Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 36 965
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Вятър и мъгла, https://visvitalis.bg/product/tiny-love-muzikalna-vartelejka-tak … ecor-0m-tl0226001 тази въртележка на tiny love е с максимално разтваряне за закачане 31мм. Късата страна на нашата кошара е 50мм и затова я закачам отстрани. Удобно е когато караш детето да си върти главата на едната страна, после местиш на другата. Sweat Smile Може да се закача на кошара, на next to me и може да се окача на количка. Може да се върти със или без музика (край на рекламата). Grinning

Сега да ви кажа как за малко да си спра кърмата и колко ревах, че нямам достатъчно, а сама съм си правила сечено. След кърмене доста ме боляха зърната, особено дясното, явно не я държа хубаво надясно и вече се кърмим легнали надясно, та се получава добре. И значи какво ми беше решението.. да си слагам студени компреси да си облекчавам зърната. Animal See No Evil Кой да ти прочете, че студените компреси са за препълнени гърди, овладяване на хиперлактация и като цяло спиране на кърмата. Чувствам се като пълна идиотка. Като допълним, че тези вазоспазми, които болят по зърната всъщност минават от топло. Искам да се върна назад във времето и да си бия шамари. Confused Добре че прочетох навреме и спрях, от тогава няма проблем с количеството.

# 676
  • Пловдив
Аз пробиотик не съм давала.
Минахме днес през ортопеда, запазих директно час и за декември.

# 677
Кукличка, ако ги мажеш с ланолиновия крем и кърмиш директно, никак не боли. Аз даже се изненадах от този факт.

Нощем и сутрин ако се будят отделно, и аз кърмя легнала. Много е удобно, даже спя. А иначе се влюбих в позата футболна топка и си мисля, че в нея сучат много добре. Освен това обожавам да ги обгърна с ръце по гръбчетата и да ги усетя как топлят, как кротуват и си сучат... Препоръчвам я, но трябва да се сложи възглавница под бебето. Така даже можеш да му държиш цялата главичка и да я наместваш как да захапе.

# 678
Кукличка, ако ги мажеш с ланолиновия крем и кърмиш директно, никак не боли. Аз даже се изненадах от този факт.

Нощем и сутрин ако се будят отделно, и аз кърмя легнала. Много е удобно, даже спя. А иначе се влюбих в позата футболна топка и си мисля, че в нея сучат много добре. Освен това обожавам да ги обгърна с ръце по гръбчетата и да ги усетя как топлят, как кротуват и си сучат... Препоръчвам я, но трябва да се сложи възглавница под бебето. Така даже можеш да му държиш цялата главичка и да я наместваш как да захапе.

Каква е тази поза “футболна топка”, Mamma2288?

Иначе вчера на курс по кърмене ни казаха да позиционираме главичката винаги така, че бебенцето да може само да си я мести, защото понякога ще иска да си вземе почивка, например, и после пак ще суче.

# 679
По колко време спят вашите бебета през деня? Най-вече ме интересува в пвриода след 16.30-до 23ч кога спят? При нас през деня се събира много малко сън, а след 16.30-17ч вече явно е много уморен и почва много да нервничи. Рядко имаме повече от 3 часа сън през деня - общо, което ми се струва малко.

# 680
Поза футболна топка е като вземеш бебето уж под мишница от едната си страна. Относно почивките на бебето, то просто спира да суче активно и след малко пак почва. Не е нужно да си променя позицията, но може и да пусне зърното. При мен го прави, когато просто е заспал.

# 681
Малкия спи,като сме на вънка само,иначе трудна работа за по 15 20 минути спи във вкъщи,а на вън 3 4 часа. Вчера ни се наложи да пътуваме,явно му хареса в колата и снощи не заспиваше,беше ад. Не признава нищо,нито на ръце,нито кошара нито количката,и с баща му решихме,че само в колата ще заспи и така стана. Цяла вечер спа,даже не стана посред нощ да яде,а чак в 5 сутринта.

# 682
Flower4,  и моят май спи малко през деня, уж се каня да засичам, но все не стигам до там. Ти с кое приложение го засичаш?
Да се оплача, този моят малък мъж днес тотално отказа да суче. Много ме изнервя като почне да се върти и да реве и да не иска да засуче. Гладен е и изпада в някаква истерия и още повече се изнервя, почва да плаче със сълзи. Давам му изцяло от шише днес, шансът утре да е по-съгласен да суче сигурно е минимален.
Вече се замислям за handsfree помпа, ползва ли някой такава?

# 683
Включвам се с въпрос за АМ. Някоя от вас дали ползва Нан Сюприм Про и какви са ви изгледите? Тъй като бебка просто спря да се храни нормално ( буквално всеки пък изяжда едвам, едвам 60мл. Аптамил Комфорт 1, реших да пробвам друго мляко, разбира се постепенно и взех Нан Сюприм про жълтата опаковка). Вече не знам какво да правя…

# 684
Mom to be ние сме на Нан сюприм про, аз съм доволна за момента и бебка си го харесва, малко по зеленикави ачитата са от него, но сега гледам, че вече са по към жълтият цвят. Защото това ме беше стреснало от това мляко, че са зеленикави ачитата. Няма запек, изхожда се 1, 2 пъти на ден. Млякото е с добавен пробиотик и нямаме колики. Нищо не давам допълнително за колики, само ако се сетя от време на време, не всеки ден добавям колиф в млякото и то само вечер, за да не е толкова тежко вечер храната. Не му правя реклама на млякото, но на нас ни пасна и важното, че бебка не се свива на топка от колики. На 03.10 сме на преглед, ще видим колко е наддала с това мляко.

# 685
Mom to be ние сме на Нан сюприм про, аз съм доволна за момента и бебка си го харесва, малко по зеленикави ачитата са от него, но сега гледам, че вече са по към жълтият цвят. Защото това ме беше стреснало от това мляко, че са зеленикави ачитата. Няма запек, изхожда се 1, 2 пъти на ден. Млякото е с добавен пробиотик и нямаме колики. Нищо не давам допълнително за колики, само ако се сетя от време на време, не всеки ден добавям колиф в млякото и то само вечер, за да не е толкова тежко вечер храната. Не му правя реклама на млякото, но на нас ни пасна и важното, че бебка не се свива на топка от колики. На 03.10 сме на преглед, ще видим колко е наддала с това мляко.
А по колко мл. хапва бебка? ❤ Много благодаря за отговора.

# 686
Здравейте,
Някоя мама с омнибиотик панда дали има ефект, понеже малката много ръмжи между 4:00-08:00 и педито го изписа за облекчаване.
Забелязах иначе, че когато плаче и има колики акото е тъмно зелено иначе е горчица. На месец и два дни вече не всеки памперс е наакан и започна да прави по дълги паузи вечер като първата след заспиване винаги е най-голяма.
За секрета от окото понеже е жълт изписа капки торакс, които капя и в двете очи 3*1 капка в око. Иначе и аз правих масаж и слагах кърма, но не изчезна, въпреки че количеството на секрета намаля.

# 687
Lucky333, ние сме с Омнибиотик панда от 1 месец насам и на нас ни помага главно за изхожданията, защото имахме запек, а относно коликите нищо не ни помага и въпреки, че пандата помага за изхождането, което е 1 или  рядко 2 пъти на ден, детето пак си ръмжи и се напева. Започнах Еспумизан от миналата седмица, заедно с Абуколикен и Омнибиотик панда, ами уж има съвсем леко подобрение, но не искам да прибързвам с хваленето.

# 688
Mom to be, aptamil comfort 1 е доста гъсто, може това да я затруднява и ако е от бавнотечащ биберон?

Малкият беше на Нан сюприм про в родилното и всичко беше наред с акането. Незнайно защо неонатологът ми каза вкъщи да давам аптамил цезар биотик и ми подари една кутия, демек услуга ми направи... Голяма услуга... от тогава се мъчим с Аптамили... бих си върнала Нана, но вече сто пъти сменяхме и тамън е свикнало детето... Или пък е свикнало да се мъчи... Sad

Ако почнеш Нана, пиши. Ще се замисля и аз да си се върнев на него..р

# 689
Mom to be, бебка е 1,5 месеца, според кутията са 5 хранения по 150 мл. Аз давам 5 пъти по 120, и 1 път по 150 мл. 150 мл ги давам в светлата част на денонощието. Общо са 6 хранения на всеки 4 часа. Така мисля да е до прегледа при педиатъра. После ще е трети месец и ще мисля как ще е с режима на храненията нататък и как ще го разпределя, надявам се и бебка ще ми го покаже.

Общи условия

Активация на акаунт