🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIII 🎬

• 38 787
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Къде може да се гледа The Substance?

# 541
  • Glasgow
Ако можете без превод в bflix го имаше

# 542
  • Berlin
Ама как само 3 гласа???
Непопулярни са моите - Мръсни танци, Писмо в бутилка и Наистина любов (тук много мислих и за Ваканцията).

# 543
От хорърите само "Последен изход" ми гила. Защото има смисъл в него. За разлика от "Знам какво направи миналото лято",например.

През 1985г. след един мач между "Левски" и ЦСКА на който футболистите се сбиха,Партията забрани на Стоичков,Сираков и още няколко други футболисти да играят. И с тях беше свършено. (Добре че после през 1989г. комунистическия режим се срина...)
Но видите ли ДС,тоест Партията решила да убие Гунди,вместо да го прати на майната си! Някаква логика?!

# 544
# 545
  • в сърцето на един мъж...
Ама как само 3 гласа???
Непопулярни са моите - Мръсни танци, Писмо в бутилка и Наистина любов (тук много мислих и за Ваканцията).

От мен има един глас, определено са непопулярни Sad

Божее, 85та вече се промъкваше вятъра на промяната и беше ясно на къде отиват нещата. Няма нищо общо с това, което беше Гунди...

# 546
Пусната е новата анкета! 😊
Време е да определим ТОП 3 от романтичните филми!
От хорър към романтика, класика!
😊

А (Serendipity) Знак на съдбата(2001),Незабравимата (A Walk to Remember)2002,Есен в Ню Йорк (Autumn in New York)
2000  ... Thinking

# 547
  • София
Не са се класирали :/

# 548
  • София
Дискусията не е точно за темата, но покрай филма, си е на място.
Аз съм 11-12-годишен, на мачове на Герена ходя поне от 5-6-годишен и помня по 45-50 хил. там, и по 70 хил. души на мачове на националите, на дербито Левски-ЦСКА, на ЦСКА с Байерн и на Левски с Барса...
В онзи ден, късен сл.обед, и у дома вече бяхме чули нещо. Изтичах до РЕП-а да питам. Жената рече, че и тя чула, но не, никъде още нищо официално.
Скрит текст:
Загиват 3-та съветски космонавти, капсулата на Союз ги "доставя" мъртви на земята. Излизат първите съобщения на ТАСС и БТА. И... плахо - първо като ужасна клюка - се дочува, че Гунди и Котето са изгорели в колата на Витиня, пътувайки за Враца. Анг.Солаков (МВР-шефа, който сетне е набеден и, че искал да прави преврат) е левскар, но далеч по-слаб пред Бай Тошо от Милко Балев, сиво-червеният кардинал (и цесекар). Малшанс за партия и правителство... Гунди и Котков загиват в деня на загиналите съветски космонавти.
Бяха го ритнали лошо на последния му мач - бяхме с татко и свако ми - той нещо отвърна, картон и... вместо след 2-3 дни, както бе процедурата - наказаха го за мач-два още на другия ден. Затова - били свободни - тръгнаха за Враца на честването на местния тим.
И после, на поклонението на/пред/вътре/около Герена имаше половин милион хора от цяла Б-я (де да бяха само 150-200 хиляди). С баща ми бяхме и ние, някак вървяхме и към гробищата по-нататък. Няма как да си го представите! Спрян транспорт, пълно с милиция, кордони - уж държащи хората в някакви граници/улици. Нещо почти като милионния митинг на СДС от зората на демокрацията по тогавашния бул. "Ленин" - но с множество, разпростряно на площ от квартал и половина. Даже забравили страха, че утре може да ги питат: ти защо отиде там?
Солаков го смениха - не овладял положението. Да, такива бяха времената, deaf.
Скрит текст:
Голямата битка на червената фракция в ЦК на БКП за Гунди беше от периода му в Ботев Пд (казармата) - да го пратят в ЦСКА. Не им върза. По онова време ЦСКА-то биеше Интер, англичани, игра полуфинали в ЕКТ, но техни футболисти не бяха канени да заиграят там - не, че и тях щяха да ги пуснат. Но, колкото и цензура да имаше, овреме се разбра/разпространи, че Нерео Роко казал "Това е център-нападателят на моите мечти." А Милан ни биха с 5:1 иначе... И Гунди им отказа - даже причините да са били 50:50 между очакваните репресии срещу близките му и онова "Аз съм българин и левскар" (не го пиша дословно).
Струва ви се нереално ли?
Скрит текст:
Ние имахме (почти) вуйчо - брат на баба ми, който бе останал от края на ВСВ в Ерфурт и работеше в тамошния ресторант Ловеч (както в Ловеч имаше рест. Ерфурт). Беше в "братското" ГДР хем, сетне стана и член на ГКП (иначе се очертаваше да го нарочат). Но за да нямаме проблеми с кака ми за пионерско/комсомолските организации, за университет - бяхме малки, но още помня - у дома беше забранено да се говори за вуйчо. Че имаме роднина "навън", даже и в соц-ГеДеРе(то)... Дълго и широко ще е, ако опиша и защо бях войник в Гара Пирин (двама кандидат-висшисти от цял набор там; ама аз - журналистика на общо основание).
Та - с извинение и без заяждане: моля, не се изказвайте неподготвени; в случая за времена, за които предимно сте чели. Гунди беше идол (за запалянковците), но и един скромен, възпитан, интелигентен млад човек.
Скрит текст:
Ок. 1966 г.: нашите на СП в Англия, отново единствен гол - негов, сетне Левски шампион, а той - с призовете и за голмайстор и за индивидуален спортсмен, и в. "Спорт" го награди със заглавието "Артистът на зелената сцена". Първият БГ-футболист (Стоичков го нямаше още) в 10-ката на Франс Футбол за годината. Не знам, вие знаете ли какви футболисти имаше тогава (да, за "оня" футбол) - Пеле, Гаринча, Еузебио, Чарлтън...
Дали ДС го/ги е убила? Конспиративна теория е (и за мен) - но не е невъзможна. Куриоз е, че именно поклонението/погребението в деня на загиналите космонавти показа колко "страшен" е бил Гунди за властта.
Несъпоставимо е сравнението с бягството на Наим Сюлейманов и неосъществения трансфер на Гунди в Милан.
Скрит текст:
Различни са им характерите, различни спортове и държавно подпомагане, различни стимули. Щангистите ни ставаха световни рекордьори и шампиони и - все пак - взимаха по някой апартамент или Лада. Футболистите не. И възродителният процес (в случая с "Шаламанов") е пореден довод - само при единият.
Като спортисти (в различни спортове) може да се сравняват двамата - донякъде. Като хора, не.

Радвам се, че този филм бе направен за него (и Лита). Донякъде съм съгласен и с Олег Ковачев, че - може би - не е нужно името му да е в заглавието. Защото разказът е повече за момчето, момичето, любовта и времето, в което са се обичали; и футболът не е на първо място.
Извинения, стана дълго - затова скрих по-личните репризи, на когото не му се занимава, да не чете. Различно възприемане на филма е нормално. Но времето и кое/как/какво било - по четива в днешния интернет - няма как да се промени за онези, които са били в него.

# 549
  • София
Хубави разкази на очевидец. Прочетох всичко и ми беше много интересно.

Само не съм съгласна с Олег Ковачев. Аз във филма фукльо и сваляч не видях. А и е бил на 16, като е свалял Лита. Ами нека да е фукльо. Малко завист ми прозира. Все пак това не е документален филм, като неговия отпреди 11г.
Достатъчно скромен го показаха като голям футболист.
И никъде във филма не се доказва, че ДС го убила. Какви са тия слухове. Чул бил Олег. Ами защо си излязъл от филма, стой и виж. За мен линията с притискането да стане агент на ДС е много добре вплетена, да има малко съспенс.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 21:14 от bazel

# 550
  • София
Как очаквате това да го има във филма като това са само догадки.

# 551
  • Галифрей
Аз гледах филма два пъти прекрасен,божествен. Удари ме още по емоционално. 🤧 Павел е Гунди от първата секунда до последната.
Та относно Олег с негово изказване това си е от всякъде завист, не е изгледал филмът до краят. Грубо е.
Едно от нещата които много ми харесаха как реалистично бяха направили говорът тогава,манириерите и свалките. Усещах палерелност от филмът “ Това се случи на улицата” ❤
А относно ДС и Гунди. ( сега няма са издавам спойлери) беше като игра на хищник срещу безобидно животинче. Ако искаха да го убият щяха да го направят, но щеше да е много мрачен, а все пак филмът е направен за всякаква възраст. Деца го гледат,  а не трябва да бъдат травмирани.

# 552
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Малко да сменим курса и топката да поеме към полето на американската политика.
"Смяна в плана" показващ ни какво и как се случва зад кулисите на кампанията
на Сара Пейлин. Ако я помните преди 15-тина години тази дама направи фурор в
политиката след като беше избрана от Джон Макейн да бъде негово вице.
Джилиан Мур прави страхотна роля, а Уди Харелсън винаги си е на ниво.
https://www.imdb.com/title/tt1848902/

"Зодиак", добре направен филм за сериен убиец върлувал в Сащ и
останал нехванат и до днес. Джейк Джиленхол, Робърт Дауни Джуниър и Марк Ръфало
правят страхотни роли, слушала съм криминални подкасти точно за този убиец и ми
беше интересно да видя и филма.
https://www.imdb.com/title/tt0443706/

И двата филма ги гледах в платформата на Hbo Max.

# 553
Снощи гледах новият филм Граф Монте Кристо, ами добре е направен филма, но нищо повече. В смисъл нормален си филм, не е нещо уау.

# 554
Можете ли да познаете кой е това? ☺Определено ще гледам този филм

ScreamScream Щях да кажа че е Брандо ако не бях видяла Били Зейн .. Били на времето беше уникално красив , дори и ролята му в Титаник не ме дразнеше след като поглеждах хубавото му лице .. По ми беше за предпочитане от Дикаприо който не съм го намирала за чак такъв хубавец , иначе пък е страхотен актьор .. Радвам се че Били Зейн се завръща на екран защото е страхотен актор и си мисля че това е неговият момент да престане да бъде злодей или да бъде във второстепенна роля . Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт