Юлски Бебета 2023 - Тема 4

• 4 399
  • 107
  •   1
Отговори
Добре дошли в Тема 4 на Юлски бебета

Бебета 2023
мама Naneto_L с бебе Габриела родена на 17.06.2023 ❤
мама cveti1991 с бебе Тея родена на 21.06.2023 ❤
мама ^SinLight^ с бебе момче роден на 23.06.2023, 2850гр, 46см 💙
мама Mimito5 с бебе Николай роден на 26.06.2023, 3170гр, 50 см 💙
мама Magenta_ с бебе Габриела родена на 26.06.2023 ❤
мама mrnn с бебе Борил роден на 27.06.2023 💙
мама malinakupina с бебе Лилия родена на 02.07.2023 ❤
мама Лютиче 2.0 с бебе София родена на 02.07.2023 ❤
мама YoanaGG с бебе Ивайла родена на 03.07.2023 ❤
мама kaSsisS с бебе Калина родена на 08.07.2023 ❤
мама ddd29 с бебе момче роден на 11.07.2023 💙
мама Siqna_9 с бебе Ния родена на 12.07.2023, 3070гр , 47 см ❤
мама Vesivg с бебе Виктория родена на 13.07.2023 ❤
мама K_asi с бебе Йорданка родена на 17.07.2023, 3050гр , 49 см ❤
мама Dolce_fragola с бебе Борислав роден на 20.07.2023, 2540 гр, 52 см 💙
мама Didi_Bidi с бебе Дамян роден на 20.07.2023 💙

# 1
Благодаря за новата тема 🌷
Събирам багаж за море с две деца. Цял катун 😄

# 2
  • София
Слънчево лято и от нас !
Габи ходи от Великден горе долу, вече тича, опитва се да скача, луда е много ! Не сме правили прощапулник, но другия уикенд на морето ! Нямаме търпение, иначе цяло лято сме си всички вкъщи и лудницата е пълна !
Още си е на 2 дрямки през деня и по някога трудно издържа и 3,5 часа будна.

# 3
Ох, всички отидохте на море! Благородно завиждам! Не толкова за самото море, а че сте мръднали от вкъщи… Ние ще направим една планина с басейн в Добринище. А пък съм се заинатила да изкачвам и върхове с нея, тя е на 1 г. 1 м. Планирам да започна с Камен дел, но приемам и съвети. ❤

# 4
Ние го качихме в еегономична раница на 3 м на Камен дел. И от тогава не сме се качвали никъде, а много искам. Трябва да си вземем раница и започваме.

# 5
Привет!
Да ви попитам - дадохте ли прясно мляко вече и ако да - какво. Малката е пила вече и няма проблеми, но се чудя всеки път какво да ѝ купувам. То е ясно, че от магазина всичко, малко или много, си е боклук. Ниев купуваме на Верея, но ако има поне малко приближаващи се към истинското краве прясно мляко… Ще съм благодарна да споделите и вие какво взимате. 🫶🏼

# 6
Ние сме вече на 1г.2м.,но още ходим само по мебелите като торпедо и се отпускаме прави по няколко секунди без да се държим занимавайки се с някаква играчка. Непрекъснато ми казват, че трябва да взема проходилка, а аз съм се заинатила за техен ужас и се чувствам виновна, че още не ходи.... 🙂‍↕️
Иначе Св. Кръщение мина добре. Бебка беше много кротка. Търпелива и любопитна беше 1 час в храма.
Прясно мляко не съм давала, но давам от дъжд на вятър следобяд от млечните плодови каши на DM.
Ядки също още не съм дала, както и мед. Отскоро давам по едно парченце хляб.
И на мен ми се ходи някъде на планина, но май ще си остане само с желанието....

# 7
И ние още не сме проходили напълно. Вкъщи постоянно обикаля на килимчето, но на други места няма желание. Онзи ден ѝ взехме първите обувки, по-скоро пантофи за вкъщи, ама с триста зора, голямо мрънкане падна. Слагам ѝ ги от време на време за да свиква. Ние не бързаме с това, нито пък ни интересува кой какво смята за правилно, в крайна сметка няма дете което да не е проходило, така че всяко нещо с времето си. Като се почувства уверена, ще започне да обикаля навсякъде.
Прясно мляко не съм давала, макар че си купуваме домашно от една жена и си го варим. Добра идея е да взема да ѝ направя нещо. Ядки ѝ давам почти всеки ден, всичките ги въведох. Мед още се въздържам, най-вече за това че е много сладък, а не ми се иска от сега да свиква с подсладени неща. Хляб не съм давала, но аз ѝ правя доста неща с брашно. Като цяло мисля че всичко останало е пробвала. Още не съм ѝ давала сол и захар, поне докато зависи от мен няма да присъстват в менюто ѝ.
Септември се каним да ходим на море и от една страна нямам търпение, но от друга изпадам в тих ужас. Какво да взема като багаж, с какво ще я храним там, как ще се оправяме с памперсите. В тази връзка, вашите бебоци обучавате ли ги на гърне? Аз ѝ го предлагам, но още не проявява индикации, че може да си свърши работата там.

# 8
Прясно мляко не съм давала (имаме алергия в семейството). Мед също не съм. Отдавна дадох хляб. Сега често ѝ давам коричка да си я гризка и чопли сама. Много обича.

# 9
Да, и аз съм на това мнение. Не бързам, принципно и хорското мнение не ме интересува. Все ще се осмели и ще се отпусне един ден.   За сметка на това, че още не е проходила, не спира да бърбори, да имитира, да поздравява. 😊
 Престраши се да каже и "мама", доскоро бяхме само на "тати".
Вие какви обувки/пантофки взехте, malinakupina ?
Аз я слагам на гърне от месец някъде, няколко пъти е пишкала и два пъти акала, но според мен е неосъзнато. Харесва ѝ да седи на него.
Захар не съм давала и не планирам, сол случвало се е 2-3 пъти да ѝ дам от нашето ястие, което е със сол. Иначе в нейните не слагам. Свинско дадох скоро.

И ние още не сме проходили напълно. Вкъщи постоянно обикаля на килимчето, но на други места няма желание. Онзи ден ѝ взехме първите обувки, по-скоро пантофи за вкъщи, ама с триста зора, голямо мрънкане падна. Слагам ѝ ги от време на време за да свиква. Ние не бързаме с това, нито пък ни интересува кой какво смята за правилно, в крайна сметка няма дете което да не е проходило, така че всяко нещо с времето си. Като се почувства уверена, ще започне да обикаля навсякъде.
Прясно мляко не съм давала, макар че си купуваме домашно от една жена и си го варим. Добра идея е да взема да ѝ направя нещо. Ядки ѝ давам почти всеки ден, всичките ги въведох. Мед още се въздържам, най-вече за това че е много сладък, а не ми се иска от сега да свиква с подсладени неща. Хляб не съм давала, но аз ѝ правя доста неща с брашно. Като цяло мисля че всичко останало е пробвала. Още не съм ѝ давала сол и захар, поне докато зависи от мен няма да присъстват в менюто ѝ.
Септември се каним да ходим на море и от една страна нямам търпение, но от друга изпадам в тих ужас. Какво да взема като багаж, с какво ще я храним там, как ще се оправяме с памперсите. В тази връзка, вашите бебоци обучавате ли ги на гърне? Аз ѝ го предлагам, но още не проявява индикации, че може да си свърши работата там.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 12:26 от bubastet

# 10
Ето тези избрахме :
https://ddstep.bg/bg/magazin/4266-14861-detski-pantofki-barefoot … tml#/57-razmer-20
Четох, четох и най-препоръчваните ги водят боси обувки. Сайтове колкото искаш, но за мерене на място, няма особен избор, поне за Пловдив. Намерихме едно магазинче, което ни е на удобно място, нямаше много обувки, но пак ни предложиха да избираме от няколко варианта. По-принцип ни се искаше да е тип сандала, но това което пробвахме, ни се видя много тясно отпред на пръстите и се отказахме. И малко да се оплача, не знам защо масово за момиченцата са розови, еее не мога да го понасям този цвят, а всичко не само обувките визирам, розово.
За говоренето, сме само на тата, в различни вариации, от тихо тата до крещене татааааааа, хахаха. Опитва се каже нещо подобно на мама, но излиза нана. В тази връзка, влизаме в ДМ, но имаше три човека на кръст и тя като се разкрещяла, ама с пълно гърло татаааа, и аз тихо, тихо, през това време чувам как се смее някой, ама с глас. Бебешка работа. После като проговорят сигурно ще е само мама, мама, чак ще ни втръсне Grinning.

# 11
Много ти благодаря, malinakupina. И при нас няма много физически магазини, за да се мери. А розовото, ах, розовото... и аз не мога да го понасям, но за мой "късмет" бебка има доста розови неща. 😊 Любимият ми цвят е синият.
А иначе и ние сме гръмогласни и събираме погледите в магазините и в парка, но най-обича да си подвиква  в помещения, в които кънти. 😜Но така е, нали все някога трябва да проговорят.
Относно" мама", при нас няколко дни беше "папа" 😂 и изведнъж изригна с едно :"мааам" и сега вече:"ма-ма".

Ето тези избрахме : a.
https://ddstep.bg/bg/magazin/4266-14861-detski-pantofki-barefoot … tml#/57-razmer-20
Четох, четох и най-препоръчваните ги водят боси обувки. Сайтове колкото искаш, но за мерене на място, няма особен избор, поне за Пловдив. Намерихме едно магазинче, което ни е на удобно място, нямаше много обувки, но пак ни предложиха да избираме от няколко варианта. По-принцип ни се искаше да е тип сандала, но това което пробвахме, ни се видя много тясно отпред на пръстите и се отказахме. И малко да се оплача, не знам защо масово за момиченцата са розови, еее не мога да го понасям този цвят, а всичко не само обувките визирам, розово.
За говоренето, сме само на тата, в различни вариации, от тихо тата до крещене татааааааа, хахаха. Опитва се каже нещо подобно на мама, но излиза нана. В тази връзка, влизаме в ДМ, но имаше три човека на кръст и тя като се разкрещяла, ама с пълно гърло татаааа, и аз тихо, тихо, през това време чувам как се смее някой, ама с глас. Бебешка работа. После като проговорят сигурно ще е само мама, мама, чак ще ни втръсне Grinning.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 15:45 от bubastet

# 12
При нас е мама, ам-ам, дай (когато е много на зор да получи нещо), б-ба за банан и барби, х или аб за хляб (най-любимото ѝ нещо). Понякога к или ка за кака ѝ, когато се опитва да я извика. Успява доста осъзнато да казва не, когато ѝ взимаме нещо или не ѝ даваме да направи нещо. Иначе постоянно бръщолеви нещо или бръмчи.
Вече показва доста от частите на тялото.

# 13
О, да, частите на тялото ги знае и показва, както и доста предмети у дома и навън, дрехи и аксесоари - рокля, гащеризон, боди, обувка, чорап, гащи, фланелка, памперс, пантоф, шапка, каска, чувал, възглавница, чаршаф, четка за зъби, четка за коса, гребен, паста за зъби, кърпа, хавлия, гърне, гривна, животни, прибори и уреди, "браво", "хайде", "дай", "ам". Но и ние с татко ѝ сме бърборанковци, та детето ли ще мълчи. 😂
С "не" - то не можем да се разберем 😂, аз казвам "не", а тя ми отвръща с 5-6 пъти "да". 😂

При нас е мама, ам-ам, дай (когато е много на зор да получи нещо), б-ба за банан и барби, х или аб за хляб (най-любимото ѝ нещо). Понякога к или ка за кака ѝ, когато се опитва да я извика. Успява доста осъзнато да казва не, когато ѝ взимаме нещо или не ѝ даваме да направи нещо. Иначе постоянно бръщолеви нещо или бръмчи.
Вече показва доста от частите на тялото.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 09:09 от bubastet

# 14
Здравейте мили мами. Благодаря за новата тема. Ние вече ходим и става все по трудно ,защото като иска да се качи някаде и я спра се тръшка. Тръшка се в парка като не и давам снакс понеже гледа че другите хапват . Относно говоренето казва Тата, ам ам ,мама и айди.
Вече е на я дрямка 2/3часа . Но нощно време още се буди за АМ търси си го и това е. Опитах се да не и го дам една нощ и пробвах да я преспя отново ,но такъв рев дръпна че се отказах.

Общи условия

Активация на акаунт