🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIII 🎬

• 38 787
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • Berlin
В Германия ще има по няколко уикенда прожекции на филма за Гунди. Само в Берлин видях 5 или 6 дати.

# 571
  • в сърцето на един мъж...
В Германия ще има по няколко уикенда прожекции на филма за Гунди. Само в Берлин видях 5 или 6 дати.

Не само, увеличиха навсякъде прожекциите.

# 572
  • София
Аз го  гледах  филма ( Гунди)  в Събота. Много  добре е направен,  всичко ми  хареса. Чак  за сърцето не съм  се хващала, но  си заслужаваше и  парите и  времето.

# 573
Скрит текст:
Филмът е много "арт", затова. И персонажът на Шая Лебьоф бил особено отблъскващ. А освен него, има и други отблъскващи неща (някои от които бяха преразказани в ревюта от Ю туб и нямам желание да виждам).

Реално образът на Шая ми беше най-интересен да го гледам. Филмът щеше да ни впечатли, ако го бяхме видяли 80та годинa. Сега е просто една компилация от вече гледани утопии. Философията, която ни прокарва Копола, е мега изтъркана. Един арт напън, от който не излезе нищо. Вече ми писват да си лежат на името и да ни пробутват претенциите си. Изгледали сме по някой и друг филм, дет се вика, отимахме претенции и ние. Добихме смелост, да кажем Не ми харесва, а не дифолтно да се пънем да го харесаме, само защото е на Копола.
Между другото, точно това мислех. На мен филмът ми е интересен заради филма, не защото преди 50 години режисьорът му е снимал две класики. Все ми се струва, че всичко извън Кръстника и Апокалипсис сега върви само защото е на Копола. Да не говорим, че и двата филма отпреди 50 години са филми на времето си и затова считат за класики. Ако бяха излезли ±10 години, щяха да са или нещо супер странно, или нещо като другите бози. Гледала съм много филми, които в друго време щяха да бъдат обявени за абсолютно невероятни, но в тяхното си време бяха в най-добрия случай средняшка работа или хубав копи-пейст на нещо познато. Съответно и бях забравени за по-малко от година и сега намират място само в класации от типа 'неочаквано добри филми от миналото десетилетие , които сте пропуснали'.

# 574
  • Бургас
Танчитка, мисля че питахте дали е верен духа на епохата , поправете ме , ако греша. Ще пиша в скрит текст, за да не разводнявам...
Скрит текст:
По разказвано от майка ми и баща ми /почти набори на Аспарухов / дрехите, танцовите забави и дори по детски нескопосните флиртове са си автентично предадени. Аз имам лични спомени от онова време и бих казала, че едно от доминиращите неща в отношенията беше двуличието и подмолността на системата, което също се вижда във филма.  
Ще си позволя да плясна тук цитат / защото е много показателен за тогавашното мислене /  на изказването на Тодор Живков по случай погребението на Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков:

“Това, което ни разтревожи, е погребението на двама спортисти. Ние ценим тези спортисти, те са талантливи, но това, което др. Солаков извърши, не зная дали в някоя друга социалистическа страна биха си позволили да извършат, без да се разтревожи партийното и държавно ръководство. Участвуват в погребението над 150 000 души! Някои другари твърдят, че такова погребение в България не е имало. 150 000 души не са участвували в шествието при погребението на Георги Димитров.

Другарю Солаков, не си ли зададе въпроса, че всички тези хора работят някъде, че те трябваше да напуснат своите научни институти, учреждения, фабрики за това погребение? Не ти ли е известно на тебе, че такива спортисти като Аспарухов и Котков са достатъчно известни и не е нужно да се лепят афиши и да се призовават гражданите да участвуват в погребението, че не е необходимо да се провежда тази хитрост, че на стадиона ще се проведе голямо поклонение? Такова поклонение не е имало. Оттам се е разгърнала манифестация. Наредил си на административно целият ръководещ състав на министерството да участвува.

Защо извърши погребението в часа, когато се погребваха съветските космонавти? ( б.р.- Георгий Доброволски, Владислав Волков и Виктор Пацаев загиват в същия ден, в който катастрофират Гунди и Котков) Защо трябваше да огорчим съветските хора, на какво основание? Ние уважаваме всички талантливи хора в нашата страна, в това число и футболистите, но не можем да търпим и няма да търпим да се издигат други кумири за нашата младеж и за народа освен тези, които партията издига.“

# 575
  • Berlin

Да, в Берлин са 5-6, не, че са само там.

# 576
Ами хубаво е в чужбина да има прожекции. Четох някъде, а може и тук да е било, че в Единбург били увеличили прожекциите поради голям интерес.  (за Гунди става въпрос)
Интересно ми е ако има хора, които са ходили в чужбина на кино. Предполагам филма е със субтитри, но въпроса ми е дали основно и само българи ходят на прожекциите, или има и местни?

# 577
  • Галифрей
Да със субтитри е и чужденци са го гледали.

# 578
  • София
Танчитка, мисля че питахте дали е верен духа на епохата , поправете ме , ако греша. Ще пиша в скрит текст, за да не разводнявам...
Скрит текст:
По разказвано от майка ми и баща ми /почти набори на Аспарухов / дрехите, танцовите забави и дори по детски нескопосните флиртове са си автентично предадени. Аз имам лични спомени от онова време и бих казала, че едно от доминиращите неща в отношенията беше двуличието и подмолността на системата, което също се вижда във филма.  
Ще си позволя да плясна тук цитат / защото е много показателен за тогавашното мислене /  на изказването на Тодор Живков по случай погребението на Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков:

“Това, което ни разтревожи, е погребението на двама спортисти. Ние ценим тези спортисти, те са талантливи, но това, което др. Солаков извърши, не зная дали в някоя друга социалистическа страна биха си позволили да извършат, без да се разтревожи партийното и държавно ръководство. Участвуват в погребението над 150 000 души! Някои другари твърдят, че такова погребение в България не е имало. 150 000 души не са участвували в шествието при погребението на Георги Димитров.

Другарю Солаков, не си ли зададе въпроса, че всички тези хора работят някъде, че те трябваше да напуснат своите научни институти, учреждения, фабрики за това погребение? Не ти ли е известно на тебе, че такива спортисти като Аспарухов и Котков са достатъчно известни и не е нужно да се лепят афиши и да се призовават гражданите да участвуват в погребението, че не е необходимо да се провежда тази хитрост, че на стадиона ще се проведе голямо поклонение? Такова поклонение не е имало. Оттам се е разгърнала манифестация. Наредил си на административно целият ръководещ състав на министерството да участвува.

Защо извърши погребението в часа, когато се погребваха съветските космонавти? ( б.р.- Георгий Доброволски, Владислав Волков и Виктор Пацаев загиват в същия ден, в който катастрофират Гунди и Котков) Защо трябваше да огорчим съветските хора, на какво основание? Ние уважаваме всички талантливи хора в нашата страна, в това число и футболистите, но не можем да търпим и няма да търпим да се издигат други кумири за нашата младеж и за народа освен тези, които партията издига.“

Много интересен цитат. Откъде е? Имало ли е последствия за Солаков?

# 579
Гледах "Гунди" - добре е като за български филм, ама не съм впечатлена или пък разчувствана. Заснемането и играта е добре, сценария като цяло нямаше кринджави моменти.  Но ми липсваше повече да наблегнат на личността му, като индивидуална единица, а не 80% да е свързана с половинката му или да го бяха преименували просто и да си остане само Легенда за любовта Grinning

Гледах и "Венъм" - става за гледане и то главно заради Том Харди, като сценарий - нищо запомнящо се. Вероятно, ако го гледах онлайн, още повече нямаше да ми хареса, кино залата допринася леко към повишеното ми възприятие. Повече от 6.0 не бих му дала.

# 580

Да, в Берлин са 5-6, не, че са само там.

Да да, имах предвид, че бяха предвидени по една-две, вместо това са по 4-6 вече.
Идеята по принцип е била любовната им история, не футбола или каква личност е бил извън терена.
Със субтитри е пуснат, за зрители, които искат да го видят и не е роден българският език.
Солаков е уволнен. Използвали са точно това като претекст, че е разрешил митинг.

# 581
  • Бургас

Много интересен цитат. Откъде е? Имало ли е последствия за Солаков?

Текстът е от разсекретените архиви и циркулира в пресата от години

Може да се види тук: http://www.desehistory.com/2012/05/410-13-1971-13071971.html?m=1
Стр.9 от факсимилето номерирана в десния горен ъгъл 15.
Geia е отговорила за Солаков - свален е от поста...

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 22:02 от lady Koup

# 582
  • София
Внимание, внимание!
Холивуд спира за неизвестен период от време за 4 години... 😁🤣
Тръмп спечели (о, каква изненада...) напук на всички филми, сериали и кампании срещу него. Което само доказва един факт, който ние много добре знаем. Холивуд не е това което беше и със сигурност не е вече фабриката за мечти... 😏

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 11:37 от Diavolo

# 583
Нищо де, тъкмо докато са в застой за 4 години, ние ще доизгледаме каквото не сме успели от произведеното до сега Simple Smile

# 584
Чувал бил, чел бил, този и онзи какво казали....

Ние сме го живели това време и знаем какво беше от първо лице. Тълкуванията ти глухчо нямат никаква стойност.

Общи условия

Активация на акаунт