Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 261
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
По колко АМ ядат вашине сладурчета на хранене и на денонощие около 25-6 дни?

# 76
Леле вече има нова тема, Вики благодаря за пореден път! Честити бебета ,момичета!
При вас допир кожа в кожа с бебето успокоява ли го? При нашият син се оказа,че това е много успокояващо за него. Боли го коремчето, но мисля ,че не са колики. Confused

# 77
Слагам по корем, дори 2 пъти през ноща е спал по корем в леглото.

Има ли други бебета които не искат да спат в кошарата? От няколко дни като го сложа и след 30-40 мин се събужда, а като го взема при мен спи още поне 2 часа...това е и през деня и вечер.

# 78
Ние сме 21 дни, пие по 90мл на всяко хранене, а вчера педиатъра каза след 7 дни да увелича постепенно 100-110-120.
[/b]

# 79
Преди като по-малък, и ние като по-изтощени, е спал върху нас по корем, но то беше и адска жега и почти го прегряхме. Сега избягваме да спи върху нас точно затова, но днес ни стопи лагерите, не ще да спи никъде... само задрямва в някакви странни пози върху нас. Нашето дете не го отглеждаме на ръце. Отглеждаме го на... баджаци... Аз дадох фира още мин седмица заради болките в гърдите, съответно все още не мога да го гушкам. Пое всичко Мм. Ръката му обаче се предаде, почнаха някакви крампи. И сега го подпираме с възглавнички кой както свари на кълките си и така го люшкам аз (сядам по турски и се клатя като люлка, веднъж осъзнах обаче, че си клатя само горната част на тялото), а Мм така го храни, опрян на баджака му... просто сме фамозни...

Научихме го да му сменяме памперса веднага щом се напишка и сега сменяме памперси със скорос лев и 50 в час... Мм има фиксация да му хваща акото във въздуха още, да не се изцапа, и го прави буквално. Последно ака веднъж върху Мм със залп на корема му, от повивалника се нацели, и веднъж в движение на паркета. Той обаче ака рядко...

MomToBe колко хранения на денонощие?

..
Добре дошли на новите бебчета, да са здравички и да хапват и спинкат с охота.  Heart

# 80
Нашия е на 10 дни и 60мл не винаги му стигат,има ли други бебета на тези дни,като не стигне давате ли още?

# 81

Всеки път различно, не спазва нито график, нито количества по предписание…Май почнахме да го храним на поискване защото този рев за храна не може да бъде успокоен по никакъв начин! Всеки път сме в чуденка този път колко ще изяде, хвърляме непрекъснато недоозядено мляко, често се налага и да дозабърквам…Ще ни побърка!

# 82
Гери, и ние бяхме така. Нашите нали са наборчета и са един калибър... Вчера чудесничко си яде по 90-100 мл на всяко ядене, и направи 7 хранения, и ние малко рахат видяхме, че поспа и не правихме храна 12 пъти и да хвърляме... Днес иска да яде през час-час и половина, но аз не искам да влизаме пак в предишното по 30, по 60 мл и да го храним нон стоп, и го мъчим поне да станат 2 часа и половина пауза. И сега си мисля, че би си хапнал и повече от 7 по 100. Не искам да го прехраним нещо, въпреки че той май вече като дни предполага да вдигнем дозата. Утре ще питаме педиатърката, тя с нейната пауза от 6 часа през нощта, не знам колко ще помогне обаче

# 83
Как обичате вечер децата за сън,понеже при нас където е кошарата е 29 градуса,а на сутринта става хладно,ако е отворен прозореца.

# 84
Моето дете спи по боди с късо ръкавче и тънка муселинена пелена - поне докато не я изрита след 15 минути Joy До полунощ сме на климатик на 25 градуса, после го спирам и спим на отворен прозорец. Така или иначе ставам на 2-3 часа, така че контролирам температурата и завиво-отвиването Simple Smile

Иначе за храненето ситуацията ми е същата като на Герка - всеки път хвърлям боб колко ще иска да яде. Опитвам се всеки път да е 90 мл, но не се получава. А уж вече трябва да яде по 120... Ами малко му е стомахчето за такова количество.

# 85
Елиф, нашият е по къс ръкав с тънка пелена или в чувала за сън, мисля, че му е добре, като температурата е от 26 до 28 градуса. Даже някой път се притеснявам, че му е топло и го отвивам.

Относно храненето, голям е лакомник, колкото му дадеш, толкова ще погълне. Днес идва консултант по кърмене в нас, тъй като не бях сигурна, че засуква добре. Оказа се, че заради малкото му тегло не може да изсуче повече от 40 мл от мен за 40-50 мин и ще трябва да го дохранвам с изцедената кърма докато мине 3500 кг. Буквално се наливам с Лактеса, защото не ми е толкова много кърмата.

Относно съня… побърква ни :д С мм някои дни се виждаме в чудо, след дондуркане един час не иска да заспива в леглото, пробваме всякакви варианти, днес буквално от 5:20 до 3 беше спал веднъж за два часа, през останалото време неистов рев и кърмене, което така и не го приспа. Утре ще го пробвам в слинг да видя дали ще му помогне със съня. Консултанта каза с меки думи, че просто си е проклет 😀. Поне се успокоих, че кърмата му стига, че бях изпаднала в криза, че го държим гладен.

# 86
Вятър, кой ти е казал, че трябва да яде по 120 на какъв принцип, тегло, възраст?

Някой с формула за мл според теглото?

Аз като казвам, че яде по 100 имам предвид, че като направиш 90 мл вода и 3 лъжици сухо мляко, готовото мляко в шишето е 100 мл, не ли?

# 87
На кутията на адаптираното мляко имам таблица с количеството храна по седмици. Моето момче вече е на 3 седмици и според това трябвало да го храня със 120 мл. Само дето ни отнема 30-40 минути със зор да изяде 90 мл. Същевременно скъсява интервалите на хранене (на поискване). И хич не ми е ясно как ще го докарам до 6-часова пауза през нощта - фантастика някаква. Макар че в родилното пък си я правеше без да недоволства. Явно изискванията към домашния all inclusive са по-високи Joy Храня го с 60 или 90 мл, напоследък на 2-2,5 часа.

Малко допълнение: за милилитрите може и аз да съм в грешка, но мисля, че се има предвид да се налеят примерно  90 мл вода в бутилката и тогава да се добави сухото вещество, а не сумарно двете да са ти 90 мл, т.е. за мен на кутията указанието е в какво количество вода се разтварят съответните мерителни лъжички мляко.

# 88
Маграт, стана ми любопитно дали има такава формула, защото ми се струва по-правилно от просто според възрастта. Намерих такава, която казва че след първата седмица до започването на захранването може да се ползва формула за 1/6, при която 1/6 от теглото на бебето е ориентировъчно колко се очаква да пие на ден и се разделя вече в колкото хранения има самото дете. Имаше пример с 4кг бебе, което излиза че ще пие около 667мл на ден.

Взимам бебето по корем върху мен, интересно му е и да гледа, а и се успокоява понякога така.

Аз забравих да ви разкажа онзи ден как ми спря сърцето за момент. Вкарвам аз детето и бебето вкъщи и ще ходим да оправям голямото да спи и бебето да кърмя. Слагам бебето за момент на дивана да взема нещо от кухнята. Връщам се и гледам как баткото завива бебето, защото е до отворения прозорец. Стана ми супер мило и реших да седна на другия диван за 1мин да сглобя колекторите, за да ми е по-лесно да качвам всичко нагоре. При което вдигам глава след някакви секунди и виждам как баткото (на 3г и 4мес) носи бебето към мен (сигурно метър разстояние от където беше бебето). Подът в хола са плочки, масата е стъклена... изобщо страхотна обстановка за първо носене на бебето от баткото Close

# 89
  • София
Честито на мамите, да са ви живи и здрави! 🩷🩵
Нашият бебок е само на кърма и реално не мисля, че спазва 100 мл. (Мерим го.) Хранения имаме и през час. Не си представям стомахчето за 1 час да изяжда все по 100 мл.
Вчера и днес сме точно през час. Вечер е на 2 часа и малко. Когато даде сигнал, давам гърда.
Иначе си спи в кошарката до мен. Нямаме проблем с това поне на този етап.

Вчера и днес излизахме с количката, въпреки, че ми беше казано от моят АГ без разходки. Бебето си спа, а аз презаредих.
Бавно се възстановявам и не издържах вече, та с мъжа ми си се подвижихме.
Вторник отново имам контролен, дори моят АГ днес ми писа как съм и дали всичко е наред.
Много се надявам да има подобрение в хематома. Мислех, че като родя всичко с лежането, като цяло обездвижването ще остане зад гърба ми, но уви. Sad 

Та това от мен, стискайте палци да е почнал да се резорбира.

Общи условия

Активация на акаунт