"Обичам" Топлофикация - тема 8

• 22 822
  • 648
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Точно така.
При нас не се събрахме 2/3.
И затова чакаме...

Ако в обявения час за събрание не дойдат 2/3 от собствениците се чака 1 час.
След това събранието се провежда и гласуват присъстващите.
Изисква се 50% + 1 глас за да е в сила решението на ЕС.
Прочетете си закона и наредбата към него бавно и го осмислете.
Ако пък не ви се чете в Мамата има и тема за ЕС.
Там отговарят и помагат, отзивчиви са.

# 571
2 входа сме на една абонатна станция. И от другия вход ли трябват подписи?

# 572
Здравейте, от около месец всяка вечер от 17:00ч. до към 22:00ч. има проблем с топлата вода (хладка е) в целият вход. Всичките съседи се оплакват. Може ли да ме посъветвате какво да направим?

# 573
Здравейте, от около месец всяка вечер от 17:00ч. до към 22:00ч. има проблем с топлата вода (хладка е) в целият вход. Всичките съседи се оплакват. Може ли да ме посъветвате какво да направим?
Да се обадите на районния техник. Ако той си прави оглушки да пуснете жалба в Топлофикация. Може и през онлайн акаунта Ви.

# 574
И ние имахме подобен проблем. Някаква помпа беше дала фира. Смениха я и се оправи.

# 575
Благодаря Ви, звъннах директно в топлофикация. Записаха и казаха, че техници щяли да проверят абонатната станция. Дано да не си правят оглушки…

# 576
Благодаря Ви, звъннах директно в топлофикация. Записаха и казаха, че техници щяли да проверят абонатната станция. Дано да не си правят оглушки…

Бързо реагират на такива сигнали. На районните техници това им е работата. И при нас се оказа помпата. Смениха я и всичко се оправи.

# 577
Супер, много благодаря!

# 578
2 входа сме на една абонатна станция. И от другия вход ли трябват подписи?
Да. 2/3 от всички, които са към тази абонатна.

# 579
привет, чета, че от утре почна пускането на парното в София, понеже в апартамента имам наемател - какво да го предупредя да направи - да отвори на максимална степен вентила ПРЕДИ да е почнало пускането ли? доколкото ми е известно, той няма намерение да ползва парното, за да не плаща неизвестни сметки, но тук май четох, че е по-уместно вентила да се остави на положение звезда, отколкото да е напълно изключен, така ли е?

# 580
привет, чета, че от утре почна пускането на парното в София, понеже в апартамента имам наемател - какво да го предупредя да направи - да отвори на максимална степен вентила ПРЕДИ да е почнало пускането ли? доколкото ми е известно, той няма намерение да ползва парното, за да не плаща неизвестни сметки, но тук май четох, че е по-уместно вентила да се остави на положение звезда, отколкото да е напълно изключен, така ли е?
Аз съм от хората, които не ползват парно в апартамента си, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отварям вентилите.
Аз процедирам така - отварям ги( на максимална степен) в началото на Октомври. В момента, в който го пуснат, оставям ги така за 24 часа, след което всичките ги затварям. Това е моя съвет, за Вашия наемател.

# 581
Точно така, но първо се обезвъздушават радиаторите

# 582
кой го извършва това обезвъздушаване? и как се прави?

# 583
Всеки сам в апартамента си. Вижте клипчета. Преди имаше на сайта на Топлофикация, лесно е

# 584
Не е нужно да се бърза. Ако радиаторът се затопли всичко е ОК. Ако останат студени ребра, чак тогава.

Общи условия

Активация на акаунт