Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 36 965
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
Относно суеверията. Във връзка с неизлизането 40 дни, майка ми спомена и че не трябвало да се излиза или да се прибираме с бебето по тъмно до тогава. Вие спазвате ли нещо такова, защото не ми е възможно всеки ден да се оправим и излезем в нормално време през деня и на приемливи температури де.

# 46
Лохиите са точно тази кръв, която тече. Първите дни е ярко червена,после може да стане тъмно червена до кафява и накрая става като течение - белезникаво жълтеникава,като може да продължи до 30-40 дена. Изхвърлят се с тази кръв разни съсиреци и т.н.
Пъпчето го махнаха в МД на изписването. Както го обличаше акушерката каза :"Яяя,то е готово", завъртя го 3 пъти и падна. Каза само антибиотична пудра да му ръсна,което аз забравих Grinning Иначе спирт докато падне е 90%,след като падне е 70, но тя пак вика: ако имаш само 90,давай с него, не купувай нов, аз се оказа,че имам само 90 и съм с него.
Днес е залепен за мен, направо ме изцеди,заспива и се буди с писък,пак давам гърда,докато суче изпищява, свива се и изпуска газове,така че буквално докато яде и го гушкам реве, което за мен пак си е показателно за коликите(това са си газове,причинени от незрялото коремче и трудно обработване на храната). Аз давам Био Гая и Еспумизан, но не на всяко хранене,както препоръчват. Иначе през деня е много спокоен,буди се,лежи си,гледа си. Слагам го да спи на една страна,но се завърта по гръб,сега го подпрях с възглавничка за лежане на една страна,понеже май му е по-добре на коремчето, като е настрани.
За ортопед,успях да запазя при Фурлакис за септември, аз съм много доволна от него, също и приятелки.
Иначе с килограмите - качих 9-10 през бременността, свалила съм 7 в болницата и от тогава,вече 20 дена не мърдат тези 3 и това е,не знам как свалят жените с кърмене, хем на поискване,няма мърдане при мен Grinning
Не вярвам в суеверия,това за тъмно също не съм го чувала,вчера се свечеряваше, като се прибирахме. Аз от 2-ри ден си го извеждам, тук имам много познати майки на площадката(тя ни е до блока) и всички си го видяха,засега сме си добре Grinning

# 47
Маграт, благодаря, права си, нямаше ни нас в списъка, добавих се. Роди се 3960, в болницата свали до 3700, изписаха го 3750 на 3 дни. Акушерката до сега 3 пъти го мери и всеки път е супер доволна как наддава. Днес даже си направи шега, че не мляко, а маскарпоне тече от гърдите ми.

Секрет от оченце с първото съм чистила също само с тампонче и преварена вода. Вече ако стане много съм капвала и хомеопатични капки по препоръка на акушерката ми. Засега с второто нямам такъв проблем, ще се радвам така да си остане.

И вкъщи днес беше неспокоен ден, или по-скоро вечер, ще видим и нощта как ще е. Тази вечер му пуснахме и бял шум, от него най-накрая успя да се успокои, а после го и пових пак по съвет на акушерката. Макси го повивах много като новородено и си му харесваше, сега с Лео бяхме коментирали, че няма нужда, защото той е страшно спокоен и нощите му са доста добре, но днес говорихме, че може би не е лошо да пробвам.

# 48
  • Пловдив
Гледам да не вярвам в суеверия.
Днес ни беше първата разходка по тъмно. Всички заедно излезнахме да разхождаме кучетата, баткото дори ни колело, ни тротинетка взе, за да бута количката.

# 49
  • София
Здравейте, включвам се набързо. В 23:39 се роди нашата дъщеричка, 3.390 и 50 см. Все още избираме името.
Всичко се разви буквално в рамките на 1 час,  много болезнените контракции бяха около 20 минути.  С напъните не се справях много добре, но ми бяха сложили венозно но-шпа, от което ми се беше замаяла главата доста. Не се наложи епизиотомия, с 3 шева съм. Лекарите на смяна бяха големи професионалисти, но ме израждаше една акушерка, която си беше от старата школа и ми повишаваше тон постоянно. Нямаше го този предразполагащ подход, а по-скоро ми крещеше да изпълнявам команди, което доста ми помрачи изживяването. Но важното е, че мина и утре сутринта ще се гушкаме. Бебка е копие на сестра си Heart

# 50
Честито, Вондито! Да сте живи и здрави и много да се гушкате, а на теб бързо възстановяване! 🌹

# 51
Йеее,честито! Важното е, че е минало всичко и сте добре! Simple Smile

# 52
Vondito, страхотна новина! Да ви е жива и здрава малката принцеса, много късмет да има в живота! Heart

# 53
   Vondito  , честито бебче! Да бъде здраво и много радост вкъщи❣

# 54
Vondito честито! Да е здрава и щастлива малката принцеса и ти бързо да се възстановиш!🙏🏻❤💐

# 55
  • София
Благодаря ви, настроението в темата наистина е толкова хубаво! Малкото буболече вече е при мен.
На все още чакащите - кураж, много мина, малко остана. Преносих с 8 дни и вече буквално бях на ръба, но всичко се възнагради с бързо и лесно раждане. На всички го пожелавам!

# 56
Колко време след секцио,може да има интимни отношения?

# 57
  • София
Vondito, честито! Да ви е жива и здрава малката принцеса! Gift Heart

Elif, на мен АГ ми каза първите 40 дни без басейни, морета, секс и тренировки. След това ще мина преглед и предполагам ще разреши.

# 58
Vondito, честита принцеса! Радвам се, че чакането ти е било така хубаво възнаградено, с изключение на акушерката! Бъдете живи, здрави и много щастливи занапред! 🌷🍀

Аз имам малко комичен спомен от второто ми раждане - една стажантка акушерка ме наричаше през цялото време с моминската ми фамилия. Накрая се оказа, че горката си мислела, че това е малкото ми име. Мъжът ми пък (бившият и подобаващо такъв) си мислел, че аз съм поискала така да ме наричат, за да го унижа (присъстваше на раждането). А мен сякаш никой не ме пита, обаче си беше малко притеснително, хич не беше предразполагащо. Да му се невиди, чак толкова да си нямат понятие от нашите фамилии....

Magrat, много се смях на твоите споделяния. И много ми е интересно винаги да те чета. Внасяш специален колорит в групата! И ние сме едни неугледни родители, отрочетата горе-долу са спретнати. Но най-неспретнат е познайте кой: нашият 15г батко... Тази възраст е трагична. С нетърпение чакам да направи 16. Все още ми се налага да му напомням да се изкъпе, да си измие зъбите, да си смени тениската, да си даде дрехите за пране. Лятото е по-зле даже.

За оченцето - и ние имаме такова. Казаха ни стеснен слъзен канал. Почистваме няколко пъти на ден. Първо беше едното око и мина доста бързо. Веднага се прехвърли на другото и така още се влачим. Имам чувството, че като успеем в един ден да го почистим много добре и да го навлажним хубавичко, че тогава ще мине.

40 дни и без тренировки ли? Аз се канех да сондирам моята си йога дали ще мога пак да се включа. Какво толкова може да стане? Кг съм +3 от старта. Имам си коремче, което вече с дрехи може да е от какво ли не. И в гърдите ми има някое кило. Краката ми са поносими, в сравнение с бременността.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 17:11 от Mama2288

# 59
Vondito, честита да е малката принцеса, жива и здрава да расте и бързо възстановяване на теб!

Елиф, и при нас казват 6-8 седмици и след това преглед и тогава обикновено разрешават, като предупреждават да се предпазваме от следваща бременност за определен период (прегледът ми е чак другия месец, не помня вече колко дълго казват да се чака за следващо бебе).

Общи условия

Активация на акаунт