пък ако имате ПКЯ, болки в яйчниците са нормални

# 648
Може и да е предменструален синдром. Пък ако имате ПКЯ, болки в яйчниците са нормални
По принцип не усещам нищо преди да ми дойде цикъла, и ПКЯ нямам, скоро бях на преглед профилактичен и си пусках изследвания всичко е нормално.

# 649
  • София
8 дни до цикъл - със сигурност не си бременна, защото още не е минала евентуалната имплантация.

# 650
8 дни до цикъл - със сигурност не си бременна, защото още не е минала евентуалната имплантация.
Благодаря, няма да бързам с тестовете да не се разочаровам

# 651
  • София
Мацки
Може ли един съвет?
МЦ ми е редовен на 29-30дни, Трябваше да ми дойде на 24.11. Да,но в понеделник нещо започна… едно ръждиво зацапване, а не цикъл като цикъл. Тест не съм си правила, днес мисля да си направя. Може ли това зацапване да е някакъв симптом на бременност?!
Така искам да е положителен тоя тест,че направо ме е страх да си направя такъв. От 2години правим опити и всеки месец съм на тръни….

2 години е доста дълъг период дори и двамата да сте под 30 г  , правили ли сте необходимите изследвания ? Ръждиво зацапване  може да е симптом на т.нар. имплантация  на оплодената яйцеклетка в матката ,което е около 10тина дена след зачеването . Та, дано да е бременност Heart

# 652
По моя въпрос…. Не е бременност или дори да е била всичко замина …
Преди малко ми дойде ама с такава сила, съсиреци,че не е за разправяне.
Надявам се следващия месец да ни донесе чудо по Коледа.
ПС. И двамата сме се изследвали и всичко е наред.

# 653
  • София
Какво точно сте изследвали и кой лекар ви успокои, че 2 години е наред да не се получава, освен ако няма причини да сте разделени дълго време през периода (дълги отсъствия от дома на единия)?

# 654
И ние сме така, перфектна спермограма, при мен всичко супер, има и овулация, но две години почти няма нищо. Само един аборт в 7ма седмица миналата година. Доктор Георги Кръстев от Софиямед ни каза, че сме здрави и просто трябва да не го мисля. Е да ама не става 😁 кажете как става това да не мислиш ?

# 655
Аз ще ви споделя моята баба какво ме посъветва като и казах, че искам да забременея.
Когато решите, че искате да имате бебе започвате да правите секс през ден. Не всеки ден, защото ще влошите материала и все пак на тоя татко силици да му останат Simple Smile
След секс не ставате, не се миете и не пишкате поне един час, ако може по-дълго. Това прави вечерта най-удобна за бебеправене.
Според баба чашка алкохол кара цялото тяло вкл. репродуктивната система да се отпусне и каналите да са отворени. Да, така е - алкохола разширява съдовете. Simple Smile
Ако след два-три месеца не става така то ви трябва топла вана, топли басейни и секс веднага след затоплянето. Ако щете голям леген с топла вода, в който да поседите.

До тук аз, сестра ми, няколко приятелки сме успели да заченем, следвайки съветите. Простички, но явно действат.

Стискам ви палци!
И помнете момичета - то си е писано и кога да се роди човек и кога родител да стане. Не сте виновни ако не се получава, не се отчайвайте! Канете душата на детето си да идва вече при вас!
Разбира се търсете медицинска помощ - медицината има много какво да предложи!
И не забравяйте да пиете фолиева киселина - бих ви посъветвала да е метилирана фолиева.

# 656
Това, че не трябвало всеки ден, е мит. Няма проблем всеки ден, нищо му няма на материала на таткото. Но не се насилвайте за всеки ден, ако не ви идва отвътре, през ден е почти същото. Но не намалявайте колко често правите секс, защото нещо щяло да му стане на таткото.

Това за лежането след секс също е мит и няма нищо общо с успеха на зачеване.

Алкохолът с абсолютно нищо не помага, само вреди. Безумен съвет. Не че има нещо лошо да пиете с мярка, преди да забременеете, ама да се препоръчва е безумие.

Топлите вани и басейни са вреди за мъжката плодовитост. Мъжът трябва да ги избягва. На жената не и пречат, но след като е бременна, трябва много да се внимава с тях - никакви джакузита и такива.

Повечето двойки, които правят редовно секс, зачеват. Това нищо не значи.

Фолиевата киселина е супер важна преди зачеване

# 657
Съгласна съм със Zimk02. Моето бебе се получи със секс всеки ден по 2-3 пъти дневно в дните около овулация. Не съм лежала и вдигала крака също. Хранителните добавки мисля, че бяха ключови при нас да се случи бързо.

# 658
Няма смисъл да не се миете след секс, също така и определи пози нищо не правят. Ако имате хубави яйцеклетки, добър pH във влагалището, а мъжът ви има качествена сперма, то нищо няма да ви пречи. Доказателна медицина вече от доста време говори за това. Правете секс за удоволствие и не се мислете за детайли

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 22:54 от unserwahnsin

# 659
Преди малко от нетърпение след тези мнения тук реших да направя Престо на 12 ден след О и веднага се появи нещо супер бледо😁 до два дни ще потвърдя дали е изпарителна или най накрая е станало, чак се шашнах

Общи условия

Активация на акаунт