Юлски Бебета 2023 - Тема 4

• 4 439
  • 107
  •   1
Отговори
# 15
Нас ни удариха terrible twos след първия рожден ден. .... Реве ми се.

# 16
И другото за което не се оплаках е че се разболя 2 пъти единия на първия и рожден ден а втория бяхме на сватба и там лепна пак вирус та и двата пъти бяхме на антибиотици. Sad

# 17
Ехооо, къде се изгубихте!?
Имам един въпрос свързан с едно притеснение - само моята калпазанка ли все още не иска да се пусне да ходи сама?
Местен педиатър ни съветва да не я слагаме седнала преди 6-я месец и да не я оставяме да стъпва преди да навърши годинка и аз реших да го послушам (не че й тя е имала желание за това и да се е налагало да я спирам). Когато беше на 11 месеца ЛЛ чак ни се скара, че вече не е проходила, а тя всъщност тъкмо се беше научила да пълзи.
В момента е доста активна - подпирайки се на мебелите обикаля навсякъде, катери се и слиза от леглото/дивана без никаква помощ, навън постоянно иска да се разхожда, но да я държа за двете ръчички. Отскоро се пуска да я водя и само за едната ръка, но се стряска, търси допълнителна упора или кляка да се подпре на земята. И във вкъщи ако е около мебели се чувства спокойна, че може да се подпре и понякога даже не се подпира, но ако няма къде да се хване тръгва да пълзи. Използва активно и уокъра, но да тръгне сама не желае. Проблемът може да идва от това, че доста често стъпва на пръсти - в началото само така ходеше, но вече се случва да стъпва на цяло стъпало, но не винаги. Не, че искам да й давам зор или да я насилвам, но почвам да се чудя дали е нормално?
Вярно е, че не веднъж или два пъти е падала (вкъщи е като каскадьор), но е нямала някакви супер страшни инциденти (да не дава Господ) и все пак се чувства несигурна и изпитва страх да ходи сама. Не знам дали и това, че вече е доста висока не е фактор.
Как са нещата при вас?
П.С Обяснението ми пак стана безкрайно, за което се извинявам!

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 14:59 от K_asi

# 18
Ние сме на година и  м. и още не ходим.
Скоро гледах, че Джулиана Гани е правила прощъпулник на сина си,който е на година и 9. Не мисля, че има нещо притеснително.

# 19
Аз знам, че до 1г и 6м не е притеснително. Не претендирам за достоверност.
Явно още не е готова. Ще се пусне точно, когато не очакваш.
При нас малката проходи на 10м. Харесва стълби. Обича да се разхождаме хванати за ръка. Почти не иска да сяда в количката.

# 20
+1
И ние много обичаме да качваме и слизаме стълби. В количката понякога стои, друг път не...

Аз знам, че до 1г и 6м не е притеснително. Не претендирам за достоверност.
Явно още не е готова. Ще се пусне точно, когато не очакваш.
При нас малката проходи на 10м. Харесва стълби. Обича да се разхождаме хванати за ръка. Почти не иска да сяда в количката.

# 21
Ние сме на 1г.3м. Ходи за 1 ръчичка навън, но на всяка крачка се навежда да събира я листо, я камъче от земята. Едва от 2-3 дни ходи сама вкъщи, изминава по ок. 3 метра с разперени ръчички. Навън се пусна на тревата, измина около 2 м. и тупна. Иначе е царица на детската площадка, иска само да се качва нагоре по пързалката, но от мястото за плъзгане. Колкото по-високо, толкова по-добре. Тренираме слизане и качване по стълби, много ѝ харесва.
С боси обувки сме навън, но у дома все още с едни чорапи като пантофи. Вие какви пантофи взехте за зимата?
А и аз да Ви питам как да ги предпазим тези мъници от вирусите по площадките? Нашата след 2 седмици там пипна вирус, а с нея и ние.... 😭

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 16:57 от bubastet

# 22
Няма спасение от вирусите по площадките. Най-редовно има кашлящи, суполиви…. Някои родители се опитват да скрият, че децата са болни и хич не ги интересува. С каката, когато беше по-малка, ѝ обяснявах като тръгвахме от някоя площадка, че има болно дете. Беше наясно. Проговори много рано и редовно като бършеха на някое сопола скришно тя викаше с цяло гърло: “Мамоооо, това дете има сополииии. То е болно. Бързо да бягамееее.” На някои им ставаше неудобно и си тръгваха ☺

# 23
Е, явно ще е така 😭. Крият да, за да го пипнем някое от децата е било болно. А нашата беба е много социална и слънчева, на всички се радва. Аз и да ѝ говоря  да не го прави тя не може да разбере все още. Опитвам се деликатно да отстраня по-големите деца, но не винаги се получава, идват да я гледат, искат да я люлят, да я докосват, искат да ѝ пипат играчките по количката. Лошото е, че и майките нехаят. Абе, някакъв кошмар....

Няма спасение от вирусите по площадките. Най-редовно има кашлящи, суполиви…. Някои родители се опитват да скрият, че децата са болни и хич не ги интересува. С каката, когато беше по-малка, ѝ обяснявах като тръгвахме от някоя площадка, че има болно дете. Беше наясно. Проговори много рано и редовно като бършеха на някое сопола скришно тя викаше с цяло гърло: “Мамоооо, това дете има сополииии. То е болно. Бързо да бягамееее.” На някои им ставаше неудобно и си тръгваха ☺

# 24
Аз за това винаги избягвам площадки с повече от 1-2  деца вече там. И за това съм и жестоко против ненормалната теория,че на площадката играчките, които децата си носят са на всички. Има друг начин да се научат да споделят. Не искам моите деца и всички вкъщи да сме болни защото майката на Иванчо го довела на площадката болен защото иска "да подиша чист въздух" или защото "вкъщи не се търпи".  Същата история е и по детските градини. Разбирам,че не всичси имат баби и възможност са отсъстват от работа като децата им са болни, но като се изпрати там детето не го изпращаш в Централа бацил. Изпращаш го за съвсем друго нещо. Вярно,че и само ние да сме на площадката пак има вероятност,  но е по-малка от Иванчо да кихне край децата или да тръгне да си играе с тях.

Имам КОВИД дете, което израстна в целия хаос буквално когато беше пропусквателен режим по магазини и сертификати. По друг начин гледам на нещата. Също така по-добре да боледува в детската не ми е решение или извинение. Имунитет не се получава от вируси и боледуване, а от храната точно в тази възраст.

# 25
Минти, какво имаш предвид, че имунитета са получава от храната?

# 26
Аз не съм от най-социалните като цяло и празни контакти не са ми необходими. Играчките на моето дете са си на моето дете и чуждите не са негови. Ако е до нас не бихме го пуснали дори на детска градина. За ясли към момента дори не коментираме. Категорични сме.
Баби нямаме, т. е. имаме една, но тя не помага въобще. За 1-2 часа да отидем на пазар не можем да разчитаме на тях. Гледаме си сами детето, ходим навсякъде с него. Именно затова не ми се мисли като тръгне на детска...
Относно площадките, дори и никой да няма на момента, ако е имало преди това болни деца там и те са пипали люлки, пързалки, катерушки, а след тях пипа и сяда моето дете, колкото и да бърша преди това, пак може да пипне нещо през порите на кожата.
Аз също не съм привърженик на теорията, че имунитет се гради от болести. Ние като сме ваксинирани срещу грип и сме боледували N пъти пак се заразихме от детето.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 15:55 от bubastet

# 27

Витамини, минерали, протеини, аминокиселини и тнт всички така наречени микро и макронутриенти изграждат имунитета. Тоест истинска храна, не боклук в шарена опаковка. Говоря за плодове, зеленчуци, месо, яйца, риба, ядки (смлени на тахан и ако няма алергии) - те изграждат имунитета. Не може да ядеш тестени закуски, снаксове, сокчета (там не започвам обаче тези в магазина единственото натурално им е името и до там) и всякаква преработена храна и да чакаш да си здрав. Да имаш имунна система не значи запас от антитела за 1 куп вируси и 1 куп ваксини. Хайде, за шарка и полио е едно на ръка. Обаче всички сополи  и вируси по принцип се предотвратяват не с "ох ама нямам антитела и за туй съм болен". Антителата са една добавка към микса за имунната система. Не са основното. Организма се нуждае от нутриенти за имунната система.

Хората обаче се сещат за витамините като се разболят, но и тогава повечето посягат витамин във формата на хапче. Има ли вътре нещо, няма ли... друг въпрос.

# 28
Съгласна съм, права си.

# 29
Да, така е. Аз претендирам, че храня детето си здравословно, дори солети не е яла, хляб-броени пъти по една коричка, но къде гризала, къде не гризала от нея, тестени закуски, сокове, захари, снаксове -за момента далеч. И въпреки това се разболя...😭

Витамини, минерали, протеини, аминокиселини и тнт всички така наречени микро и макронутриенти изграждат имунитета. Тоест истинска храна, не боклук в шарена опаковка. Говоря за плодове, зеленчуци, месо, яйца, риба, ядки (смлени на тахан и ако няма алергии) - те изграждат имунитета. Не може да ядеш тестени закуски, снаксове, сокчета (там не започвам обаче тези в магазина единственото натурално им е името и до там) и всякаква преработена храна и да чакаш да си здрав. Да имаш имунна система не значи запас от антитела за 1 куп вируси и 1 куп ваксини. Хайде, за шарка и полио е едно на ръка. Обаче всички сополи  и вируси по принцип се предотвратяват не с "ох ама нямам антитела и за туй съм болен". Антителата са една добавка към микса за имунната система. Не са основното. Организма се нуждае от нутриенти за имунната система.

Хората обаче се сещат за витамините като се разболят, но и тогава повечето посягат витамин във формата на хапче. Има ли вътре нещо, няма ли... друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт