"Обичам" Топлофикация - тема 8

• 25 198
  • 685
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Дали могат да се сменят измервателните уреди сега, по време на отоплителния сезон?
Могат, разбира се.  По всяко време могат да се сменят.

# 661
Да, могат и колкото по-скоро, ако старите са изтекли/изгаснали, толкова по-добре.

# 662
Някой може ли да ми обясни тази мистерия с топломерите.
Преди месец ми направи впечатление, че откакто пуснаха парното, на циферблата на измервателя пише 0002. Днес се загледах пак.. 0011. В този апартамент не се живее, дори водата е спряна. Стаята е северна и най-студената от всички. Как е възможно да се вдигат стойностите???

# 663
Когато паднат през нощта температурите се включва автоматично. Сигурно са оставени на звездичка, а не на 0

# 664
И аз имам проблем с пускането на парното без да го желая. Обичам да държа прозорците отворени и днес ми се случи да ми се пусне парното в кухнята, друг път пък се пуска в банята, когато забравя да затворя прозореца. Бяха ми казали радиаторите да стоят на звездичка, за да не замръзват, но това възможно ли е в нова санирана сграда на 4-тия етаж? Иска ми се да са на 0 и да не го мисля ще се пусне ли, няма ли. Вкъщи е достатъчно топло и без парно.

# 665
Не са на звездичка, завъртяни са до край. Просто не разбирам как е възможно.

# 666
  • Пловдив
Може би са ви много стари уредите и вече не отчитат съвсем правилно. Все пак, като всички измервателни уреди, и те имат "срок на годност".

# 667
Срокът на експлоатация е 10 години. След това, ако не бъдат подменени, ще започнат да начисляват отопление на максимална мощност, все едно няма измервателен уред.

# 668
Не е така. След 10г, ако са работещи си изчисляват според показанията. Но!!! Ако спрат да работят отчитат на максимално потребление. Моите миналата година ги смених, защото от темата разбрах как да проверя и се оказаха на 11г. Работеха си нормално, но не рискувах да спрат и ги подмених с дистанционни

# 669
  • София
Не начисляват отопление на максимална мощност.
Когато моите станаха на 10 години, се обадих в Техем за инструкции какво да правя. Отговориха, че докато уредът свети / батерията му работи, няма нужда да се прави каквото и да е, освен да следя периодично да не изгаснат.
Вече са на 12 години, светят, работят, не отчитат нищо повече.

# 670
Понеделник ще звънна на Далсия да ги питам, но не са толкова стари мисля, аз апартамента го купих Август, така че не знам със сигурност. Когато прехвърлях партиди, нищо не казаха за изтичащи срокове освен на водомерите., пък и цифрите се виждат ясно. Но това не може да продължава така..

# 671
Регистрирай се в сайта на топлинния счетоводител

Някои показваха до кога са валидни уредите.

# 672
Да не са топл. единици навъртени веднага след пускане на парното? Нали обикновено изчакваме ден-два да се запълнят и загреят хубаво радиаторите.

# 673
Да, ноември бяха на 0002 като го пуснаха, но след това откъде станаха на 0011 изведнъж след 1 месец.

# 674
Служителката в Техем може да си говори каквото иска, но в акаунта ми срещу всеки уред пишеше “ устройство с изтекъл експлоатационен срок” !!! Не мога да разчитам на случайно благоволение да не ми начислят максимално потребление при положение, че аз съм в нарушение. Просто си смених уредите.

Общи условия

Активация на акаунт