Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 354
  • 743
  •   1
Отговори
# 600

И за капак окото няколко дни след като ни изписа започне да тече и гурелясва, акушерката каза кърма, аз купих физ. разтвор но минаха повече от 10 дни и не помага. Шомс е събуди окото е зашито и той плаче.Според нея окото не е зачервено и няма нужда от капки ,но според мен щом не минава ....да не стане някой проблем че не се лекува.....има ли някой с проблемно око като нас?

И ние го имаме този проблем.. педиатърката каза да правим масаж на слъзните каналчета, може да са по-тесни или запушени. Потърси в гугъл за масаж и ще ти излезе точно как се прави. Ние чистехме с физ. разтвор и имам чувството, че още повече се засили секрета (може и аз да си внушавам), почнахме да обираме само със суха клечка за уши и от един два дни окото е почти изчистено, не знам дали не е просто съвпадение…

По-нагоре споделих за същия проблем, който влачехме от раждането. Също почиствахме с физ разтвор няколко пъти на ден и дори се усилваше. При нас се оправи след като започнахме да къпем всяка вечер. Имайте предвид, че има някакво запушване на слъзния канал. Направихме и масаж еднократно. Не знам дали е съвпадение или причината да се оправи на следващия ден.

# 601

И за капак окото няколко дни след като ни изписа започне да тече и гурелясва, акушерката каза кърма, аз купих физ. разтвор но минаха повече от 10 дни и не помага. Шомс е събуди окото е зашито и той плаче.Според нея окото не е зачервено и няма нужда от капки ,но според мен щом не минава ....да не стане някой проблем че не се лекува.....има ли някой с проблемно око като нас?

И ние го имаме този проблем.. педиатърката каза да правим масаж на слъзните каналчета, може да са по-тесни или запушени. Потърси в гугъл за масаж и ще ти излезе точно как се прави. Ние чистехме с физ. разтвор и имам чувството, че още повече се засили секрета (може и аз да си внушавам), почнахме да обираме само със суха клечка за уши и от един два дни окото е почти изчистено, не знам дали не е просто съвпадение…

По-нагоре споделих за същия проблем, който влачехме от раждането. Също почиствахме с физ разтвор няколко пъти на ден и дори се усилваше. При нас се оправи след като започнахме да къпем всяка вечер. Имайте предвид, че има някакво запушване на слъзния канал. Направихме и масаж еднократно. Не знам дали е съвпадение или причината да се оправи на следващия ден.
Имахме и на двете очи едно след друго през 2-3 дни, оправи се много бързо, след като го почиствах само с тампон с преварена вода.

# 602
И нашето момче има същия проблем , като почиствам само с преварена вода е доста по-добре.
Мисля понеделник да го заведа на очен , но сега като казахте за масажите ще погледна и това.

# 603
Ние правихме с чай от лайка и мина

# 604
  • София
И ние имаме положение с едното око. Нито с физиологичен разтвор, нито с преварена вода се оправя, а и къпем всеки ден.
И на мен педиатърката ми препоръча масаж на слъзните канали и капане на кърма в окото. Една приятелка ми каза и за лайката. Днес капнах кърма и ще видя как е утре.

# 605
И ние имаме положение с едното око. Нито с физиологичен разтвор, нито с преварена вода се оправя, а и къпем всеки ден.
И на мен педиатърката ми препоръча масаж на слъзните канали и капане на кърма в окото. Една приятелка ми каза и за лайката. Днес капнах кърма и ще видя как е утре.

Сподели моля те резултата , че аз все не се решава да му капна в окото.

# 606
И при нас едното оче беше със секрет. Докато беше слаб почиствах с физ. р-р. Но после буквално за часове така се усили, че бебка не можеше да си отвори очето и по препоръка на педиатър слагахме капки Тобрекс няколко дни. Още на втория ден имаше значително подобрение. Сега като забележа, че пак почва да се появява чистя веднъж дневно с р-р и я къпем всеки ден. Доколкото четох и това е едно от нещата, които се израствали. Та вече бая неща чакаме да израсте - колики, рефлукс, оченца.

# 607
Според мен се касае за запушване, което трябва да се отпуши. Какво ще подейства явно е индивидуално. При моето момче първото око мина за около 10 дни и веднага се прехвърли на второто. То се влачи почти месец. Пробвайте, дано скоро се оправи и при вас. От моя опит минава от веднъж като рече да мине...

# 608
Аз съм казвала за очето на малкия - секретът беше бяло-белезникав, но като изсъхне, ставаше зелен гурел. Капахме Тобрекс 7 дни, пооправи се и после.пак. После го заведохме на очна, тя взе секрет, но междувременно изписа и антибиот. капки и едни кърпички за почистване. Секретът излезе отрицателен, тя много се очуди. Първо каза без масаж,.нямало нужда, на контролния каза с масаж, но той вече има сълзички от това оче и не сме правили масаж, че то как се прави масаж на такова малко човече. Тъкмо му оправихме окото (пу пу), и аз хванах ечемик, та пак треперех да не му лепна от моя бацил. Всичко наистина е индивидуално, даже и специалист може да даде 2 мнения в рамките на няколко дни... Каза обаче.да чистим с физ разтвор, за предпочитане пред преварена вода.

Ние понеже сме интелигентни и образовани хора с претенции, не се бяхме светнали, че физ.разтвор на дозички е за еднократна употреба и капахме от една дозичка в носа сигурно 2-3 седмици.

Просто съм една блейка, която чака дете толкова дълго време и кято уж беше подготвена и цялата бременност блях, вместо да се запозная с елементарни неща как се случват и как се правят... Отивам да чета за аспиратори и инхалатори. Всеки опит с тях ще ми е от полза

# 609
Magrat, много си самокритична. Всички с първо дете сме така, няма как да се подготвиш предварително. Може би само ако работиш в неонатология или като педиатър може да си подготвен. И аз се чувствам сякаш цяла бременност не съм успяла да се подготвя достатъчно, а ходих на 2 бебешки форума, четох книги, ходих на лекции в Майчин дом, гледах клипчета…Еми докато не ти дойде на главата, няма подготовка 😃 Чувствам, че стрелям в тъмното, особено относно кърменето.

Аз примерно сега съм в чуденка как да обличам бебето навън. Досега беше лесно, навсякъде с боди с къс ръкав, ако ми се вижда по-хладно, слагах одеалце в количката. Сега на тези температури ми стана по-сложно…Вие как ги обличате, примерно навън като е 17-18 градуса?

# 610
Аз официално приключих с мъчението кърмене, както ми каза консултантката по кърмене, вече за следващото бебе ще си подготвена. Имах огромно желание, но явно не е било достатъчно. Преди два дни сложих бебка на гърда, суче близо час и си заспа на гърдата. Вечерта по-късно вдигнах температура и долу под гърдата ми се образува нещо като хематом, зачерви се една област и е твърда. Вчера отново съм с температура и мястото на гърдата все още е червено, но поне не боли, защото много ме болеше. От вчера и бебка с температура. Затова мисля, че кърменето ми приключи, от другата гърда изтича само водичка бистра вече. Бебка е на 6 седмици, храня я 6 пъти по 120 мл вода +4 лъжички АМ. Последно хранене в 12 през ноща и първо хранене в 5 сутринта, горе долу идва хранене на всеки 4 часа. Давам ам на Нан премиум сюприм, жълта опаковка е, най новото им мляко, то е с пробиотик в състава и бебка няма колики, не давам нищо допълнително, само като се сетя веднъж на вечер капвам 4 капки колиф в млякото. Притеснено ми е за това мляко, че акото е зеленикаво на цвят, не се запича, веднъж на ден голямата нужда си я прави. Започнах да и давам друго мляко, то едни пъшкания цял ден, свивания, сърцето ми се сви да я гледам такава. Защото обикновенно е енергична, играе. Не изтърпях да я гледам такава и я върнах на същото мляко. Това зеленото ако ме притесни малко защото беше потекло веднъж на гръбчето и и на бодито и не можах лесно да ги махна и изпера, камо ли какво и остава в червата. Незнам какво да правя, но с това АМ аз не знам какво е колики. Та общо взето това е от мен за сега, малко по малко ще се се подготвям да чета за захранването и се надявам там да се представя по добре. Наколкото разбрах бебета с АМ започват да се захранват по отрано от 4я месец, защото по нататък като почнат да растат млякото не държи много сито бебетата и ще искат да ядат повече.

# 611
Lenka, стомаха им не е готов за твърда храна на 4м, по-достъпна литература на бг език е на Маги Пашова книгата за захранване. Иначе ви препоръчвам да се поинтересувате за захранване водене от бебето, аз правих нещо комбинирано с баткото и изобщо не съжалявам. Не мериш грамове, лъжички, с АМ е по-трудно, но сега беба като е на кърма със сигурност ще е изцяло звб. Като резултат на 2.5 опитва всякакви храни,ч, храни се с нас от както е захранен и борави прилично с прибори от доста ранна възраст.
Magrat, какво те интересува за инхалаторите? Ние имаме агу и едно коте, ползвам ги за различни лекарства и за различни периоди. Като беше малък баткото можеше само с безшумното Агу, но после изписаха лекарство, което не можеше да се впръсква с него и взехме и котето, което пък е шумно.
Аспиратор имаш предвид тези тип носко ли? От моя опит колкото повече дърпате сополите и промивате, толкова повече секрет се събира. Аз и с двете деца дърпам само при нужда, а баткото на година и нещо се научи да си духа носа и ме улесни жестоко.

Иначе сега се прибрахме от разходка, че ни и заваля. На 17-18гр боди къс ръкав, клин и чорапи и жилетка, ако заспи хвърлям тънко одеало тип пелена.

# 612

и аз чистя с физиологичен и също реших ,че от него тече повече... с кърма спира ...но пък засъхва и залепва окото ,вчера опитах и с чай лайка естествено по препоръка... на акушерката...отново без ефект, та днес вече ни изписа капки + че почвам масаж и ако не се оправело тя ми говори за някаква операция...дано не стигнем до там

Благодаря Ви момичета ,че доста сте ми писали по въпроса с окото Simple Smile Вярвам че ще отшуми ...ще пиша отзив от капките .които ми каза акушерката днес.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 12:08 от Pilala

# 613
  • София
Момичета, аз съм с трето и все още някои неща ги правя и аз като изстрел в тъмното. Просто не се шашкам толкова, иначе нищо не мога да кажа, че е вярно и изпробвано на 100%, освен че всяко дете се ражда с характер и особености. Синът ми и дъщеря ми ги гледам еднакво, но всяко се развиваше със своя темп, на различна възраст проходиха, проговориха и т.н. Така че голяма част от майчинството е на усет, те децата си показват. Винаги съм спазвала правилото, че децата си имат техните нужди и желания и не съм ги насилвала за нищо, не съм карала със строги режими и мерки и теглилки.

# 614

Здравейте,
и аз чистя с физиологичен и също реших ,че от него тече повече... с кърма спира ...но пък засъхва и залепва окото ,вчера опитах и с чай лайка естествено по препоръка... на акушерката...отново без ефект, та днес вече ни изписа капки + че почвам масаж и ако не се оправело тя ми говори за някаква операция...дано не стигнем до там

Благодаря Ви момичета ,че доста сте ми писали по въпроса с окото Simple Smile Вярвам че ще отшуми ...ще пиша отзив от капките .които ми каза акушерката днес.
Здравейте, имахме същият проблем, но успяхме да го оправим.
Почиствахме с физиологичен разтвор и/или кърма и слагахме капки "euprhasia" -ще сложа линк! + наистина масажирайте много лекичко нослето, помага! [Това е едно цвете и наистина се изумих колко лечебно е то]
Още от първо използване се вижда разликата, а на вторият ден всичко вече е отшумяло. След седмица имахме същият проблем и отново по този начин изчистихмв всичко!

https://www.shop-apotheke.com/homoeopathie/1448174/wala-euphrasi … BBIRoCT4cQAvD_BwE

Общи условия

Активация на акаунт