Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 287
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Елиф, това, което описваш прилича на бактериална инфекция. Ако се окаже именно такова, лекува се бързо с вагинални глобули, които ще ти изпише гинеколог. Стискам ти палци всичко да е наред.

# 631
И аз мисля, че трябва да отидеш на лекар Confused
Аз бях вчера, за съжаление вътрешните ми конци все още не са паднали и дискомфорта си стои Confused
Казаха ми,че щом кърмя цикъл може да нямам и 6 месеца Flushed Grinning

# 632
Елиф, лекар би ти дал най-адекватно мнение. Деси, задържането на плацента е доста опасно, знам, че може да се наложи и кюртаж, ако не се махне другояче, за да не се стигне до симптоматика. Пробвай с някакви хапчета, предизвикващи контракции, но се следи.

# 633
  • Пловдив
Понеже стана дума за кърмене и цикъл, напомням, че МОЖЕ да се забременее и докато кърмиш /много хора са сигурни, че не може/.

Аз вкарах при захранването първо зеленчуците, след това плодове, жълтък по схема, риба, меса, глутен по схема, бобови, млечни, ядки.
Не съм готвила на пара, а варях, нутребулето ми беше верен помощник в този период. Каши никога не съм давала.

# 634
А има ли шанс да няма цикъл няколко месеца БЕЗ да кърмиш? Надявам си се аз..

Ние от вчера сме с активна гимнастика, Tiny Love Black and White. Сложих го за малко, изобщо не се впечатли. Кога започват да се заглеждат и заиграват?

Момичета, едва снощи разбрах, че капките за колики трябва да се държат в хладилник след отваряне…Ние сме му дали вече 1 опаковка Абоколикен, без да е държана в хладилник, а вкъщи беше над 25 градуса…Чувствам се като най-некъдърната майка!

# 635

Ние от вчера сме с активна гимнастика, Tiny Love Black and White. Сложих го за малко, изобщо не се впечатли. Кога започват да се заглеждат и заиграват?

Момичета, едва снощи разбрах, че капките за колики трябва да се държат в хладилник след отваряне…Ние сме му дали вече 1 опаковка Абоколикен, без да е държана в хладилник, а вкъщи беше над 25 градуса…Чувствам се като най-некъдърната майка!

Герка аз знам знам за пробиотика ,че се държи в хладилника... и от там започнах почти всичко да държа за малката напреди....сиропи за кашлици ,кремове, капки...,моите кремове за лице. Обшо взето може и нищо да не им е станало , но купуваш нови и така...няма как да помним и знаем всичко.

# 636

И аз не ги държа в хладилник...🤔

Аз май си вкарах автогол с това дохранване по 30мл.Успявам да го кърмя само в сънено състоянеие,през ноща няма проблем, но през деня най-много 5 мин и започва да бута и да нервничи. Изобщо не ми се занимава с помпата... дабо да му мине...😭😭😭

# 637
Gerka99, благодаря за жокера! Мислих, че вече съм изчела листовката, но явно на майките не ни се отдава четене с разбиране. Първо капех в устата директно - грешка! Сега се оказва и че не съхранявам правилно Sweat Smile Голям майтап. Не се тревожи, убедена съм, че 80% от майките правим така.

А иначе вие ръчно ли се цедите , за да сложите в лъжичка? Аз имам една рекламна силиконова на Био Гая и ми изглежда огромна, за да я напъхам в устата! Затова винаги се цедя с помпата и разтварям в около 30 мл или повече - колкото пусне Sweat Smile и слагам в шише с биберон. Така правя и с пробиотика (панда).

Моето момиче е на 5 седмици и забелязвам, че отново спи по цял ден и нощ. Anguished Едва я будим. Случи ни се и преди и тогава имаше “скок в растежа”, възможно ли е и сега да се повтаря толкова скоро? Тогава изведнъж “дръпна” на височина, сега имам чувството, че й растат и грамовете ежедневно, а се храни по-рядко и по-кратко. Явно съставът на кърмата вече е друг…

Вики, а дали вече не е време да пуснем тема в Родени 2024.. неудобно ми е да пиша по бебешки въпроси; може би има мами, които още не са родили и те търсят тук инфо за раждане, а ние сменихме фокуса Flowers Hibiscus

PS: Който дава Лефакс - в листовката пише да се съхранява под 25 градуса, не пише изрично в хладилник. Същото е и с Gripe Water.

# 638
Gerka99, благодаря за жокера! Мислих, че вече съм изчела листовката, но явно на майките не ни се отдава четене с разбиране. Първо капех в устата директно - грешка! Сега се оказва и че не съхранявам правилно Sweat Smile Голям майтап. Не се тревожи, убедена съм, че 80% от майките правим така.

А иначе вие ръчно ли се цедите , за да сложите в лъжичка? Аз имам една рекламна силиконова на Био Гая и ми изглежда огромна, за да я напъхам в устата! Затова винаги се цедя с помпата и разтварям в около 30 мл или повече - колкото пусне Sweat Smile и слагам в шише с биберон. Така правя и с пробиотика (панда).
Аз, ако давам Абуколикен с лъжичката изцеждам на ръка в една мерилка от сироп за кашлица.След това сипвам по малко в лъжичката на 3-4 пъти  давам.

# 639

Моето момиче е на 5 седмици и забелязвам, че отново спи по цял ден и нощ. Anguished Едва я будим. Случи ни се и преди и тогава имаше “скок в растежа”, възможно ли е и сега да се повтаря толкова скоро? Тогава изведнъж “дръпна” на височина, сега имам чувството, че й растат и грамовете ежедневно, а се храни по-рядко и по-кратко. Явно съставът на кърмата вече е друг…

Вики, а дали вече не е време да пуснем тема в Родени 2024.. неудобно ми е да пиша по бебешки въпроси; може би има мами, които още не са родили и те търсят тук инфо за раждане, а ние сменихме фокуса Flowers Hibiscus

PS: Който дава Лефакс - в листовката пише да се съхранява под 25 градуса, не пише изрично в хладилник. Същото е и с Gripe Water.

Можеш ли да разкажеш малко повече за тази вода "gripe water" с каква цел се използва и разбира се виждате ли някакъв ефект?

# 640
  • Пловдив
Аз давам Лефакс от дъжд на вятър, държа го в стаята.
Единствено лекарствата държа в хладилник и надписвам с маркер датата на отваряне на опаковката.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 20:10 от Десиссслава

# 641
И аз проверих еспумизана, пише под 30 да го съхранявам, значи е ок в стаята. Иначе той си има мерителна чашка, капя и давам с нея направо.

Според моята акушерка има скок между 4та и 6та седмица, а тя винаги ми казва за някакви специфични, които не ги намирам иначе. Ние този май го приключваме най-накрая. При нас за съжаление беше с повече будувания нощем.

Чакам да изпишем тази тема и отварям нова в другия раздел. Не мисля, че някой търси нещо вече тук за раждане, гледах и в другите теми подобна практика, така че не смятам, че модераторите ще се сърдят.

# 642
  • София
И ние сме с активната гимнастика на  Tiny Love Gymini Black&White Magical Tales, много ѝ харесва и се заглежда най-вече в огледалото. Иначе сме фенове вече, взехме и книжка-обиколник на марката (на повивалника сме ги сложили докато я сменяме вършат хубава работа), и въртележката, която може да се слага на кошара, количка, next to me.

За капките за колики, ние ползваме биоамика и могат да се капят директно в устата и се държат на температура под 25 градуса според листовката.

Marbella, благодаря за препоръката за nuna leaf, не разпъваме кабели, няма батерии и т.н., може да се ползва до 60кг и малката се влюби в шезлонга. Hug
А за секрета от окото, капах два дни кърма в оченцето и не видях никаква промяна. Почнах масажи и сякаш  не се събира толкова. Ще продължавам и ако не мине ще пробвам да сваря лайка. Един месец е вече така, а педиатърката препоръчва само физиологичен разтвор и масажи. Confused

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 06:42 от kuklichka_

# 643
На кърмените бебчета по колко вода давате на ден, и изобщо давате ли и каква ?

# 644
При мен лохиите спряха, като даже и един цикъл мисля че мина, но не сля с лохиите и не съм много сигурна. 6 седмици минаха от раждането и сега имам съвсем леко белезникаво течение, неразположението от секциото намалява всеки ден, като в момента само изтръпване усещам на разреза и корема. Вчера минах на преглед и всичко е наред за щастие, доктора се пошегува че съм готова за сестричка на Калоян, ама веднага го измолих да изпише противозачатъчни 😂.
А Кико мина този скок в разтежа сякаш с ядене на по-малко от 2 часа. В последно време започна сам да си прави нощем паузи по 3-4 даже понякога близо 5 часа , през деня се храни по-често и будува, което си е вид режим.

Общи условия

Активация на акаунт