Мнения за място за кремация

• 798
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, имам нужда от съвет...
Предстои ни да се разделим с близък. Желанието на човека е да се кремира.
Тъй като финансите са от значение, съм се насочил към "ОП Гробищни Паркове" като изпълнител на "услугата".
Дали има някой, който е минал по този път с тях и може ли да ме насочи, дали са читави?

Приемам и препоръки за други "изпълнители" ако са по-бюджетни.

Предварително ви благодаря!

# 1
То изпълнителите не са много, много са агентите, които организират нещата. Като кремирахме баща ми възложихме всичко на погребалната агенция. Ако отидете директно в Централни гробища може да е и по-евтино, но трябва сами да организирате нещата.

# 2
  • София
Преди 20 г. играх в тази част от сериала последователно за баща ми и майка ми.
ОП Гробищни паркове са си основната агенция за тъжни ритуали, съвсем читави са си - те управляват няколкото гробища в София. По-евтино няма да намерите. Съвета ми е да изберете възможно най-евтиния ковчег. Той ще трябва само за поклонението. При последващата кремация трупа е изваден от него. Местата за урни също са много по-евтини от гробните места. А и поддръжката е по-лесна после - малка плоча с имена и дати.
Урните са с различна цена. От погр. агенция ме посъветваха да не избирам метална - заради метала после разбивали плочите и ги крадели.
Не го направихме заради бюджетни проблеми, просто така се наложи в момента. То като дойде - не пита.

# 3
И аз мисля, че няма много възможности. Обикновено погребалните агенти уреждат кремацията. Дори преди време агентът ни донесе урната вкъщи. Когато кремирах баща ми вече законът беше друг и трябваше аз да отида, за да получа урната. Дадоха ми я в рекламна торбичка на крематориума.

Общи условия

Активация на акаунт