Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 212
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Vondito  ЧЕСТИТО, бързо да се възстановяваш и се радвам ,че си над нещата и си издържала с негативната енергия на единици от екипа в болницата.
   Новини и  за моят въпросен вирус , вчера цял ден лежах с температура адски болки в мускулите, чудех се какво е това нещо дето ме порази ,че и за капак контракции.Храненето ми беше само веднъж сутринта и после почнах да се влошавам. Звъннахме в болницата казаха няма проблем , секциото си остава но това беше сутринта, когато още бях без темп. Беше ужасен...ужасен ден дори не можах и да позаспя, и мога да пия само парацетамол, което за мен е крайно недостатъчно.
   Днес сутринта ММ след като пак почна да се влошава решил да си направи тест за ковид , два и двата+, идва до вкъщи носи и на мен аз вече изтрещях....девет месеца се пазя и накрая ...
  Правих и аз  тест и моите така - положителни, той ходи за трети друга марка и той позитив. Айде пак звъним в болницата, от там само са казали ,че за утре най-вероятно ще съм последна за секцио ,за да може да дезинфекцират хубаво залата и да няма никой след мен и да имат повече повече време да да обезоспасят екипа си . Ние ще бъдем с маски по време на операцията.  Казали са че даже няма смисъл да ходя да ми правят тонове или да ме преглеждат, било на сигурно място бебето ...това за тях било нормална инфекция, нито пък нещо специално да пия, вземам...абе нищо лимони и много вода......
Хубавата новина ,че за разлика от ММ аз днес станах и съм като фурия и се моля да не е моментно и да мога от утре да си гледам бебенцето.
  Та сега съм седнала да чета ,че докато бебе е в корема няма страшно , само трупа имунитет, но щом се появи нз ще се кърми ли , как ще го предпазя ....нали няма имунитет като се роди изобщо не знам колко време трябва да мине , за да не съм заразна.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 14:49 от Pilala

# 61
Ние бяхме на консултация днес теглене 3540 (+270гр за 10 дни от изписването).Според педи е много добре. За колики ми изписа Еспумизан(3 пъти на ден) и Абоколикен (преди всяко хранене). Вчера падна пъпчето, каза с нищо да не мажа.

# 62
Пилала, успокой се, аз съм една от тези, които раждаха по ковид, когато вирусът беше още много по-гаден и ти казвам да се довериш на лекарите, всичко ще е наред!
Аз го изкарах в 8мия месец с ужасна кашлица, секрети, какво ли не, влязох да раждам пък с друг вирус и въпросното бебе е фурия на 2г и половина, нищо му няма. Единственото кофти е за теб, кашлицата с шевове не е шега, дано поне това ти се размине, че аз се стисках да не кашлям буквално..
След раждането те ще ти обяснят, но по-добра защита от твоята кърма няма, слагай го веднага, капки коластра, все нещо ще има и ще се предпази. Най-важното е да не се панираш и да слушаш лекарите, щом те са спокойни има защо!
Вонди, честита радост, първо бебе ли беше с това бързо раждане? Аз си имам 2 часа път до МД и живея с мисълта, че ще имам време да стигна.. второ раждане Joy
Иначе баткото не ми дава миг почивка, заради него имам движение и в най-смотаното време. Пожелавам на всички ви такива будни дечица, с които да не ви е скучно и в най-дъждовните дни.

# 63
  • София
Милива, благодаря,  трето раждане ми е това. Първото продължи 14 часа и накрая  пълно разкритие стана с помощта на системи.
Пилала, аз също мисля, че бебенцето ще е добре. Опитай се да не мислиш какво може да се обърка, защото всъщност може и да няма никакви последствия.

# 64
Miliva, голямо благодаря, аз се чувствам добре старая се да не кашлям знам какво е след секцио, страх ме беше само да не прехвърля нещо на бебето, но мисля че за три дни все съм му предала имунитет и антитела от мен. Да ви е жив и здрав баткото и аз си имам будна девойка, беше по палава от момченце Simple Smile

# 65
Вашите бебоци по колко време будуват на ден.

# 66
Пилала, и аз не се разболях през цялата бременност и няколко дни преди раждането хванах някакъв вирус. Бебка не се разболя. Въобще за пазенето от вируси на бебето, което е на кърма, помага майката да го изкара първа, така че като родиш, слагай често на гърда и всичко ще е наред
Елиф има две будувания за не повече от час - едно сутрин и една следобяд. Вчера пропусна следобедното и мина направо на нощен сън, май и днес ще е така

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 19:28 от Amelin

# 67
Два пъти по час и половина - следобед и нощем, през приблизително 12 часа.

# 68
Здравейте, вчера 19/08 се роди и нашата така чакана дъщеричка Мира ❤ 3,410 кг щастие и най-чиста любов. Все още не мога да повярвам, че е истина и вече е при нас 😊 Аз също преносих една седмица. Терминът ми беше за 12/08 и в неделя вечерта ме приеха за индукция на следващата сутрин. Към 7 часа ми включиха системата и към 10 часа някъде вече бях с пълно разкритие. Колкото и да се опитах да издържа на болките, не успях и ми сложиха епидурална упойка, която за жалост не успя да се разпредели изцяло и от лявата страна все още усещах болки и контракции, но по този начин усещах и кога трябва да напъвам. И така, след доста напъни,  в 11:09 се появи и нашето щастие. Не мога да спра да я гледам и да си повтарям, че вече е истина ❤😊

# 69
Здравейте, вчера 19/08 се роди и нашата така чакана дъщеричка Мира ❤ 3,410 кг щастие и най-чиста любов. Все още не мога да повярвам, че е истина и вече е при нас 😊 Аз също преносих една седмица. Терминът ми беше за 12/08 и в неделя вечерта ме приеха за индукция на следващата сутрин. Към 7 часа ми включиха системата и към 10 часа някъде вече бях с пълно разкритие. Колкото и да се опитах да издържа на болките, не успях и ми сложиха епидурална упойка, която за жалост не успя да се разпредели изцяло и от лявата страна все още усещах болки и контракции, но по този начин усещах и кога трябва да напъвам. И така, след доста напъни,  в 11:09 се появи и нашето щастие. Не мога да спра да я гледам и да си повтарям, че вече е истина ❤😊

Да ви е жива и здрава, Мира 💯🍀🥳🌞🎊🎈🎈И на вас бързо възстановяване. Много красиво сте описала преживяването.

# 70
Честита Мира, да е много здрава.
При мен и трите опита с епидурална са различни - първият път болката изчезна,но спрях да правя разкритие на 8,5см и ми спряха упойката, та си усещах контракциите стабилно. С второто раждане май ме предозираха и нищо не усещах,трябваше да ми увеличат окситоцина,за да усещам стяганията и да знам кога да напъвам,иначе казваха,че имам много силни контракции,а аз лежах и гледах тъпо. Сега с третото беше като при теб - усещах си болезнени контракции,но се живееше и си знаех точно кога започват напъни, кога да напъна и всичко,така че за мен тази доза,въпреки болката е най-адекватна Simple Smile

# 71
Могат ли капките за колики от различен вид да се смесват заедно в едно и също мляко?

# 72
Могат ли капките за колики от различен вид да се смесват заедно в едно и също мляко?

Да , например еспумизан (съдържа симетикон) може да се смесва с биоамика(разгражда лактозата).

# 73
Здрава и с късмет да расте Мира Heart

# 74
Слагате ли вашите бебоци върху вас по корем?

Общи условия

Активация на акаунт