Работа, CV-та, HR-и, съвети - 94

• 33 200
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Абсолютно си е до човека и неговото самосъзнание, но покрай сухото гори и мокрото.

# 511
  • Melmak
Нас ни караха да пращаме снимка на бюрото, стола и тн. Като цяло ако си перманентен хоум офис е редно и те да ти осигурят условия. Например като пуснаха мм изцяло хоум му доставиха до вкъщи бюро (имаха опция да избират размер), офис стол, монитор, безжични мишка и клавиатура.
В нас сме две стаи и кухня. Можем да работим отделно един от друг.

Различна е ситуацията ако сме с дете, с някой друг роднина или във фамилна къща, където хората са свикнали да си влизат по етажите без да чукат.

Особено тези с малките деца. Един колега стана баща, взе си бащинството от 2 седмици, после още месец отпуск и сега вече няма как да не се върне на работа. Не го виждам как ще работи от тях. Жена му все очаква помощ, сега и болна била, лошо й било, не знам си какво. Разбирам, че да имаш бебе на месец и половина е трудно, но това не е проблем на фирмата.

# 512
  • София
То снимки кой ли не пращаше в началото на хоум офиса, ама всеки може да си подреди офиса за снимката и после да пренареди😁

# 513
Ако фирмата ИСКА да се освободи от разходите за офис и КАРА хората да работят от дoма си трябва да им осигури. Но ако предпочита да са в офиса, но СЕ СЪГЛАСЯВА да ги пусне и хоум офис, тогава не мисля, че има задължението. Който иска удобства да си стои на бюрото в работата.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 17:03 от Черна станция

# 514
  • Melmak
Да, така е, ЧС, за това казвам, че мм е изцяло хоум, подписа анекс и тн. Него го оборудваха. При нас е хибриден модел, който имахме доста преди пандемията така или иначе.

# 515
  • Somewhere far away
Няма как да няма бот защото има ужасно много обаждания особено ако е голяма банка с много клиенти. И по този повод не е лошо хората да се понаучат и сами да се спряват с тривиални и прости проблеми които имат тривиално и просто решение, малко да се научат сами да се оправят и да не звънят по кол центрове за всяка ддреболия и глупост

# 516
Днес се опитах да се свържа с ПИБ по тел. Не можах.....Натисках копчета, натисках, накрая ми каза технически проблем.

# 517
Не всичко има тривиално решение. Няма как сам да си отговориш на въпроса защо се бави дебитната карта, поръчана преди месец. Или, моля блокирайте ми картата, защото е 5 сутринта и вървят осчетоводявания и не мога да си вляза в онлайн банкирането. Заради последните, практически нямам достъп до онлайн банкирането между 24 ч и 6 сутринта, което е супер дразнещо.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 17:35 от Tina*

# 518
  • Somewhere far away
Ако е някакъв сериозен проблем ок, разбирам. Но да звъните с въпроси от типа на "имам ли превод" или "не си знам потребителското име" е меко казано безумно.

# 519
  • София
Не бих казала, че основната маса скатава, точно напротив!
Хората даже работят повече.  Да, по-старото поколение не разбира, че макар и от вкъщи си на работа, но с няколко разговора това се оправя.

По отншение на изкуствен интелект - когато звъня по телефон е нещо силно не тривиално, звъня след като съм изчела всичко, което съм намерила по темата. Натискането на копчета ме изнервя силно, но това е положението, независимо дали ми харесва или не.

Голямата банка, с многото клиенти е хубаво да мисли за тях. Да, явно ще може да си позволи съпорт отдел, ама всеки гледа да спести. Ама като позагуби клиенти - или ще оправи бота или ще вдигне бройката на операторите - средно положение няма.

Ако е някакъв сериозен проблем ок, разбирам. Но да звъните с въпроси от типа на "имам ли превод" или "не си знам потребителското име" е меко казано безумно.
Да де, ама банката обслужва всякакви хора - и интелигентни и не чак толкова. А и някои хора не се раждат умни по рождение, като имат проблем какво да направят? Всеки, който работи с клиенти трябва да се погрижи да ги обслужва качествено. А дали е за юзър нейм или друго - щом човек звъни - значи му е важно.

# 520
Точно, щом има клиентски телефон, трябва да можеш да се свържеш с оператор. Ако е за нещо като условия, тарифи, лихви разни, нека го прочете там някакъв запис, обаче има въпроси, които няма как без оператор. Сега трябва да се вдигна и да ходя до офис за нещо, което се решава с едно обаждане.

# 521
  • Melmak
Банките имат огромни печалби, но искат да намалят разходите. Разбирам, че има тъпи въпроси и е ок да има някакво меню преди да се свържеш с оператор. Обаче аз имах проблем с едната карта, не можех да прехвърлям към револют. И без съпорта това нямаше как да се оправи, защото не е от мое незнание, а от техен бъг. Отне 2 дни разговори с тъпи оператори, които не знам как си менажират тикетите, обаче обяснявах на всеки какво се е случило и нямаха идея какво да правят.

# 522
  • София
Дори в Кауфланд всеки трети има проблем на машината за самомаркиране. И не, не е от глупост или неоправност. Повечето са си бъгове и жената постоянно обикаля да го оправя.

Освен това, не може просто да режеш разходи, без да взимаш демографските фактори. Дали има застаряващо население, каква е средната образованост на хората и т.н. Скоро над 60 няма да можеш да се возиш на тролея и да си купиш хляб, както е тръгнало. Така не се прави икономика. Камо ли с разпродаване на малкото останали запаси и добив, докато слугуваш на Европата, която си е аутсорснала най- ботските дейности в бедна България. И сега масово ще изпокапят.

# 523
Не знам дали помните, преди ковида повечето банки имаха клонове с работно време до 19-20 ч. После ги позатвориха, намалиха работното време до 17 ч. и това е. Сега са с малко клонове, до 17 ч. Визирам бившата Райфайзен. След ковида исках да си свърша някаква работа в офис след 18 ч., излиза ми само клон в Люлин в МОЛа. Звъня на клиентския, не знам и аз с какъв късмет се свързах с оператор, който ми каза - ами, това е, няма да има други клонове след 17 ч. Попитах я как да си свърша работата след работно време и ми рече - ами в Люлин. Рекох, аз съм от Младост, как в Люлин ме пращате. И тя - ами тогава в работно време. Демек, оправяй се.

# 524
За триене...

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 19:00 от Khufu

Общи условия

Активация на акаунт