🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIII 🎬

• 38 010
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • Галифрей
Търся този филм с Ален Делон

https://www.imdb.com/title/tt0091730/

Преходът на бг. Не съм го гледала видях,че ще го дават в Дом на киното и реших да го потърся онлайн и не го намирам 😔

# 76
  • София

Преходът на бг. Не съм го гледала видях,че ще го дават в Дом на киното и реших да го потърся онлайн и не го намирам 😔

Има го при бананите.

# 77
  • Галифрей

Има го при бананите.

Благодаря много 😘

# 78
Изгледах Зоро, както планирах; не си го спомнях много, въпреки че съм го гледала. Ален Делон е супер, но от филма има какво да се желае.
Просто сюжетът е постен, особено ако го сравня с първия с Антонио Бандерас (който е любимият ми филм за Зоро) - цялата история със стария Зоро (Антъни Хопкинс), присвояването на дъщеря му, после създаването на новия герой и любовната история, развръзката - перфектно изграден сюжет, макар и лековат (което е съвсем в духа на Зоро).
Докато тук имаше майтапи, гонитби, въздаване на справедливост, но нямаше основна сюжетна линия и любовната история беше нищо и никаква. Даже не съм сигурна дали той проявяваше интерес към момичето. Очевидно я харесваше, но не изглеждаше влюбен, нито дори увлечен.

# 79
Един страхотен сериал -  Plan B за който обича да гледа. Канадски е, говори се на френски. Всеки сезон е с различно семейство. Един от героите попада на агенция, която срещу заплащане те връща във времето, за да поправиш минали грешки. Много ми хареса, препоръчвам.

# 80
  • Варна
 Brandywine18, има поне два канадски сериала с това име -от 2017 и от 2023.
Темата е за филми, та има такъв от 2010 с Джей Лопес. Simple Smile

# 81
Гледах A family Affair и е доста разтоварващ. Очаквах да е по-глуповат, но е свеж.
Никол Кидман е доста странен избор за ролята си. Въпреки че, тя където и да се появи в последните години, все е с едно никакво присъствие.
Има и нещо доста смущаващо във визията.

# 82
  • София
Излизам от "Мигни два пъти". Имам нужда да го обсъдя с някого. 😅 Някой като го изгледа, може да ми пише. 🤣
Мога да кажа, че беше много, много странен филм. 😃

# 83
Никол кидмън ми е много превзета и сухарка, бих казала,освен в близък кадър да ни покаже кожа и фейслифт,никакво актьорско качество,експлоатира с предишната си млада визия,която вече е в миналото….но дали и тогава е имало талант или само визия…
Последно в Expats я гледах,само претенции за вечна младост и красота,иначе ролята е силна,но би подхождала на много други.

# 84
  • гр.София
Аз помня силната й роля в " Часовете" и я уважавам като актриса. В днешно време все едно не е тя, все по-неприятна.
Добавям и "Догвил" , да, и "Студената планина" към впечатляващите й роли.  Харесвам си я и сега отбягвам новите й филми -)

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 10:02 от blanc

# 85
Никол много се е съсипала със тези интервенций !! В опитите си да остане млада , доста е прекалила, като повечето си колежки,  сетих се за Кортни Кокс ( Моника от Приятели ) толкова беше хубава на времето но и тя заприлича на "мумия " . Както и Кристин Дейвис ( Шарлот от Сексът и Градът  ) . Аз Никол Кидман я намирам за добра актриса , спомням си ролята и от " Мулен Руж " , един от любимите ми филми и може би единственият мюзикъл който да не ме дразни чак толкова много . Химията им с  Юън Макрегър беше феноменална , в "Студената Планина" също направи страхотна роля , както и във " Широко затворени очи " последният филм на Стенли Кубрик , с Том Круз бяха готина двойка , жалко че се разделиха . 😊😊

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 10:44 от Жасмина 94

# 86
А за мен Кристин Дейвис изглежда натурално спрямо колежките си наборки,и се радвам,че Никол избяга навреме/както и още няколко актриси/ от сциентоложкото момче том круз,иначе кой знае какво щеше да стане с тях.

# 87
А за мен Кристин Дейвис изглежда натурално спрямо колежките си наборки,и се радвам,че Никол избяга навреме/както и още няколко актриси/ от сциентоложкото момче том круз,иначе кой знае какво щеше да стане с тях.
И това за Том е вярно . До колкото знам той има забрана да приближава дъщеря си от Кейти Холмс заради "религията"  си , но за  мен "сциентолозите " са си чисти сектанти . Обаче пък е страхотен актьор .. 😔😔

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 22:12 от Жасмина 94

# 88
  • Berlin
Кортни Кокс си е махнала филърите в лицето.

# 89
  • София
Чуден петъчен маратон с поредни две заглавия на кино. 😊

Капанът (Trap) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt26753003/

Най-новият филм на М. Найт Шаямалан. За съжаление, Шаямалан отдавна не прави това вълнуващо кино с което разтърси света, но отидох с високи очаквания заради сериала, ‘’Servant’’, който ми хареса много. Харесвам Шаямалан, но не мога да си кривя душата, че станах свидетел на поредния му по-скоро разочароващ филм.
Всичко започна много добре с динамиката на отношенията между баща и дъщеря и показвайки концерта на една прочута поп звезда от всички възможни ъгли. И така бе някъде до към средата на филма. И след това, леш! Сякаш друг човек бе писал сценария и режисирал сцените. То обрат след обрат (един, два добре, ама не и непрекъснато), то преиграване и нелогични сцени и за капак един абсурден финал на фона на разказа на историята, просто не знам кое по-напред да посоча като минус.

По-скоро му дайте шанс, но не и на голям екран, освен ако не сте пристрастени към киното като мен.
-
6.0

Никога повече (It Ends with Us) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt10655524/

Не съм чел този така нашумял роман. Няколко жени ми го препоръчаха, знаейки, че по принцип мелям всичко, ама някак си това не е моето и знам, че ще ми е тегаво и кринджаво да чета за нещо, което ми е толкова гнусно и противно, а именно за домашното насилие. Сега след като изгледах и филма със сигурност няма да прочета книгата. Но здраве да е. Не е толкова важно.

Радвам се, че филмът не наблегна основно върху насилието и как миналото преследваше и настигна главния герой. Да, бе много важен елемент в цялостната фабула, но всичко бе много умело дозирано. И съм радостен също така, че се наблегна повече върху любовта и забавните моменти от живота на Лили Блум, отколкото върху травмите причинени от призраците в миналото съчетани със суровата действителност от настоящето.
Честно казано не очаквах главната героиня да вземе толкова категорично решение и то точно в момент в който манипулаторът така умело използваше бебето с целта да си я върне обратно, за да продължи ужасния цикъл. Повечето жени не смеят да да вземат подобно решение и се примиряват със съдбата си. Дано романът и филмът се гледат от колкото се може повече жени, които да видят, че всъщност именно те самите контролират ситуацията, колкото и тежка да е и че всичко е в техните ръце.

Искам да похваля каста. Прекрасни актьори. Всичките до един за мен бяха перфектни!

Финалът на филма бе точно този, който очаквах и исках да видя и не знам как се въздържах да не извикам радостно, че сигурно щях да се изложа. Салонът бе доволно пълен (с 90% женска аудитория), въпреки че лентата е вече трети уикенд на екран.

Много ми хареса. Препоръчвам!
-
7.5 / 8.0

Общи условия

Активация на акаунт