Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 276
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Кукличка , радвам се , че се е харесал шезлонга.Нашия си поспива там редовно или зяпа какво правим вкъщи.

За очите и аз почнах с масажи и като чели понамаляха малко.Аз правя предимно след баня , вие по колко пъти на ден правите?
Май трябва по-честичко.Гледах едни клипчета как се прави , но дали го правя правилно не съм сигурна.

# 646
  • Пловдив
Бебо е почти на кърма, не давам вода към момента, защото виждам колко много има в нея /цедя се и съхранявам в хладилника/, та се вижда как маслеността отива горе, а долу си е "оцветена водица".
Утре се надявам да стигна до личната да видя колко е пораснал, да взема бележка за поставени ваксини, да мога да подам документи за детските.

# 647
Включвам се да се оплача, че кърменето нещо не върви. Само нощем се съгласява да суче, не знам колко ефективно, но преглъща известно време, успокоява се и после спи. През деня обаче не е така. Едно постоянно хленчене, размахва нервен с ръце, ако засуче е за много малко.Иска си шишето, наяжда се спокойно за 5 мин. с него.

# 648
И аз да се оплача имаме тъмнозелени акита, коликите ни съсипват и повръща на всичкото отгоре тази вечер, пие само по 20..30мл. ЩЕ ПОЛУДЕЯ 🥺🥺🥺

# 649
Включвам се да се оплача, че кърменето нещо не върви. Само нощем се съгласява да суче, не знам колко ефективно, но преглъща известно време, успокоява се и после спи. През деня обаче не е така. Едно постоянно хленчене, размахва нервен с ръце, ако засуче е за много малко.Иска си шишето, наяжда се спокойно за 5 мин. с него.

NI_CI и при нас вчера беше така и не мога да си го обясня. Суче 5-10 минути и след това се започва едно плачене, дърпане и ядосване и отказва да яде и от една и от другата гърда. Наложи се да й дам АМ, защото не беше яла от доста часове и си личеше, че е гладна. Изпи го за отрицателно време. При следващото кърмене беше по същия начин, като този път не исках да й давам повече АМ и се кърмихме час и половина. Сменях пози, правих почивки, та накрая засука отново, но може би беше вече изморена. Притеснявам се да не би кърмата ми да й е недостатъчна и затова да се случва така. Тази сутрин гърдите ми бяха достатъчно пълни и си сука без проблем. Ще видим отново следобед и вечерта как ще е. Надявам се да е просто период и да отмине бързо. Правя и пия какво ли не, за да имам кърма и ми е много криво, когато се случва така.

# 650
Здравейте,напоследък малкия започна все повече и повече да връща млякото,дори вчера просто си го повърна. Изцяло си е на АМ още от както се е родил,не сме сменяли марката,възможно ли е да не му понася? Утре сме на лекар.

# 651
Момичета това са скокове в растежа и моя суче, ръмжи дърпи гърдите , пуска пак засуква, клати глава, повъща повече....само период  надявам се

# 652
  • София
И при мен така прави на моменти. После пък при следващо кърмене няма проблем, спокоен и суче.
Ще се въоръжим с търпение, няма как.

# 653
За кърменето ключово качество е търпението. Ние още дохранваме, защото понякога има моменти, в които и двамата мрънкат, не им достига или не стига за приспиване 😁 или като тръгнем по път, гледам винаги да имам шишенце за всяко. Ами нямам никакъв резерв, доскоро се борехме за всяка капка. Като се разведрих от високите си очаквания, нещата в крайна сметка се случват. Не ми пречи да ги държа по час на гърда, гледам да съм си починала. На единия миналата седмица за пръв път сложих ръкавички, така се бях изнервила. Хем бяха с изрязани нокти и цялата бях адски раздразнена от ноктите и пръстчетата. Пих и алергозан.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 11:10 от Mama2288

# 654
Същата работа е и при нас с кърменето, вече втора седмица. Суче спокойно само през ноща,през деня, ако го хвана сънен е добре, иначе почва да реве и да бута. Мислех че не ми стига кърмата и затова прави така, обаче целия става с мляко по бузите и дори понякога се дави, явно му идва много... не знам вече.
За сега няма да се отказвам, но стане ли и същото през ноща няма да продължим много, с помпа не ми се занимава.

# 655
Можеш ли да разкажеш малко повече за тази вода "gripe water" с каква цел се използва и разбира се виждате ли някакъв ефект?

Деси, купих го от iherb за 26-28 лв, тук се продава онлайн в в сайт за колики и в софармаси, но там е изчерпан (на двойна цена). Взех дневната формула за 2 седмици +, докато дойде - тя стана на 1 месец Grinning Съдържа джинджифил и копър (мисля, беше). А нощната формула има и лайка и други подобни, за бебета над месец е. Харесва ми, че се дава по всяко време, необвързано с храненето - със спринцовка в устата и това е. Няма кърма/АМ, смесване, изчакване и т.н. Засега давам по 1 мл, когато се сетя. За колики, хълцания, нервност е по данни от кутия. Откакто го прилагам, супер много разредих Абоколикен и Лефакс и не забелязвам колики вече. Може и да е съвпадение и да ги е израснала. Не смея да се хваля, че предишния път така казах и вечерта беше пак лудница.
Иначе със сигурност и хълцанията й намаляха, но дали е от това….

И аз много харесвам една от книжките на Tiny Love - много й се радва, даже гледайки я, вечер се приспива в кошарата. Взимам й я в колата за детското столче или на леглото, за да си върти наляво-надясно главата и за упражненията по корем.
Иначе за огледало - давам й едно мое голямо, което ползвам за път - много се забърква с него. Така й показвам и нашите отражения (лягаме до нея да ни види).

Много исках Нуна Лийф Гроу и аз, но мъжът ми се наложи и взехме новото 4moms 5.0 - харесва й, не мога да отрека, но за по половин час макс. Поне то взехме втора употреба, много запазено и се уговорихме, че като й умалее, може да вземем нещо друго - т.е. Нуната.

Вики, благодаря ти, че се ангажираш! Flowers Rose

# 656
Момичета,

Как трябва да се облича бебе навън (в количка) на това време? Към 11ч в София бяха 12-13 градуса, с лек ветрец. Моля по-опитните да споделят защото изобщо нямам представа. Трябва ли шапчица?

Лятото беше супер, сега голяма чуденка. А и нямам толкова плътни дрешки. Днес направих една поръчка от HM, дано да съм купила подходящи дрехи…

Вие на кой размер сте вече? Аз поръчвах 62 и едно гащеризонче за количка 68, с идеята да му става за по-студените месеци.

По какво се определя дали на бебето му е студено? За горещо знам, но за студено?! Ръчичките? Или носа? Или вратлето?

# 657
На някое детенце да са изписали вит.К за прием на 30ден?

# 658
Гери, аз слагам шапчица.
На моето дете изписаха , но не ми казаха, видях го в епикризата чак след 2 седмици и не съм го давала Confused

# 659
marieladok, на моето бебе имаше вит.К, на 30ден. Дадох му, нямаше проблем.

Gerka, аз го обличам с боди с къс ръкав, отгоре по- плътно ромпърче и тънка памучна пелена.

Общи условия

Активация на акаунт