Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 36 976
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Гери, под 15 градуса или при вятър слагам шапка. Днес бяхме на училищно тържество - 8 градуса и вятър. Добре, че я бях облякла в един мечешки есенен космонавт от НМ, защото аз със зимно палто замръзнах

# 661
  • София
Герка, по вратлето се гледа дали им е студено. Ръчичките и краченцата не са знак, защото оросяването им още не работи както си трябва.
Аз моята днес я обличах с боди и чорапогащник, а отгоре с още един кат панталон и блузка + одеало, количката е затворена. Струва ми се малко навлечена, но днес си беше направо студено в София.

# 662
Мамчета, заредете се с търпение
Моите мишки в момента сучат перфектно, а бяха месец на шишета. На 7 седмици са.

Днес излизахме в късния следобед, беше слънчево. Облякох ги с дълъг ръкав боди, панталонки и чорапки. Отгоре памучно одеялце и още едно за всеки случай изкуствено. Сложих и капаците на кошовете.

Аз обаче имам сериозен проблем какво да обличам. Гардеробът ми е целия наопаки и претъпкан на първа линия още с бременни и летни дрехи. Бях почнала да свалям кила и после пак качих едно-две. Коремчето ми е отделна от тялото ми структура. Слагам едни ластични гащи М размер и в началото ми бяха добре, но съм за S. Старите ми дрехи на първо време няма да ми стават. Поне успях да отида да се подстрижа. Сега да планирам още и боядисване, нещо за лицето и още много си мечтая за турска баня.

# 663
  • Пловдив
Онази нощ бяхме на фест, беше кучешки студ /понеже не очаквах такъв студ малкия беше по къс ръкав и панталон. Завих го с памучната пелена и много тънко поларено одеало.
Днес е с боди дълъг ръкав и панталон.

Днес минахме през личната, качил е 1.100кг и 7см., доволна съм. Цедя се, мисля да включа и чай да видя дали ще вдигна количеството, с баткото не ми действаше.
Даде му вит. К. Другия месец е на ваксина.

# 664
(Съжалявам за дългият пост)

Здравейте мамчета, да попитам как сте с коликите? Малкият е вече на 22 дни и го тормозят много . До сега давах Lefax но чух за BiGaia  пробвали ли сте го?
Вашите бебчета как са с изхождането?
При нас в началото беше по 2,3 пъти на ден но тогава го кърмех сега от както е на АМ нещата стават с голям зор и с много напъни и целият почервенява.  Бях при личният лекар не обърна особенно внимание но каза,че няма нищо щом изхожданията не са твърди , но от вчера започнаха да стават точно такива и се притеснявам вече незнам нормално ли е не е ли? 🫣 да искам ли нещо за запек? 

И как сте с кърменето? Аз се чудих защо малкият не иска да суче. Изпомпах малко кърма да я пробвам имаше гаден вкус на солено/ кисело нещо такова.  В началото течеше като фонтан от мен и вкусът и беше мноогоо хубав, а сега дори спря да тече . Имали смисъл да продължавам да пробвам или да остява ? 😪много ми е болна тази тема защото с голямо желание исках да кърмя

# 665
Никол, според мен се обади на консултант по кърмене, има и доброволци в цялата страна, ако нямаш профисионален в твоя град. Може и онлайн. Обади се пак на педиатърката за консистенцията на акото. Може да ви смени млякото, да изпише пробиотик....

# 666
  • Пловдив
Никога не съм се занимавала с акит@, не помня при баткото.
Тези, които кърмите каква консистенция са изпражненията на бебетата - при моито са си почти течни светъл цвят - нормално ли е или да звъня на личната?

# 667
  • София
Деси, почти течни, цвят горчица са нашите.

# 668
Ох, опитвам се да не мисля за акита... Но вече много пъти се отваря темата, да си кажа и аз... Имам албум в телефона си, в койо по едно време се документираше всяко ако - за референция, ако се консултирам с лекар, за да не е по разкази на очевидци. Сега вече свикнахме, че ака гъсто, но течно, миризливо зеленикаво (камуфлажно зелено) ако през ден. На аптамил пронутра е. Ако ви се вижда много не ок, кажете, моля ви...

Сега за шезлонгите искам препоръки и аз. Не ми се дават 500 лв. за този, който коментирахте наскоро. Има ли по-бюджетен вариант, който да люлее бебето - не да го друса и вибрира, а нежничко да го люлее нагоре надолу. Мерси предварително

# 669
Моето дете (на почти 50 дни) се изхожда по веднъж, рядко по 2 пъти в денонощието, в камуфлажно до тъмно зелено. Консистенцията е кашеста. Имаше преди около 3 седмици период от 2-3 дни, когато беше по-твърдо, оформено на топчета. Не знам на какво се дължеше, понеже млякото не е сменяно, винаги спазвам и пропорцията при разтваряне. Този период премина от самосебе си. Коликите вече отминават, проявите са все по-редки, поради което намалих и употребата на Абоколикен-а. Може би дори откакто започнах да го намалявам, понеже и от него не виждах твърде ефект, започна този процес на надрастване на това неразположение. Вече пускането на газове не е чак такава мъка. Пробиотикът го спрях напълно - ефект от него също не видях, дори ми се струваше, че засилва коликите.

Понеже няма пълно щастие в този живот, миризмата в памперса става все повече като на голям човек. Количеството също често е... ами преливащо Joy

Някоя от вас има ли въртележка за кошара на Tiny love или друга марка? Ще помоля някой да ми измери колко най-много позволява да се разшири захвата на държача, понеже креватчето е с доста дебели страници и не ми се ще да купя нещо, което няма да мога да монтирам. Ще се радвам и някой да сподели дали децата действително харесват такива играчки или са по-скоро за забавление на родителите и декор на детската стая.

# 670
  • Пловдив
Нашият люлее наляво-надясно, има мелодии, природен шум и време. Cangaroo Cloud, взехме я втора употреба.

# 671
Гледам че пак се обсъждат акитата на бебетата. При нас в книжката за профилактичните прегледи има карта за цветовете, качвам картинка долу. Обясниха ми, че притеснителното е когато е почти бяло, супер бледите цветове независимо дали с лек жълт/зелен/розов оттенък. Това може да показва проблем с черния дроб и тогава се търси лекар. При зелени, жълти, а после и кафяви цветове не се притесняваме.

За консистенцията също си мисля, че имаше с първото дете, но тогава беше отделно картонче и съм го махнала, сега си е принтирано в самата им книжка, но е само за цвета. Спомням си само, че това зърнестото е нормално, особено за кърмени бебета, то ми беше най-фрапиращо тогава с баткото. Иначе и при Лео (на кърма) са доста редки, почти течни бих казала, по-скоро горчица като цвят, и също като при баткото понякога като зърнести.

Вятър, заглеждат се децата, моята акушерка казва, че някои това ги и унася. При моите за унасяне от това и дума не може да става, затова специално на кошарата не съм слагала, но висящи играчки над главите им са им интересни в будно състояние.

# 672
Вятър и мъгла, ако поръчаш онлайн, можеш да я върнеш ако не пасва. Мисля, че това, че си в разопаковала за да я пробваш, не е проблем. Знам, че нямаш време да се занимаваш с това, но поне е опция..

Иначе и аз се интересувам от въртележките за кошара дали си струват. И аз искам да купя, надявам се ще се забавлява в някакъв момент, засега май не проявява интерес, съдейки по активната гимнастика.

Благодаря на всички с отзиви за обличането! Ориентирахте ме, че се бях притеснила, че ще простудя бебето. Бях го облякла с памучен ромпър на Некст, отгоре един поларен (не много дебел) и понеже му е голям, ръчичките не му се показваха. Отгоре тънко плюшено одеалце. Това в зимния кош, навън беше 12-13 градуса, но слънчево. Само шапчица нямаше, май нямам шапки 😆

# 673
Давате ли пробиотик и колко време се дава?

# 674
Аз като пълен лаик, взех въртележка за над кошарата механична и даже се радвах, че е механична, вече не помня защо.... Механична значи, че е без батерии и се навива и пее 3 минути и после пак трябва да я навиеш. А не беше евтина. Снощи нямах енергия и желание да я навивам и само бутах едната играчка и тя се разлюлаваше, музика от телефона. Затова не правете моята грешка. Вземете с батерии.

Гери, ще почне да се заглежда, то си идват тея неща постепенно. Сложи му.

Просто трябва да се занимаваме с тях. Аз нали съм болна, и през деня е с мама, тя е много търпелива и му люлее неща пред лицето, говори му. И той започна да откликва, да протяга ръчички, да ги гледка.

Изобщо мама се оказа безценен помощник. Много бързо се напаснахме с нея, изключително много ми помогна за ВСИЧКО. И за бебето, и за домакинството, и не искам да я пускам да ди ходи, че е на 3 часа път...

Общи условия

Активация на акаунт