Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 36 955
  • 743
  •   1
Отговори
# 735
Ако трябва да преобличам бебето всеки път преди да го сложа в слинга…най-вероятно изобщо няма да го слагам! 😒 Как трябва да е облечено бебето за бебеносене?

Много мрази да го преобличам, общо взето си реве, особено ако трябва да му нахлузвам през главата. Вече ще купувам само дрехи без нахлузване през главата!
Иначе днес ми пристигна поръчката от HM. Доволна съм, взех му едно якенце, така че вече ще ми е по-спокойно като навън е хладничко. А и размер 56 вече му отесняха, та минаваме на 62, макар че някои дрехи 62 са му широчки.

Моля мамите, които следят брошурата на Лидъл, да дадат знак ако пуснат дрехи за бебеносене. Аз не следя брошурите и никакъв шанс да се сещам редовно да проверявам.

Относно трансфонтанелната ехография, честно казано не съм проучвала, но знам, че е изследване, което може да се направи само докато има фонтанела. И може би има смисъл…превантивно 🤔 Ще попитам педиатърката.

Относно слагането по корем, гледам всеки ден по 3-4 пъти да го слагам. Ние сме с пъпна херния и това уж помага за задравяване и на корема. Книжката с картинки помага да се заглежда по-дълго.

# 736
Гери, сега няма нужда да го преобличаш за бебеносене, става дума за когато е по-хладно - то си има там някакви специални неща - покривало, калцуни, и аз тепърва ще разучавам. Въпреки че аз го преобличам и сега, ако го извеждам, не обичам с външни дрехи да се стои вътре Simple Smile Голяма греда са дрехите, които се обличат през главата, даже не съм се и пробвала. Бях навзимала боди потници и боди с къс ръкав, но за щастие, го гледахме гол през този период и не са дори пробвани. Изпрани, изгладени ще ги подарявам, въпреки че не знам на кой ще му вършат работа. Не са добра идея и бодитата, които се обличат отдолу, взех едно и то много бързо се раздърпа на врата. И майка ми, като го види с гол врат, и ме кара да облека детето. Ромперите с цип ги купих с голям мерак, за да не разкопчавам десетки копчета, но те му умаляха, без да ги е носил, и не са удобни, защото му се разголва цялото тяло и... помните, в нашето семейство такива неща не са ок - някой да е разгърден или с гол врат Simple Smile)) Бодитат прегърни ме не знам каква им е идеята да има плат върху плат, не ми допадат, само да се прегрява. За мен май работи вариантът боди и отдолу панталонче, за.през нощта боди и чувалче. Ако търсите панталончета, аз начерих хубави мекички в Пепко и ми казаха за Вис виталис.

Напънах се и избрах люлка-шезлонг, чакам я с нетърпение. 

Всеки път някой от вас, като се обърне към мен с Маграт и се изненадвам. Това е някакъв никнейм от младостта. Маги съм аз, приятно ми е. Ако го запомните, викайте ми тъй, че вече сме си дружки така или иначе Simple Smile

# 737
  • София
Маги, от опит ти казвам, нищо им няма малко да са разголенки. Аз я нося гола да кръста в банята, където я мия при смяна на памперса, макар че вече трябва да я увивам с хавлийка, сега като захладня. И с тримата повече съм се тревожела да не ги изнежа. Те майките дават и полезни съвети, но аз съм от поколението, което са ми слагали по 2 шепи сол във водата за къпане и после са ме мазали с мас.. така де, сещате се колко ѝ следвам препоръките на моята майка. Но за едно нещо ми беше много полезна - бебе не се буди и бебето яде толкова, колкото му се яде.

# 738
Vondito, мисля, че много тук сме от това поколение - къпани на 30 градуса, мазани с мас и увивани като палачинки... Аз даже съм била зимно бебе на село при режим на тока и водата... Първо бебе в семейството, баба ме е гледала като орлица, мама също. И после защо съм изнежена.. 

Възможно ли е, като заработят слюнчените жлези, да има период, в който на  бебето му идва в повече и се дави със слюнка? Или имаме нещо като задна хрема. В петък бяхме на консултация, слуша го, гледа му гърлото, не видя нищо притеснително, а той вече си го има то прихърхорване от носоглътката... Иначе има и някакви бели секрети от носа, които му хречат да диша и мн трудно ги изкарах, но сякаш не е сополче, а нещо си от млякото... Тя каза ок са. Пак сме в чудене кое е нормално и коу не.

Ако има хрема, изписа коларгол капки. Имате ли впечатления от него? Какво давате при хрема? Инхалации с физ.разтвор от лекар ли сеезписват или ние си импровизираме кога колко как...

# 739
  • София
Мхм, и аз съм зимно бебе, повивана яко, че да са ми “прави краката”. Поне съм кърмена 9 месеца, че брат ми на 4 месеца се е отбил сам”.
Иначе за бебко - възможно е да се дави, да. Щом са го преслушали и нищо му няма, не го закачай. Струва ми, че майка ти малко те е филмирала. Бебенцата са доста жилавки, ако нещо не му е наред, ще го усетиш по поведението му. Ако се притесняваш, промивай нослето с физ. разтвор, годен е до 24 часа след отварянето. И Сара има такива малки люспички в нослето, от млякото е, защото като връща мляко, понякога през носа излиза.
Инхалации аз почнах да правя на сина ми като тръгна на градина, чак втора група май беше. С физ. разтвор няма нужда да се изписват от лекар.

# 740
Благодаря за насърчаването, няма да се отказвам от кърменето за сега. Поне тук ината ми влиза в употреба. Но си е мъка. Мъжът ми ме подкрепя за всяко мое решение, но няма много собствено мнение. Знае че кърмата е злато, но и гледа как се мъча, та каквото аз кажа е.

На някой Лидълските памперси да пропускат? С каката бях само с Pufies. С него също така започнах- никакви проблеми с тях. Викам си, дай на по-евтинкото да мина и взех Лидл. Е да ама, някой път три подред пропускат. И с пишкано и с акано. Съмнявам се в себе си, ама толкова памперси съм слагала, че шанса да не го слагам правилно клони към 0. А пък и с другите проблем няма…
Пропускат да. И аз си мислех, че проблема е в моето слагане, което много ме изненада. Сменяла съм не веднъж и не един и два. Минахме на памперс и проблем за сега не съм имала.

# 741
Леле,момичета,изписали сте света. Аз малко се изгубих, но бях сама с тримата и беше забавно. Като е хубаво времето излизаме и е ик наавън,но вкъщи е пълна лудница - бебето не спи, батковците се гонят,пищят,кой кого ударил. Дори и да играят пак се хвърля тича,скача... Не знам сега като захладнее как ще е. Сложихме във вторник първата ваксина, че тръгнаха на градина тази седмица. Малкият батко вчера вдигна температура по случая и само искат да се завират в бебето,засега успявам да го опазя. И при нас сънят е мираж - спи по 15-20 минути,но то е лудница,само се буди,милото и после няма заспиване. Навън спи,сега заспа в 5 в количката и като се прибрахме,свалих коша и гиноставих да спи в спалнята в коша на количката - спа 5 часа. Иначе е зор заспиването,а хем знам за интервали на будуване и т.н.,дано да мине бързо тази драма. И моят се нерви на гърдите нещо,дърпа,ръмжи,а имат кърма,още си го мъчат колики... От вчера ми се усмихва съзнателно - прекрасно е,като ме фокусира и пуска една прекрасна беззъба усмивка Heart. По корем почти не го оставям,нямам време, особено с това неспане и киселеене + болен батко. По 1 път на ден го слагам и това е,но доста добре си държи главата,така че се надявам да наваксам Simple Smile

За крустите,понеже моите са с коса и не мажа с олия, Елена Василева беше казала след баня,като са мокри още с едно бебешко гребенче се изресват от челото към темето и доста падат. Така съм ги махала на батковците,така правя и сега. Важното е да е мокро, защото ако са сухи се раздразва много кожата и може да се появят повече след това.

# 742
Май само у нас е толкова студено 😁, но пък слънце не влиза от никъде, защото имаме навес и сме залепени 5,6 къщи и се сещате, че слънце няма от къде да влезе (17,18 градуса е през деня, а не съм забелязала вечерта колко пада), та за сега пускам една духалка по 15,20 мин преди да я изкъпя, която се справя отлично и вдига градусите до 24, предвид голямото помещение. Аз си я обличам само с ромпър и чорапки и я слагам в чувалче 2 тог. Така и е добре.
По корем не я слагам толкова, защото се ядосва, но пък върху мен стои почти цял ден в същата поза и главичката я държи вече сама около 5 мин, после я пуска и пак я изправя. Опитва се да се усмихва, което ме разтапя особено сутрин, когато и кажа “добро утро, мами”.
Толкова обича водата, че просто няма на къде - като я изплакна и извадя от ваната към кърпата тя буквално се дере от рев и се принуждавам да я върна обратно понякога и млъква автоматично 😃.
Сама си сменя режима и вече не иска храна на 3 часа, а на 4 или 5, но изяжда същото количество, което ядеше и през 3 часа, реално яде по-малко. Дано си качва нормално, защото се притеснявам

# 743
Добро утро, момичета! Малко е сложно при мен тези дни и малко почти със закъснение пускам
новата тема в раздел Родени 2024. Засега само е пусната, да не се загубим, а днес с течение на деня надявам се да успея и да я оформя, копирала съм си списъка, иска ми се обаче да отделя малко време да разкрася началния пост

Общи условия

Активация на акаунт