Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 302
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
И моето бебе имаше запушено слъзно каналче, с масаж се оправи
Маграт, имаме инхалатор на омрон A3 complete compressor Nebulizer. Върши ми перфектна работа. Ползвам инхалатори на омрон от 17 години. Колко ларингити и бронхити съм излекувала само с физиологичен разтвор. За мен това е най-полезната покупка за бебе
Днес беше облечена с боди потник и отгоре боди с дълъг ръкав и ританки. Имаше тънко одеалце. Според мен си беше ок, но майка ми ни видя и веднага направи коментар, че е голо детето. Гледам да е като нас облечена, плюс одеало, което да компенсира това, че не се движи
Моето четиригодишно момиченце ми каза, че иска да е пак бебе, за да я гушкам толкова много, колкото малката. Изживяват си нещата дечицата…

# 616
Аз днес го извеждах 2 пъти, първия път преди обяд (и преди дъжда в София), с боди с къс ръкав + ританки, в слинг Кабу.
В слинга се топлим доста един друг.

Втория път следобед към 16ч като се оправи времето, само с ромпър на Некст, в количката. Без одеало, даже по едно време махнах покривалото, че напичаше. Не го пазя от слънцето, даже майка ми коментира, че имал тен 😅

Една приятелка ми каза, че в коша на количката температурата е +5 градуса. Според вас така ли е?

# 617
  • Пловдив
Гери, така е.
Днес сутринта като карах баткото на градина беше 15°, бебето беше облечено с ромпър само. Дефакто все едно като мен, но с дълъг ръкав, отделно, че кошницата също спарва/запотява.

Баткото го захраних на четири месеца и половина, общо взето си следвах мой план. На 12 месеца беше захранен с всичко, замествах ли хранене изобщо не давах АМ. Последно заместих вечерята и изритах изцяло АМ. Не го е търсил, не е плакал. Не съм го хранела по ЗВБ, но го оставях сам да се храни с приборите. От предходния ден си планувах с какво ще захранвам/готвя и ми беше много удобно.

И аз като vondito, се водя по децата, изобщо не меря, следя и не се вкарвам в рамките на режими и трябва.

# 618
Desii Dimitrova 629644, Благодаря със същите капки сме и ние от вчера.

# 619
Desii Dimitrova 629644, Благодаря със същите капки сме и ние от вчера.

От къде ги взехте?

# 620
Мами, кажете как ще се подготвите за захранването? Какво как се замразява от сега. Тиква, казахте - сурова и нарязана ли? Може също чушки?? Плодове?? Аз искам да захранвам с местни плодове и зеленчучки, не с авокадо. Колкото и да е яко, не го знам откъде идва. Не че тиквата я знам, ама да ми е поне малко по-спокойничко. Давайте насам и четива, видеа. Просто не ви се иска да стане като с другите работи - да съм тотално неподготвена

# 621
Марбела, Деси и Пилала са в Германия, тук ги има тези капки. Доколкото виждам растението на български се казва очанка, но не виждам капки специално за бебета там. Евентуално в някоя аптека може да попиташ, тук са от аптека тези.

# 622
  • София
Замразяване? Защо се замразява? Питам, не съм запозната изобщо. Нашият бебок е на 5 седмици, много ми е далеч мисълта за захранване, но ще проуча Маги Пашова.

# 623
Ами замразяване, защото чушката от септември би била по-свястна от чушката през януари-февруари, когато се пада да захранваме. И аз не знам, някой тук беше написал да се подготвяме и да замразяваме..

Да са посмейте малко пак с нас. Ние сме вегетарианци, нали с Мм. И фризерът ни не е пълен с неща... както на средностатистическия бг човек. Нашият фризер, дами, е пълен с... грах... И това.дори не е нашият грах. Грах от 2015 година, останал от майка му в стария фризер и старателно домъкнат в новия, защото как така ще изхвърляме ние неща... Също има подправки, дадени от свеки, с които аз не готвя или готвя мн рядко и ползвам сачо копъра.

Може да има и малко чушки, не знам от кога, защото аз не съм старателен човек като свекърва ми и не съм сложила етикет с годината. Има и малко сладолед. А, да, има и две ежедневни превръзки, напоени с вода и замразени, да си правя компреси на гърдите, когато страдах...

Изобщо, един фризер, който имаме, просто защото не продават само хладилници...

Като поприказвахме с мама за захранването тя каза, че от месата първо се давало.пуйка и заек. Заек щяла да ми уреди от вуйчо ми. Викам сакън, само заек няма да почна да варя тука... Няма да лишавам малкия от месо, но си мислех, че ще се занимаем с пилешко предимно, домашно от свекърите, не си представям всичко останало... Та и това се очаква да бъде интересно преживяване, най-вече за мен. Но нали има готови пюренца и кухни. И баби, да са живи и здрави.

# 624
Аз мисля да си консервирам сега тези дни зеленчуци и плодове. Януари не виждам какво подходящо ще мога да им предложа, дето да е свежо и биологично. Не мисля да захранвам по-рано, може би чак от 6 месец, но зависи дали ще започнат да проявяват интерес към нашата храна още на Коледа. Най-вероятно да. Купила съм си малко бурканчета, но няма да ми стигнат и ще взема още. От един момент си знам, че ще правим ден за ден каквото има на пазара. Аз съм захранвала със зеленчуци на пара. В една цедка под капак слагам различни зеленчуци и после опитва и яде каквото му хареса, като по-непривлекателните вкусове гледам да ги притикам да си хапне и от тях. Не съмсем пасирани, те като са направени на пара, са меки така или иначе. По-късно се захранва с плодове, след като са опитали всички основни вкусове зеленчуци, за да не ги откажат, ако първо опитат по-сладките на вкус плодове. За месото съм малко пас, не съм приготвяла за бебе, но ще се поинтересувам. С големия сме карали на готови пюрета, на средния не съм давала месо, защото и аз не ядях. Само че сега няма да карам така от страх за дефицити на Б12 и др.

https://www.puls.bg/bebe-krmene-c-37/zakhranvaneto-stpka-po-stpk … za-bebeto-n-47906

# 625
А да попитам мамите, който са родили със секцио и вече са минали през гинеколога, дали при някоя има остатък от плацента?
За съжаление при мен откриха 2.5см, но нямам абсолютно никакви оплаквания.
Нито температура, нито втрисане, нито инфекция, всичко е наред с урината и с кръвните изследвания, но уви има нещо там и последният път все още си стоеше.
Минаха 60дни вече, кърмя нормално и имам кърма, изобщо не е намаляла... да се надява човек от къде ми дойде това, а всичко е наред и не съм реагирала вече толкова много дни.
На 18-ти се видя на ултразвука, на 8-ми също беше там и сега в сряда ще ходя за да видим дали аджеба организма ми не го е изхвърлил вече и/или какво ще правим.
Докторът ме посъветва да спра да кърмя,( но това няма как да стане поне до 6-тия месец), за да дойде евентуално цикъла и тогава организма да го изхвърли и да не се налага да правим друг тип манипулации..
Сега ще говоря евентуално да ми дадат някакви хапчета за да предизвикаме контракции, следователно да контрахрира матката и да го изхвърли, макар че предният път ми каза, че няма какво да ми изпише, като акушерката ми даде някакъв чай, но аз не съм и много стрикна с пиенето му и не съм видяла за сега нещо по гащите та камоли и парченце плацента, ако наистина е такова, а не по-скоро остатък от кръв.
Лохиите ми спряха, вече имам само жълти зацапвания като четох, че това е краят и значи си напълно изчистен и както вече казах и ще се повторя, нямам никакви оплаквания и съм хвърлена в тЪча!
Съвети и евентуално мами сблъскали се със същият като моят проблем?!
Бъдете Здрави!

# 626
Относно цикъла,възможно ли е да прескочи примерно един месец?

# 627
  • София
Ох, Деси, това е супер неприятно. Дано се намери адекватно решение, което да е щадящо.
При мен е друг проблем, бях споделяла - подкожен хематом. Вероятно още си стои, 9 см не ми се вярва ей така да е изчезнал.
А лохии си имам, вече мина повече от месец от секциото и няма изгледи сякаш да спрат. :/ Надявам се скоро да се види краят. Както уж нищо няма и изведнъж слузесто изпада, много неприятно и дразнещо.

# 628
Ох, Деси, това е супер неприятно. Дано се намери адекватно решение, което да е щадящо.
При мен е друг проблем, бях споделяла - подкожен хематом. Вероятно още си стои, 9 см не ми се вярва ей така да е изчезнал.
А лохии си имам, вече мина повече от месец от секциото и няма изгледи сякаш да спрат. :/ Надявам се скоро да се види краят. Както уж нищо няма и изведнъж слузесто изпада, много неприятно и дразнещо.

Извинявам се за въпроса,но слузесто имате предвид като бяла течение ли? Понеже при мен има нещо такова,но е доста обилно все едно вода изтича от мен и цялото бельо ми става мокро,а корема ме боли ужасно много,все едно всеки момент ще ми дойде,но няма нищо.

# 629
  • София
Елиф, кафеникаво е при мен. Според мен е редно да посетиш АГ. Беше споделяла, че имаш дискомфорт. Отиди да те прегледат да си спокойна и да не го мислиш. Ако има възможност мъжа ти да гледа бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт