Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 298
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Честита да е Алис. Искрено се радвам като прочета за новоредено с такова хубаво тегло. Пу пу . Да е здрава и с късмет в живота. Simple Smile

И нашето спинка май често с леко отворена муцунка.

# 106
Вики, какво значи "Вече за 1,2 и т.н. било по-важно да се следи."
Ами не знам в България как вървят млеката, тук започват с ПРЕ и после идва 1 после 2, нататък не знам до колко вървят и кое какво е. Това, на което пише ПРЕ казват че може като кърма да се пие на поискване. За другите вече казват колко мл и колко често. И другото интересно което съм чувала като коментари от майките е, че педиатрите често им препоръчват да не сменят със следващото мляко, ами да си останат на ПРЕ докато детето пие АМ. Не мога да кажа защо и дали работи и колко е добре, понеже първото ми само два пъти е пило АМ, а сега на второто за момента не съм давала изобщо, просто споделям, защото ми е направило впечатление.

# 107
  • София
Малинки, честита малка принцеса! Да ви е жива и здрава и да расте щастлива! Бързо възстановяване на теб и скорошни гушки с малката! Hug

Вятър, и ние се сдобихме с бебешко акне. Ту леко изчезва и като ревне сякаш наново изскачат сума ти пъпчици. И аз четох, че било безобидно и да не се третира. Било от хормони и изчезвало за няколко дни или седмици?! Чак след две седмици сме на педиатър и ще се побъркам вече. Едно нещо се оправя и изниква друго.

Иначе и при нас има леко връщане на кърма след хранене, ако прекалено бързо я сложа по гръб (вечер когато ми се спи.. или ако се наака и трябва да сменя памперса след хранене), но не мисля че е много. На тази тема четох, че е ако количеството е по-малко отколкото можеш да събереш в дланта си не е причина за тревога.

Бях ви питала за пъпчето, ами днес вече падна на 18-ти ден. Отворих памперса и беше паднало над лепките. Малко се шашнах първоначално. Sweat Smile

# 108
Вашите бебета имат ли пъпчици по лицето. На малкия му излязоха някакви пъпчици не са много,но се притеснявам от какво е,червени с бяло връхче.  Вярвате ли в това че друга жена в цикъл не трябва да вижда бебето до 40 ден,защото излизали пъпки.

# 109
И ние сме с бебешко акне още от изписването, още в болницата се появи,  педиатъра също каза, че ще си отмине само по себе си. Elif в такива суеверия не вярвам, но смятам, че са измислени просто за спокойствието на майката и новороденото, за да останат на спокойствие далеч от чужди погледи, визирам и по близки роднини. Изключвам естественно таткото. Съдейки по себе си, в момента не съм в къщи, още малко живеем при свекърва ми, дано другата седмица вече да сме у дома, но това страшно много ме изнервя и напряга, буквално съм се затворила в 4 стени, за да не влиза при нас. загрижеността и ми идва в повече и се дразня от жената, а нищо не ми е направила. Дразня се дори когато я пипа, а като чуя, че иска да я нацелува и ми става лошо. Смятам, това за някакъв майчин инстинкт, че искам бебето само за себе си, да е далеч от други погледи и да сме си в къщи само с бебка и таткото. Нямам търпение да сме си у дома.

# 110
Какви са вашите пъпчици какво представляват?

# 111
Нашето момче се храни на 2:30-3:30 часа и сам се буди. Вечерен интервал от 6 само в болницата горе долу докарваше, вкъщи само един път до 4 часа нощта изкара.
Комбинирано му е храненето , но понякога яде 90- понякога и 130 и нагоре дори. Когато е много гладен е чудо и нерви и хапане на ръце, тогава и зърното се нерви и не иска да захапе и накрая минаваме на АМ, а аз се цедя.
По принцип си спи в кошарата, но когато го боли коремчето не иска сам, или го гушкам и му пея, или на нашата спалня като сложим ръка на него и заспива.
Относно обличането през деня е по боди с къс ръкав и долнище, вечер е по боди с дълъг ръкав и го завивам с муселинова пеленка. Той не обича студа и даже като го измием или изкъпем му стават студени ръчичките и крачетата после, плаче и му треперят устенцата, затова си го обличам и завивам.

# 112
Малинки, честита да е Алис и бързо възстановяване на теб! Simple Smile
И майка ми ми е давала вода едно време,каза,че само първата седмица е било мъка и рев,но после съм спяла от 21:00 до 7 сутринта. Обвиних я,че ме е държала гладна и я игнорирах Grinning
Иначе тези пъпчици с бяло връхче са точно бебешко акне. Първите двама се бяха обринали като тийнейджъри,но си минава само и няма нужда да се пипа. Сега на Стефо започват малки, но една дерматоложка ми беше казала,че минават по-бързо с термална вода(на Авен ми беше препоръчала,не е бебешка). Каза,че има голяма разлика с мицеларната и сякаш завяхваха по-бързо,откакто започнах да минавам с тампонче с термална вода.

# 113
Вашите бебета имат ли пъпчици по лицето. На малкия му излязоха някакви пъпчици не са много,но се притеснявам от какво е,червени с бяло връхче.  Вярвате ли в това че друга жена в цикъл не трябва да вижда бебето до 40 ден,защото излизали пъпки.

на моя се появяват червени с бяла точка, но не се задържат(например ако сега има на челото, след изврстно време се маха сама) , излизат и по ръцете и краката. Педиатърката , каза че още се "изчиствал" и затова излизали.

По носа имаше бели точки като трънчета, почти се пробраха вече и не си личат.

Обличам го с боди с къс ръкав но климатика в стаята не го пускам, само в другата. Вечер сме на отворен прозорец.

# 114
Елиф, представляват червени ситни пъпчици с бяло връхче. Виж снимки в гугъл, тъй като може да са единични пъпчици или да изглежда като тежко тийнейджърско акне - поне да се ориентираш, че е различно от обрива при претопляне.

Джеси, моето момче се дереше по време на баня. Днес смених тактиката и вместо следобед го изкъпах сутринта - видимо му хареса и плака чак като го изкарах от водата. С мъжа ми също предпочитаме сутрешните душове, та явно си е семейна черта. Може да опиташ да го къпеш по различно време през деня докато установиш дали от това е проблема. Със сигурност обаче, за да мине гладко трябва детето да е будно и активно - никой не обича да го заливат с вода докато му се спи Joy

# 115
  • София
Моя приятелка, която роди миналия месец в МЦ София каза, че на изписването неонатолог ѝ е казал, че са давали само вода през нощта и да продължава така и когато се приберат вкъщи. Някой друг раждал там, да са ви казали същото?
Така си процедира тя с бебето от началото, вече е на 40 дни.

За бебешкото акне, аз минавам с памучен тампон с преварена вода.

# 116
Малинки честита и здрава да е Алис и бързо да се възстановиш ти. Вятър и мъгла да определено😁 Не бях се замисляла и ще пробваме др време наистина.
Иначе пъпчиците имахме и червените с бяло връхче, те се появяват единия ден и до другия ги няма, сега имаме такива леко бели по нослето и мънички червени малко по личицето, но не са много и педиатърката и на нас каза, че е бебешко акне и се изчиства.

# 117
Честита да е Алис ! Heart
И аз мечтая да махна нощното хранене ,според вас от кога е редно да се опитам?

# 118
И моят мозък нищо не разбира от храненето на бебето, нашият ни върти такива номера…Днес например изяде само 50 мл на едното хранене, уж заспа и от тогава иска да яде през час някъде, все по малко…Режим 0!! Освен това мисля, че смесеното хранене е проблем защото кърмата не е толкова калорична явно?

Изобщо не си представям как ще махнем нощните хранения…че той няма да млъкне?! Не знам вашите бебета как плачат за храна, но нашият минава от леко мрънкане до брутален истеричен рев точно за 5 минути. Второто няма успокояване и съм сигурна, че се чува от всички съседи, а нас почти ни нокаутира!

Проблем се оказват капките за колики на Колийф - трябва да се капнат 15 Мин преди хранене в шишето, да има време да разгради лактозата. Да, ама къде ти 15 Мин с истерично крещящо от глад бебе?! Изобщо не ни се получава..

Вода даваме, преварена. По малко, като се сетим.

Държим го по боди с къс ръкав. Без ританки. Вкъщи е 27-28-29 градуса, на отворени прозорци..даже не го и завиваме. Аз завивам, мъжът ми не, но той така или иначе сритва пелената / одеалцето.

Честита Алис! Да сте живи и здрави! ❤

ПП Всякакви познати ме питат дали кърмя…днес една съседка съвсем добронамерено ме посъветва да не се отказвам въпреки че знаела какво е (“болка, кръв, рани”). Било най-добре за мен…Хем не искам да се дразня, знам, че хората наистина са добронамерени, но направо ми бърникат в раната 😭

# 119
Герка, на мен също ми задават въпроса за кърменето ,супееер досадно Expressionless
Аз се цедя, нашия юнак няма просто нерви ,буди се ,разсънва се и започва рев за храна .
Момичета, дали ли са ви списък с прегледите ,които те първа предстоят ? Визирам ортопед и нз точно какво още Hug

Общи условия

Активация на акаунт