Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 36 956
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Аз използвам същото мляко, но моето дете яде по-често на по-малки порции. Така и не се доближихме да нормите, описани на кутията. Яде с апетит. След приготвяне на вид и вкус това мляко е като обезмаслено мляко с добавена някаква друга, външна мазнина и поне аз усещам някаква металическа нотка, която отдавам на добавените витамини и минерали. Има описана някаква пробиотична култура, не знам дали помага за нещо. Не съм сменяла млякото, нямам база за сравнение как е спрямо други марки и видове млека, но уж го дават най-доброто (и най-скъпото) от тези, които не се изписват изрично от лекар.

# 691
Здравейте! Някоя от вас да е направила първата ваксина на детенцето след изписване?

Днес поставихме шествалентната ваксина (полиомиелит, коклюш, дифтерит и т.н.), както и срещу пневмококи (пак мускулна) и пожелателната против ротавирус. По новия имунизационен календар може през 6-та седмица и аз настоях да е сега, да не чакаме втори месец. Сложихме кул пачове, които ще подменяме. Ще следя за температура.

Мами, вие как мерите температурата? Имам ректален и стандартен (както спиртен, така и дигитален). Няма да купувам инфраред.

Иначе, наддала е още - вече е 4 600 и 59 см. Heart Exl

# 692
Flower4,  и моят май спи малко през деня, уж се каня да засичам, но все не стигам до там. Ти с кое приложение го засичаш?
Беборан

# 693
  • Пловдив
Със стандартен термометър меря температура.

# 694

Може ли мнение?

# 695
Меря с обикновен, ако има темп лепя myki care и не треперя по цяла нощ има ли темп или не. Баткото вдига по 39-40гр без да се буди нощем, нямаше да спя и цяла нощ щях да го обикалям, ако не го бях открила този термометър.
Ние взехме нуна от олх още преди време за смешни пари и наистина си заслужава, имахме и една подарък cangaroo мисля, самата позиция на бебето е потресаваща-свито и без възможност да си върти главата даже..
Кукличка, тези вазоспазми и аз ги имам, особено като вляза на студено място направо е ужасна болка, но не мога да оправя засукването и това е. Всяко кърмене ми е болезнено поне в началото, болката хем в зърното, хем навътре някак в гърдата, после отминава. Пробвах всякакви пози - люлка, футболна, легнала, не става, а вечер е най-зле, защото като е сънена съвсем не отваря хубаво уста. Имам консултация утре, но е онлайн, не знам как ще ми помогне, но държа все пак да опитам.

Съня ми е болна тема - ако не я държим просто няма сън, следя и интервали, виждам я кога и се спи, в мен заспива бързо, иначе не става. А ако опитам да я преместя скача веднага. Няма по-хубаво от това да си гушкаш бебето, но трябва и нещо да се яде, някой да вземе баткото от ясла, да му обърне внимание.. не става така, а не знам как да и помогна да си спи в леглото през деня. Баткото беше много, много зле със съня до почти 2г, с много нощно будуване, кратки дремки и такива гадории. Като съвет мога да дам да следите интервалите на будуване, да имате предвид, че на 2 седмици трябва да се удължи с 5-10мин, а ако се будят на 30-40мин може да помогне доприспиване, още им е трудно да свързват циклите на съня. Доприспиваш като създаваш същите условия, на които е заспал - бял шум, биба, люшкане или понякога помага просто да сложиш ръка на коремчето/гръбчето малко преди да се разбуди(синът ми спеше по 34мин точно и на 30-32 слагах ръка на гръбчето за 5-10мин и той продължаваше да спи).
Това е за неспящите де, ако си спят не пипайте нищо Simple Smile Аз се молех като имам едно неспящо, да ми се падне и едно бебе еднорог сега, ама уви не ми се случи.

# 696
Milva, myki care скоро ли си го купувала? От както се роди дъщеря ми ( преди 2 години) се опитвам да си купя и все не е наличен на сайта им.
Интервали на сън..дано някога успея да проследя 🤣.
Днес малкият беше в настроение и сучеше от гърда с не много драматизъм.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 00:15 от NI_CI

# 697
Преди 2 години и половина някъде го купих, знам че има и някакви алтернативни в амазон, може да проучиш.
Като гледам вече не се предлага за продажба, лепенките за него също ги няма, добре че намерих други

# 698
Бебето май има хрема. Каката преди 2дни имаше сопол за един ден и на малчо от тази нощ му хърка нослето. Капах му капки с Физ.р-р, сутринта ще звънна на личната да видим. Дано му мине бързо като на нея. Аз на нея веднага почнах да й правя инхалации с хипертоничен р-р, ама тук не смея.

# 699
При нас хремата на малката мина за няколко дни с физиологичен разтвор. Бързо за се оправя малчо Hug

# 700
Някой да ми каже, моля, че е възможно да не произвеждаш много кърма каквото и да правиш… или че не е хранителна… някакво утешение търся.
Знам, че не е така най-вероятно, но вече не знам какво да правя.
Тамън засилих положението, макар и не достатъчно и миналия уикенд всичко отиде на кино. Имах две излизания (и то със семейството)за малко по дълго време и край. Намаля драстично, почти спря. От понеделник нон стоп или той или помпата е на гърдите ми - ще паднат вече. И няма… дори да хапне едно цяло ядене само кърма - то е със зор и след час и нещо е озверял и изяжда 150+ АМ.
Пия вода, пия чай…няма. Той яде на 2-3 часа. След него изцеждам с много зор 10мл. Ако не е сукал докарвам 30 от двете.
Аз тъпо и упорито не се отказвам, ама вече не знам какво да направя.

Miliva, кажи как е минала консултацията после. Интересно ми е online има ли смисъл.

# 701
Lallz, искам само да ти кажа от моя опит да се опиташ да се успокоиш и да не приемаш фатално положението, нито даването на АМ. Нещата се нормализират със спокойствие. Важното е бебето да си суче. Кърменето, поне за мен, е маратон. Да, желателно е сега веднага бебето ми да получава 100% кърма, но не е фатално в момента да не е така. Ако то обича да суче, производството ще се увеличи, а то ще си суче след месеци и дори година. Тази мисъл много ми помогна и ми помага все още. Също така и мъжа ми, който ми помагаше да вземам разумни решения кога да давам АМ без угризения. Всяко подобрение ще ти дава увереност, но не допускай сломяване сега. Нищо не регулира количеството така както сученето. Продължавай да си кърмиш и давай АМ, когато е необходимо. Сигурно се повтарям досадно, но в момента кърмя почти 90 %, а съм имала дни без да сложа което и да е бебе на гърдата. Беше много тежък период, в който дори в най-смелите си мечти вече не можех да видя сегашния развой.

П. П. Защо не се консултираш относно кърменето, за да разбереш дали имат основание притесненията ти? На мен ми бяха казали, че след излизането бебето ще си навакса...

# 702
Меря с обикновен, ако има темп лепя myki care и не треперя по цяла нощ има ли темп или не. Баткото вдига по 39-40гр без да се буди нощем, нямаше да спя и цяла нощ щях да го обикалям, ако не го бях открила този термометър.
Ние взехме нуна от олх още преди време за смешни пари и наистина си заслужава, имахме и една подарък cangaroo мисля, самата позиция на бебето е потресаваща-свито и без възможност да си върти главата даже..
Кукличка, тези вазоспазми и аз ги имам, особено като вляза на студено място направо е ужасна болка, но не мога да оправя засукването и това е. Всяко кърмене ми е болезнено поне в началото, болката хем в зърното, хем навътре някак в гърдата, после отминава. Пробвах всякакви пози - люлка, футболна, легнала, не става, а вечер е най-зле, защото като е сънена съвсем не отваря хубаво уста. Имам консултация утре, но е онлайн, не знам как ще ми помогне, но държа все пак да опитам.

Съня ми е болна тема - ако не я държим просто няма сън, следя и интервали, виждам я кога и се спи, в мен заспива бързо, иначе не става. А ако опитам да я преместя скача веднага. Няма по-хубаво от това да си гушкаш бебето, но трябва и нещо да се яде, някой да вземе баткото от ясла, да му обърне внимание.. не става така, а не знам как да и помогна да си спи в леглото през деня. Баткото беше много, много зле със съня до почти 2г, с много нощно будуване, кратки дремки и такива гадории. Като съвет мога да дам да следите интервалите на будуване, да имате предвид, че на 2 седмици трябва да се удължи с 5-10мин, а ако се будят на 30-40мин може да помогне доприспиване, още им е трудно да свързват циклите на съня. Доприспиваш като създаваш същите условия, на които е заспал - бял шум, биба, люшкане или понякога помага просто да сложиш ръка на коремчето/гръбчето малко преди да се разбуди(синът ми спеше по 34мин точно и на 30-32 слагах ръка на гръбчето за 5-10мин и той продължаваше да спи).
Това е за неспящите де, ако си спят не пипайте нищо Simple Smile Аз се молех като имам едно неспящо, да ми се падне и едно бебе еднорог сега, ама уви не ми се случи.

Miliva, какво е това @myki care 🤔 Зачетох се, че се чудя какъв термометър да взема. Този дигиталният не е ли на принципа на облъчване?

# 703
Не знам какво имаш предвид с “принципа на облъчване”, термометър бисквитка, който се лепи на детето и се свързва с приложение чрез блутут. Дава графика с постоянна информация за температурата и има “аларма” за каквито градуси го настроиш. Така нощес не трябва да ставаш и да мериш, а ако детето вдигне 38,5(примерно) приложението започва да ти праща нотификации и да пищи.
Но до колкото виждам не се продава вече тук или поне за момента е спряно.

Консултацията е ок, ако имате нужда да поговорите с някой и да ви увери дали това което правите е правилно или има нужда от корекция. За мен беше много полезна, определено ако не друго, то ми донесе едно спокойствие, а то е безценно в тези моменти точно.
Кукличка, магнезии за вазоспазмите и обличане/покриване на гърдите повече.

# 704
Някой да ми каже, моля, че е възможно да не произвеждаш много кърма каквото и да правиш… или че не е хранителна… някакво утешение търся.
Знам, че не е така най-вероятно, но вече не знам какво да правя.
Тамън засилих положението, макар и не достатъчно и миналия уикенд всичко отиде на кино. Имах две излизания (и то със семейството)за малко по дълго време и край. Намаля драстично, почти спря. От понеделник нон стоп или той или помпата е на гърдите ми - ще паднат вече. И няма… дори да хапне едно цяло ядене само кърма - то е със зор и след час и нещо е озверял и изяжда 150+ АМ.
Пия вода, пия чай…няма. Той яде на 2-3 часа. След него изцеждам с много зор 10мл. Ако не е сукал докарвам 30 от двете.
Аз тъпо и упорито не се отказвам, ама вече не знам какво да направя.

Miliva, кажи как е минала консултацията после. Интересно ми е online има ли смисъл.
Аз до скоро като изцеждах едва 30-40 от двете, но тази седмица положението е двонно повече, днес дори 100мл и спрях, сигурноноще щеше дс стане.Много ме е яд, че започнах с АМ и сега през деня(ако не го хвана сънен) отказва да суче повече от 5 мин.
Така, че не се отказвай 🙂

Общи условия

Активация на акаунт