Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 271
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Моят спи по корем върху мен още от болницата. Вкъщи вече избягвам, за да не се намърда в леглото ни за постоянно 🤣спи се в кошарата. Избягвам да го люлея и т.н. на ръце, че като стане 10кг, няма да ми е толкова забавно. Оставям го да спи и в люлката-шезлонг. От както сме се прибрали в понеделник, всеки ден сме навън.
Днес спи по потник боди и пелена 27°.
През деня бутам климатика и на 25.

Гери, аз винаги предлагам по-малко количество. По-добре да направиш още, отколкото да изхвърлабяш.

# 91
  • София
Нашата госпожица яде през 3 часа през деня и 4 през нощта, като сама си се буди на тези интервали. Устройва ме, освен когато реши, че ще стои будна 3-4 часа. Направо ми стопява лагерите. От къде тази енергия бебе на 17 дни да седи толкова будно. Не реве, но просто се кокори и трябва да я наглеждаш и занимаваш, иначе почва недоволството.
Иначе си спи по късо боси и пелена (ако не я изрита). Аз бях от привържениците на повиването, чувалите и т.н. След толкова изгледани лекции как се успокоявали бебетата.. Ами някое друго бебе, очевидно не моето. Ако я повия започва неистов рев, съседите ще кажат, че я коля Animal See No Evil
Засега спи в next to me, като в него съм сложила гнездото ѝ, защото забелязахме, че постоянно търси къде да се гушне. Ако я сложим само в леглото се дотътря до една от стените му и там се сгушва. То е с мрежести стени и няма проблем, но все пак ѝ е по-комфортно с гнездото.

# 92
Вятър, да, знам, но 90 мл вода и 3 лъжици АМ реално става 100 мл готова течност и аз затова казвам, че яде по 100 на хранене.

Вики, за АМ формулата е по-сложна, защото се има предвид и калоричността на млякото. Слагам тука един скрийншот каква формула съм намерила. Изобщо аз съм много буквална, и си го сметнах, разбира се, но ми се ще да нямах 3 различни количества по 3 различни логики... Simple Smile

Като цяло, искам да кажа, че аз съм чудесен... татко. Бебето се е будило за хранене 2 пъти, яло е един път, сменяно е няколко пъти, люшкано е, аз съм проспала всичко това, което е било до главата ми...

Днес оставих бебето в кошарата, и отивам в кухнята (там има монитор, който предава от камерата от кошарата, двете стаи са врата до врата) и гледам на камерата кошарката е празна, и яко се притесних, хем знам, че няма къде да е отишло, а тя камерата била забила...

А онази нощ пак бях в делириум или нещо и  се събуждам пак така по средата на събитията и питам мм къде е бебето, той ми го посочва в кошарата. Аз нещо съм превъртяла и го питам пак притеснена, а къде е бебето, той пак ми го посочи, но вече и той притеснен защо така не отразявам наличието на бебе. После каза, че дори било ревящо бебе...

Отдавам всичко това на парацетамола, а иначе пия яко капки мента (за спиране на кърмата), може и от това да е. Или просто съм майка темерут...

# 93
Моят господин не е от поспаливите,  често е буден от хранене до хранене поне по 2 пъти на ден. Понякога е гладен през 2 часа и никакъв шанс да го излъжеш с биберон, плаче и се кротва само с ядене. Прави по-дълги паузи по 4 часа, предимно вечер или късния следобед. Ще ми се да са нощем, че да поспя малко повече от 2 последователни часа в най-добрият случай.

# 94
Нашата първа консултация мина. Нямаме си направление за ехо на тазобедрени стави, каза, че тя нали го е прегледала. За яденето също нищо не разбрах, каза да му даваме вода, която вече да не е подсладена и преварена... ние досега не сме давали. И също така да махнем и яденето в 12. Тоест да не яде от 21 до 6 ч. Това не виждам как ще стане, каза да му даваме вода вместо храна.

Някой, ако получи адекватна препоръка за храненето с АМ на бебе на 1 месец, тъкмо минало 3,5 кг, и огладняващо на 2-3 часа, непременно да я сподели тук. Моят мозък не разбира нищо от хранене и пропорции вече.

# 95
Аз също съм зле с яденето…. И спането.На смесено хранене е, обикновенно на около 3,5-4 часа ама има и на 10 минути . Яко спане през деня. Събужда се да яде и то яде заспал. Има едно будуване от ядене до ядене през деня. Всичко останало спи. Вечер има също около 2 часа будуване.
Не мога да му направя режим да спи по 2 часа и после 1 буден, за да е спокоен вечер. Не става.
За 2 седмици и половина е наддал 600гр. Казаха ми че го охранвам. Пък аз зорлен нищо не давам.

Повръщат ли ваще? И какво при тях е повръщане?
При нас връща малко при оригване понякога. Друг път и час да е минало и пак излиза ама не с давене, а все едно му е било в устата. Повечето случаи е малко, понякога повечко.
Каката повръщаше на фонтан и сменяхме млякото- беше си очевидно че има проблем ама този малкия не мога да определя… може би му идва повечко понякога, не знам.

# 96
Lallz след хранене го дръж поизправен 15ина минути, тоест с изправено гръбче, че моят мъж под изправен, беше разбрал и с изправени крака... Да си слезе млякото хубаво надолу. После ние го слагаме на една страна, той сам се завърта по гръб и го дебна да махна подпиращата гръбчето хавлийка, че понякога се обръща и към нейната страна.

Тук съм набелязала Герка, Лалз и Вятър, вашите дечица са родени около моето и са родени едни кг, и са момченца, на АМ. Та с вас основно да си даваме акъл. Ако има и други мами с подобна картинка, да си кажат. Може е момиченца, но не знам да има момиченца на АМ.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 12:28 от Magrat

# 97
Magrat, при нас за АМ знам, че казват Пре млеката може да се дават като кърма, колкото иска бебето и колкото често иска. Вече за 1,2 и т.н. било по-важно да се следи. Между другото, не мисля, че съм чувала тук лекар да препоръчва такива дълги нощни паузи, само майка ми не спира да обяснява, че едно време точно така са им казвали. Абсолютно както ти казваш, от новородено са й казали последно хранене в 00ч и после чак в 6, и после на 1 месец се махало храненето в 12 и последното ставало в 21ч. На сила не знам как ще стане. Аз не мога да го наливам с вода цяла нощ, ако се буди за мляко.

На мен ми се струва, че моят мъник будува доста. Като съм гледала норми на будуване батко му винаги беше в горна граница на съня,а малкия по-скоро е в долната. Ще видим дали така ще остане.

Не повръща, на 1 хранене на ден може и да изплюе малко след кърмене, ама не е кой знае какво, не се и дави с него.

# 98
Magrat, като чета темата какво са казвали педиатрите на всяка от нас и като знам моя какво ми говори, оставам с впечатлението, че както и да ги гледаме тези бебета, все ще си пораснат. Странна ми е обаче препоръката да се дава непреварена вода за пиене. Възможно е при вас чешмяната вода да е по-чиста, но все пак децата ни нямат други ваксини освен поставените в родилното. Лично аз не бих рискувала с непреварена вода.

Моето момче се сдоби с бебешко акне, ако правилно го определям по външен вид. Четох, четох и причина не мога да установя - безобидно било, да не се третира с нищо, можело да е от хормоните на детето, можело и аз да му предавам с нищожното си количество кърма. Още няма да се отказвам от цеденето, но определено ме вкарва в размисъл.

# 99
Вики, какво значи "Вече за 1,2 и т.н. било по-важно да се следи."

# 100
Мами, нашата принцеска спи с отворена уста постоянно, диша с носа, но устата и е пак отворена и извива главичка назад, прави нещо като дъга. При вас как е? Трябва ли да се притеснявам? Защото в интернет на всякакви неща се начетох.

# 101
  • София
Здравейте ,момичета!
Днес в 9:35 с планово секцио се роди Алис. Heart
Голямо момиче 3750 гр.,50 см.

Всичко е наред  и с двете. Нямам търпение утре да се гушкаме !

# 102
Malinkiii честита да е Алис! 🩷 Бързо възстановяване на теб и да сте заедно в най-скоро време!

# 103
  • София
Малинки, да ви жива и здрава девойката! Бързо възстановяване и скоро да сте си вкъщи и гушкате! Heart

Ленка, нашият спи по същия начин понякога. Диша си през нослето, така че не се тревожа.

# 104
  • София
Честита Алис, да расте здрава и силна! На теб леко възстановяване! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт