Работа, CV-та, HR-и, съвети - 94

• 32 863
  • 779
  •   1
Отговори
# 675
М да, за съжаление няма как да знаеш какво е преди да почнеш реално работа.

Предишната ми работа на интервюто беше едно, оказа се различно.

# 676
М да, за съжаление няма как да знаеш какво е преди да почнеш реално работа.

Предишната ми работа на интервюто беше едно, оказа се различно.
Това е двустранно, важи и за работодателя... На интервюто един такъв хрисим, обещаващ... После оле-мале 😁

# 677
Така е.  Ама все пак изпитателният срок е в полза на работодателя.

# 678
А и понякога може да си приятно изненадан, да получиш повече, от колкото са ти обещали на интервюто. На мен 2008 година ми казаха една заплата бруто, в която се оказа после, че не са включени осигуровки, а се начисляват допълнително. Останах много приятно изненадана. Аз приех, защото дори първоначалната сума да беше всичко, пак беше много над предишната ми заплата. Но е факт, че няма как да знаеш как ще да нещата в една фирма, преди да започнеш, колкото и допълнителна информация да получиш. В една голяма фирма, един може да е доволен, пък в друг отдел да е зле. А пък няма как да започнеш да си търсиш още в началото нова работа и затова на мен ми е много трудно да взема решение. Иначе един месец предизвестие от страна на работника, ми е ок. Днес чакам резултата от един конкурс за държавна работа и ако случайно съм избрана и аз ще съм в голяма дилема.

# 679
Така е.  Ама все пак изпитателният срок е в полза на работодателя.
Дам, ама това пък дава възможност за пълна борса за работника, а като гледам борбата за такава е доста сериозна по темите.
+ работодателят си губи времето с неставащ кадър и трябва да започва наново селекция и интервюта - после една обява що се появявала нам колко пъти..
Та всичко е двустранно.

# 680
Колкото и да е двустранно, работодателят е и винаги е бил силната страна. Докато му носиш изгода е ок, в момента, когато вече няма полза от теб, ще те изрита без да се замисли.

+ работодателят си губи времето с неставащ кадър и трябва да започва наново селекция и интервюта - после една обява що се появявала нам колко пъти..
Та всичко е двустранно.

Затова са СВ-та, интервюта и т.н. Все пак не хваща първия от улицата.

Пък и все пак всеки търси изгодата за себе си, независимо от коя страна се намира.

# 681
И аз съм в една дилема..в изпитателен срок съм, 2м.предизвестие от моя страна, без такова от работодателя. Та..минаха 4м.,не ми е ок-едни локуми се разтягаха, нищо не е такова, каквото трябваше да бъде), търся усилено друга работа. Може ли работодателят да ми откаже да изработя само единия месец предизвестие, а за другия да си платя. Страх ме е, че ако си пусна предизвестие, той няма да го уважи и ще ме освободи от днес за утре.

# 682
Всичко може да направи, когато си в изпитателен срок.

# 683
Може ли работодателят да ми откаже да изработя само единия месец предизвестие, а за другия да си платя.
Не може. Да те освободи от днес за утре обаче може, в рамките на изпитателния срок.

# 684
Еми това е много тъпо-как така ще ми пише два месеца предизвестие и като си ги пусна, той да ми отреже главата моментално. Ето тук служителя няма никаква защита. Много съм афектирана Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 12:26 от Г-жа Шантал

# 685
Аз не съм класирана, така, че моята дилема отпадна.

# 686
И аз вече имам нужда от съвет. Търся нова работа, не е спешно имам време, но съм 50+. От години не съм се интересувала и не съм наясно как се случват нещата сега. Дали е по-добре да се обърна към агенция или да търся сама?

# 687
Еми това е много тъпо-как така ще ми пише два месеца предизвестие и като си ги пусна, той да ми отреже главата моментално. Ето тук служителя няма никаква защита. Много съм афектирана Simple Smile

Не разбирам защо всъщност държиш да отработваш предизвестието при положение, че не си доволна и искаш да се махнеш. Но ако наистина е така, то можеш да изчакаш още два месеца до края на изпитателния срок, след което този проблем ще отпадне.

# 688
  • Сф
Защото, най-вероятно, разчита на заплатата.
И аз съм на мнение, че стоиш и същевременно търсиш нова. И помниш кога ти изтича изпитателният, че да предвидиш кога да напуснеш

# 689
Той ми изтича в нач.на декември. Искам да си пусна предизвестие сега и да имам 2 месеца да си търся(разчитам на заплата, да). Но ако го направя, мога моментално да остана без работа.
А иначе за отработването-на едно конкретно интервю отговорих, че мога да започна месец след оферта като си правех сметката за отработя 1м и 1 да платя. Затова ми беше другата част от питането.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 14:24 от Г-жа Шантал

Общи условия

Активация на акаунт