"Обичам" Топлофикация - тема 8

• 25 143
  • 685
  •   1
Отговори
# 75
Радио разпределител и топломер едно и също ли е?

# 76
Това са различните видове уреди. Имат и ценова листа.

# 77
Това са различните видове уреди. Имат и ценова листа.
Благодаря! Понятие си нямах кое какво е Simple Smile

# 78
  • София
Да попитам някой знае ли колко струва 1кубик топла вода в София.

# 79
Да попитам някой знае ли колко струва 1кубик топла вода в София.
В различните сгради и абонатни станции е различно. В два съседни блока е различно.
Има цена за мощност за подгряване, но специфичният разход като мощност за подгряване на този кубик, на различните абонатни станции е различен.
Не знам дали успях разбираемо да го обясня.

# 80
  • София
В общи линии обяснението е като отговор от топлофикация.Водата се отчита на кубик, но никой не казва 10,    15 или 20лв примерно струва  1 кубик вода.

# 81
Как да ти отговорят момичетата като наистина е много различно. Зависи от ТЕЦ-а, квартала, абонатната станция, потреблението във входа/блока.
Обикновено цената в София се движи от 10 до 25-30 лв./куб.
Няма ли информация във фактурата? Виж колко кубика са ти начислили и какви пари ти искат този месец.

# 82
От утре започва поетапно пускане на парното в София
https://dnes.dir.bg/sofia/ot-utre-puskat-parnoto-v-sofiya

Спешно ми трябва водопроводчик, който да смени обязвъздушителите, можете ли да препоръчате някой?

# 83
От утре започва поетапно пускане на парното в София
https://dnes.dir.bg/sofia/ot-utre-puskat-parnoto-v-sofiya

Спешно ми трябва водопроводчик, който да смени обязвъздушителите, можете ли да препоръчате някой?
Илиян - 087 947 4279
Ползвала съм го за водопровод и парно /за блока ни/.

# 84
  • София
Здравейте, снощи започнаха да пускат парното, естествено сложих всички вентили на макс. Радиаторите са добре, но лирата в банята ме притеснява, чува се от снощи един зук като стичаща се вода в тръбите, църцорене. Външно нищо не тече, но този звук за какво говори? Трябва ли нещо да предприема или все някога ще спре...

# 85
Здравейте, снощи започнаха да пускат парното, естествено сложих всички вентили на макс. Радиаторите са добре, но лирата в банята ме притеснява, чува се от снощи един зук като стичаща се вода в тръбите, църцорене. Външно нищо не тече, но този звук за какво говори? Трябва ли нещо да предприема или все някога ще спре...
За много въздух в системата, което се решава с допълване и обезвъздушаване на абонатната станция.

# 86
Освен просто да се пуснат на последна 5та степен друго прави ли се?

# 87
Обезвъздушава се и се оставя поне 2 часа на максимална степен. Така ми е казал парнаджията
При мен е слабо парното, макар че е на макс

# 88
Да, имам предвид за самото обезвъздушаване, освен да се включи нещо друго трябва ли?

# 89
Здравейте, имам въпрос и ще се радвам, ако някой може да помогне.

След пускането на парното тези дни, вертикалните тръби са топли. При отвинтването на венитилите на макс обаче, температурата в радиаторите въобще не се променя, като че ли нямат вода.

Пробвах да обезвъздуша, но не излиза нито въздух нито вода от тях.

Апартамента е след ремонт и с подменени радиатори.

Това което се чудя е, дали в следствие на подмяната нещо не е свършено както трябва или проблема може да е от обезвъдушаването от абонатната станция.

Общи условия

Активация на акаунт