Booking.com – 9

• 34 165
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,
направих резервация през Boooking за хотел в България. Условията бяха без предварително плащане и възможност за отмяна на резервацията в деня на настаняване до 12 часа.
Хотела е във Велико Тръново и беше за две нощувки за периода 21-23.09.2024 г.
В деня следващ направената резервация от хотела ми се обадиха, като казаха, че трябва да направя плащане на една нощувка, защото в този период има много търсенене.
В деня, в който трябваше да пътуваме ММ се събуди болен. Още сутринта се обадих в хотела(07.30) и отмених резервецаията. При питането ми ще ми бъде ли възстановена сумата ми беше отговорено положително.
Две седмици след това все още не бях получила връщането на сумата.
Обадих се в хотела на рецепция и за голямо мое учудване ми беше отговорено, че сумата няма да се възстанови, защото била капаро, а капаро не се възстановява?!
Два пъти говорих с тях писах мейли, на който нямам никакъв отговор.
Какво да направя?
Според вас аз права ли съм?
Да се свържа ли с Boooking?
Ако в условията не е имало изискване за предварително плащане на част от нощувките със съответните условия за възстановяване на сумата при анулация, Букинг няма какво да направят. Ваше решение е в случая да платите предварително. Отделен въпрос е своеволието на хотела, на което сте се поддали. Не мисля, че ще ви върнат пари. Аз лично щях да си резервирам друг хотел с желаните от мен условия и да анулирам този, който предявява претенции, различни от условията в Букинг.

# 616
  • София
Имам подобен случай в момента.
Резервация за празниците в български хотел с възможност за анулиране до ден преди резервацията.

От хотела ми звънят с настояване да отменя резервацията и да резервирам директно при тях с отстъпка 10% от цената на Букинг, като им платя 50% капаро с мотива, че така сме щели да избегнем таксите на Букинг.

Обясних, че не искам да го правя, но те настояват да им платим някакво капаро, защото "хората така правят" и "датите ви са много търсени", а също и "ако вие се откажете в последния момент, ние не не можем да намерим други гости за толкова кратко време".

Честно казано доста ме подразниха. Защото те имат проблем, чието разрешение се опитват да прехвърлят на мен. Нямам никакво намерение да отменям резервацията, а явно и плащането директно на хотела, без да е в условията на Букинг е рисково.

Доколкото знам и те нямат интерес да я отменят, защото ще дължат комисиони на Букинг. Ако все пак го направят, смятам да им напиша подробен отзив където се сетя.

# 617
Ами като се обявяват стаите в Букинг се определят условия - дали да има предплащане, дали да има право на отказ и тн и те се виждат като букнеш. А не ти да букнеш при едни условия, пък после да ти пращат съобщения за промяна в условията.
Дребни тарикати са това.

# 618
Хотелите сами решават каква цена и какви анулационни условия да качат в Букинг. Не виждам причина да отмените резервацията,да не говорим,че предложението им хич не е етично. Не може хем Букинг реклама да им прави,хем да не му плащат нищо. Аз не бих отменила/ платила, освен ако сумата, която се спестява не е значителна.

# 619
  • Русе
Пишете имената на тези нелоялни хотели, за да знаят хората да не резервират.

# 620
  • София
Ами колко да е значителна? Предлагат ми 10%. Колкото и ще получа от код, който любезно ми беше подарен във форума. Благодаря на всички, които споделят кодове!

Комисионът на Букинг е 15% Тоест, от хотела хем биха получили повече, хем биха получили незабавно половината от сумата под формата на капаро.

За мен обаче изгаря възможността да отменя в последния момент (не че имам намерение, но всичко се случва и затова и съм избрала тази опция), трябва незабавно да платя половината, и няма да ми е по-евтино на практика, защото е все едно дали хотелът ще ми даде 10% отстъпка или ще ги получа като кредит за следващи пътувания.

Да не говорим и че щом са склонни на некоректно отношение към Букинг, едва ли ще имат задръжки да са некоректни и към други. Правят се такива предложения, разбира се, но за бъдещи резервации. Ако бяха казали за следващ път да им звъня директно и че ще ми направят отстъпка е друго.

Вече два пъти се чуваме. Втория път не вдигнах веднага и ми написаха съобщение през Букинг да им се обадя. Ако пак ме търсят вече ще заприлича на тормоз. То направо да ти се отще да се настаняваш там.

Става дума за малък семеен хотел, тип къща за гости и се надявам да се дължи на нетактичност и необученост на служител рецепция. Дано се самокоригират.

# 621
Подарен е! Подарявам код за Booking валиден до 21 октомври. Пишете на лични.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 15:15 от starrider

# 622
  • Sofia
Необходим ми е код за по-голяма резервация. В случай че някой има излишен такъв, много бих се зарадвала, ако ми го предостави на лични. Heart

Благодаря!

# 623
  • Berlin
Илит, това си е направо тормоз.
Хем не бих отказала резервацията, защото иначе се губи смисълът да ползваш booking.com, хем вече няма да ми е много гот да отида в тая къща…. За първи път чувам от тук за такава практика, но може би защото аз резервирам само хотели и обикновено гледам да са от верига някаква и не в България. Ще съм подготвена вече, ако трябва да резервирам в България нещо.

# 624
Необходим ми е код за по-голяма резервация. В случай че някой има излишен такъв, много бих се зарадвала, ако ми го предостави на лични. Heart

Благодаря!

Пиша Ви 🤗

# 625
  • Sofia

Благодаря!
Пиша Ви 🤗

Сърдечно благодаря, Цветенце! Two Hearts

# 626
Здравейте, моля за код за Букинг на лично съобщение!
Благодаря Ви предварително 🙏

# 627
Ще помоля за код, ако някой има свободе. Благодаря предварително!🩷

# 628
Получихте ли код ?

# 629
Не.
Получихте ли код ?

Общи условия

Активация на акаунт