Съвет за реклама във Фейсбук

• 688
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, започвам нова дейност тепърва, имам много идеи, част от тях вече показвам в групи във фейсбук, имам и инстаграм профил, даже и тикток, но искам да пускам конкретно реклами във Фейсбук. Доколкото разбирам, задължително трябва да регистрирам фирма за целта, че и по ДДС.
Аз тепърва прохождам, не се знае кога точно ще изляза на 0, а дотогава ако отворя фирма, може да имам месечно по 100 лв приходи и 500 разходи само за осигуровки и счетоводство, + покупка и регистрация и на касов апарат. Мислех си да се регистрирам по-скоро като физическо лице, но така имам ли право да ползвам Фейсбук реклама?
Моля някой по-запознат да ми обясни какви са ми вариантите да се рекламирам, нямам против да си плащам, но да не регистрирам точно фирма веднага. Не целя да избягам от данък и отговорност, а да се вместя в евентуалния си бюджет докато започна да изкарвам по-прилична сума от дейността си

Благодаря предварително!

# 1
Може да ползвате услугите на някоя рекламна агенция и тя да организира и плати рекламата във Фейсбук.
Иначе е най-добре консултация със счетоводител. Данъчните не ги интересува дали сега започвате и кога ще излезете на 0 или на +, трябва да си направите съответните регистрации преди започване на дейността..

# 2
Ако имам право да се регистрирам като физическо лице и така да работя с рекламна агенция, която да ми организира рекламата, е супер за мен. Пак казвам, не искам да укривам, просто от това което съм прочела до момента ми е по-удобно и адекватно на ситуацията да стартирам като физическо лице, с по-малко стартови разходи.

# 3
  • Melmak
Можете да пускате рекламата от личната си банкова сметка. Тогава няма да е разход за фирмата, а личен ваш разход. Иначе най-лесно е агенция. Вие им давате бюджет, който да заложат примерно 500 лв. Те слагат цена на услугата и директно им плащате примерно 1000 лв. Цените не са ориентировъчни, а абсолютно примерни!

Имайте предвид, че агенциите обичат да крадат. С очите си съм виждала да не залагат целия бюджет на клиента, а по-малък и разликата да си я прибират.

Общи условия

Активация на акаунт