"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 65

• 35 433
  • 778
  •   1
Отговори
# 750
Последният тест ме накара да се замисля кой и как следи за достоверността на написаните неща по тестовете.

Ето малко информация:
Нива на ЧХГ по време на бременност
Както споделихме, нивата на ЧХГ помагат на специалиста да разбере дали има наличие на бременност или не.

По този начин се разделят на три основни резултата:

При стойности под 5 mIU/ml се отхвърля вероятността за бременност.
При стойности между 5 mIU/ml и 25 mIU/ml – счита се като “неопределена бременност”. Това означава, че трябва да се изчака известен период и отново да се повтори изследването, тъй като по-вероятно е да няма бременност, но не е напълно сигурно.
При резултат над 25 mIU/ml се потвърждава наличието на бременност.

На кутиите на тези тестове LadyTest пише 25 mUml, има някой вътрешни опаковки на които нищо не пише и тези с с 10 mUml, което според повечето статии е некоректно. Опитват се да спечелят клиети с това, че предлагат да узнаете сте ли бремени "3 дни преди закъснението".

Silviya681, няма как да хваща каквото и да е 2 дни след имплантацията! БЧХГ зпова да се отделя с имплантацията и се удвоява на 48 часа. Започва от 0-0,5 има таблици как е движи по дни и седмици. 2 дни след имплантацията е окколо 1-2, няма уринарен тест който да го засече.

Написано си е - хващал 3 дни преди ЗАКЪНЕНИЕ и тези стойности се водят "неопределени".  

Лейди тест не са само един вид, дори незнам дали всички видове са на една и съща фирма, но както съм виждала такива с 25 mIU/ml, така и с 10 mIU/ml. На кръвния над 5 се счита за положителен. При отрицателен съм имала стойност 0,1 mIU/ml

А как се разбира кога точно е имплантацията? Joy

Понякога се усещат признаци, не са сигурни, но ако ги усетиш и направиш чувствителен тест или кръвен 2 дни след това, може и да е положителен!

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 00:10 от Silviya681

# 751
Силвия, това за кръвния не е вярно и Дорис е абсолютно права. Положителен е над 25.

# 752
Силвия, това за кръвния не е вярно и Дорис е абсолютно права. Положителен е над 25.

# 753
Наистина при кръвния над 5 се смята за положителен. Бременост има, но дали ще е успешна е незнайно.
Не е темата, в която трябва да се разисква точно това, но тази зона 5-25 е важна. В нея зона голям процент от бременостите приключват, защото се отчита грешка. Грешка в материала, в деленето, в днк матриците. Тук никой не се опитва да спира приключването на бременостите, защото е много силен механизъм  за да е здраво поколението. Та в опита да задоволят трепета и любопитството забременели ли са момичетата - медицината и фармакологията се опитва да хване всеки клиент. Но много сълзи ще се пролеят с фалшиво положителни тестове на този етап.
За това търпение момичета! То и цялата бременост и майчинство е търпение, надежда и вяра!

# 754
Наистина при кръвния над 5 се смята за положителен. Бременост има, но дали ще е успешна е незнайно.
Не е темата, в която трябва да се разисква точно това, но тази зона 5-25 е важна. В нея зона голям процент от бременостите приключват, защото се отчита грешка. Грешка в материала, в деленето, в днк матриците. Тук никой не се опитва да спира приключването на бременостите, защото е много силен механизъм  за да е здраво поколението. Та в опита да задоволят трепета и любопитството забременели ли са момичетата - медицината и фармакологията се опитва да хване всеки клиент. Но много сълзи ще се пролеят с фалшиво положителни тестове на този етап.
За това търпение момичета! То и цялата бременост и майчинство е търпение, надежда и вяра!

Тук съм напълно съгласна, че не всяка бременност в този ранен период ще продължи, за това на много места писах, да не се радват прекалено много, че на този ранен етап възможността за загуба е голяма, и да направят още един тест 2-3 дни по-късно.
Но факт е че ембрион има, а как ще протече бременността след това си е Божа работа. Губила съм бебе както 2 седмици след закъснение - горният тест е остатъчният хормон 5 седмици след помятане миналата година след 2 седмици от закъснението, в края на 2-ри месец и в средата на 6-ти месец. Докато бебето не се роди винаги има риск от загуба, къде по-голям, къде по-малък. Но като казваме, че е нямало бебе, не го правим истина, а се самозалъгваме за да не ни боли.
Бебето е бебе от мигът на зачеването, от сливането на яйцеклетката и сперматозоида. От този момент, то е жива душа. Дали ще оцелее до края на бременността или ще премине още в самото начало, там е Божа работа.
И моята незнам дали ще успее да се задържи, само Господ знае.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 00:47 от Silviya681

# 755
Здравейте отново! Все пак реших да направя днес един кръвен. Предполагам, ако нещо се е хванало, ще има поне някакво завишение на ЧХГ? Важно ми е да знам, защото съм след спиране на АД и трябва да взимам успокоително за да смекча симптомите на отнемане, тъй като ми се вие свят, а това би облекчило това чувство. А, ако се е хванало, дори и да завърши с неуспех, би било добре да знам, за да не взимам хапче.
Та, трябва да ми дойде на 14 или 15 декември. Седмица по-рано, поне кръвен би отчел, ако има нещо, дори стойности под 25 нали?

# 756
# 757
Тоест 10 дни след овулация, кръвен тест няма как да засече, ако има нещо?

# 758
Нали казвате седмица? Първо, не знаем кога ви е била овулацията, но да кажем тогава по презумпция като повечето жени на 14-ти ден, как тогава е 10 дни?

# 759
Здравейте отново! Все пак реших да направя днес един кръвен. Предполагам, ако нещо се е хванало, ще има поне някакво завишение на ЧХГ? Важно ми е да знам, защото съм след спиране на АД и трябва да взимам успокоително за да смекча симптомите на отнемане, тъй като ми се вие свят, а това би облекчило това чувство. А, ако се е хванало, дори и да завърши с неуспех, би било добре да знам, за да не взимам хапче.
Та, трябва да ми дойде на 14 или 15 декември. Седмица по-рано, поне кръвен би отчел, ако има нещо, дори стойности под 25 нали?

А вие консултирахте ли се с лекаря, че правите опити за бебе, за да ви изпишат подходящите лекарства?

# 760
Овулацията ми беше 30.11-01.12.
Очаквам да ми дойде на 14.12. От 30.11 до днес 09.12 са 9- 10 дни

А вие консултирахте ли се с лекаря, че правите опити за бебе, за да ви изпишат подходящите лекарства?
Да, консултирала съм се. Вече съм спряла АД, но имам замайване, което е най-вероятно заради спирането им. Ако съм забременяла не е препоръчително да пия Ксанакс, затова искам да знам, дали е станало нещо, преди дс пия хапчета, иначе би било безотговорно от моя страна.

# 761
Тоест 10 дни след овулация, кръвен тест няма как да засече, ако има нещо?

На мен уринен тест ми засече 8-9 дни след потвърдена овулация. Може да засече и кръвен, ако има бременност

# 762
Не ме разбирайте погрешно, мога да изчакам до МЦ, за да си направя домашен тест, но предвид виенето на свят и електрическите усещания, които имам, бих искала да знам, преди да се впусна да пия ксанакс, за да не се чувствам като парцал и да се налага по цял ден да съм на легло, в противен случай имам чувството, че ще припадна.
Та, ако се е захванало нещо, няма да пия никакъв ксанакс, ще си лежа, докато не ми отмине, но като има вариант да разбера, дали мога или не - защо да не го направя.
Явно, ще засече 9-10 дни след ову.

# 763
Няма какво да се обяснявате на форума, направете си теста, не вреди

# 764
Няма какво да се обяснявате на форума, направете си теста, не вреди
Да, просто исках да разбера, дали има смисъл, ако не, да изчакам още ден - два, за да направя кръвен.
Благодаря за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт