Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 367
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Може ли да споделите как давате тези капки за колики, става въпрос за мамите с кърменето, опитвам да ги давам с бебешка лъжичка, но те постоянно се разливат, съответно дозировката никаква я няма.
“Каквото попадне”
А пък капването на една капка вигантол е направо невзъмжно….

# 586
Може ли да споделите как давате тези капки за колики, става въпрос за мамите с кърменето, опитвам да ги давам с бебешка лъжичка, но те постоянно се разливат, съответно дозировката никаква я няма.
“Каквото попадне”
Аз капя директно в устата, хващам с пръст леко надолу задържам брадичката и тя устичка му се отваря.

# 587
“Каквото попадне”
Аз капя директно в устата, хващам с пръст леко надолу задържам брадичката и тя устичка му се отваря.
Вигантол и биогая капя направо в устата.
Еспумизана, т. к. давам по 20 капки с лъжичка(2 пъти х 10),абуколикен - изтисквам малко кърма в една мерилка (от сироп за кашлица) слагам 5 капки и давам с лъжичка на няколо пъти по малко

# 588
“Каквото попадне”

Празен биберон от шише

# 589
Добро утро от най-смотаните родители...

Тъкмо ми мина ечемик на окото, за който се миех по 200 пъти на ден и си сменях тениската като луда (имах и сериозно лечение, разбира се), като го гушна да не го заразя, и сега с Мм ни боли гърлото. Вчера цял ден си мислех, че е от алергията, и си държах бебето спокойно, но към късния следобед, нещата бяха по-сериозни от болки заради алергия. Сложихме маски с мм, той цяла нощ е стоял с маска, аз спах в другата стая. Добре че мама още е тук и ще й го дам за през деня, само да не я заразим и нея с нещо.

Мм има 37 градуса, аз нямам температура. Тоест мисля, че не е вирус, въпреки че той каза, че имал и болки в мускулите...

Всяка година след или заедно с алергията си боледувам по това време на година, изобщо...чувствам се като пълен глупак, който на дърти години не може да се справи с нещо такова...

Всякакви съвети и успокоявания са добре дошли. Особено как да предпазим малкия и какво да правим, ако го заразим и него.

Нямаме аспиратор и инхалатор. Ще гледам да купя още днес. Приемам съвети.

# 590
Май и аз тръгвам по пътя с ечемика. Изглежда всички имаме малко или много общи преживявания.

# 591
Вятър, аз веднага отидох на очен, изписа ми антибиот капки и мехлем за 7 дни, както и  3 дни му правих компрес с риванол, мий си ръцете по-често, не въргаляй бебето в твоето легло и не го пипай ечемика. Дано.мине бързо.

# 592
Баткото цяла седмица ми е със сопол и само и се вре в лицето и я прегръща, мен гърлото ме боля за ден-два, нищо не съм правила.
Мисълта ми е, че с кърмата ги пазим, като си взимат антитела. Не е задължително да хванат и те, а пък не си се разболяла нарочно, не знам защо се обвиняваш.
Аз вече имам сериозен проблем с дневния сън, случва се само и единствено ако е по корем върху мен или в количката само в движение, сложа ли я в леглото се започва рев, спре ли количката-рев. Няма сън над 5мин в леглото си, гърчи се като от колики, ама как върху мен спира всичко? И върху мен може да спи с часове, да се буди да яде, да заспи на цица и пак да спи до следващо хранене.
За нощен сън спи в леглото си, няма никаква логика и вече ми е доста изморено да не мога да свърша нещо вкъщи освен ако не е в слинг. Да не говорим баткото колко се чувства пренебрегнат и колко ми е кофти за него да ме гледа цял ден залепена за бебето..

# 593
Тези които ползват електрическа люлка, по колко време на ден я ползвате и оставяте ли бебето да спи вътре?

# 594
Тези които ползват електрическа люлка, по колко време на ден я ползвате и оставяте ли бебето да спи вътре?

Доста често е там , оставям го и да спи там.

# 595
Аз вече имам сериозен проблем с дневния сън, случва се само и единствено ако е по корем върху мен или в количката само в движение, сложа ли я в леглото се започва рев, спре ли количката-рев. Няма сън над 5мин в леглото си, гърчи се като от колики, ама как върху мен спира всичко? И върху мен може да спи с часове, да се буди да яде, да заспи на цица и пак да спи до следващо хранене.
За нощен сън спи в леглото си, няма никаква логика и вече ми е доста изморено да не мога да свърша нещо вкъщи освен ако не е в слинг. Да не говорим баткото колко се чувства пренебрегнат и колко ми е кофти за него да ме гледа цял ден залепена за бебето..
Същата история- през деня спи само върху мен и в количката, а вечерта в леглото ѝ. Та на всичкото отгоре вечер не мога да махна храненията през 3 часа, защото не пие повече от 90мл вода + 3 лъжички АМ и то го пие със зор всеки път. Чувствам се като най некадърната майка, но не ми пречи да ставам вечер за нея и да спи върху мен, просто се притеснявам за нея дали и е удобно и не се ли схваща така. Иначе това е най-хубавото чувство на света, за което съм мечтала доооста дълго време, всяка работа вкъщи може да изчака и да я свърша по-късно (разбира се, защото аз нямам 2-ро дете, а теб напълно те разбирам)

# 596
Използвам люлки , шезлонзи само докато е буден или ако реши да заспи там, после го местя  да си спи като бял човек...особенно в кошчето за кола направо ми е грехота да го слагам.

И при нас положението  с коликите е мълчи само като спи в мен, т.е нищо не мога да свърша. или суче или спи в мен...
 И за капак окото няколко дни след като ни изписа започне да тече и гурелясва, акушерката каза кърма, аз купих физ. разтвор но минаха повече от 10 дни и не помага. Шомс е събуди окото е зашито и той плаче.Според нея окото не е зачервено и няма нужда от капки ,но според мен щом не минава ....да не стане някой проблем че не се лекува.....има ли някой с проблемно око като нас?

# 597
И при нас е ад със съня,през деня спи в количката и вечер,ако го преместя в кошарата се събужда и до там. Относно коликите при нас май ги няма
Това са капките,които давам всеки ден и на всяко хранене.

# 598
Здравейте милички! Скоро не съм писала, но като ни повлече ежедневието с децата май е така, но пък чета редовно. Днес бяхме на консултация с Калоян, вчера стана на 40 дни и вече е 5 кг , 58 см. По реакцията на лекарката явно е доста, но аз се радвам че хапва добре и много рядко връща минимални количества храна. Сега ще започвам с опитите да премахна нощното хранене, някакви идеи и съвети?
Също така ни изписаха някакви капки за рахит и ми каза че 2 пъти на ден по корем да го държа е малко. Вие колко често държите малчетата?

# 599

И за капак окото няколко дни след като ни изписа започне да тече и гурелясва, акушерката каза кърма, аз купих физ. разтвор но минаха повече от 10 дни и не помага. Шомс е събуди окото е зашито и той плаче.Според нея окото не е зачервено и няма нужда от капки ,но според мен щом не минава ....да не стане някой проблем че не се лекува.....има ли някой с проблемно око като нас?

И ние го имаме този проблем.. педиатърката каза да правим масаж на слъзните каналчета, може да са по-тесни или запушени. Потърси в гугъл за масаж и ще ти излезе точно как се прави. Ние чистехме с физ. разтвор и имам чувството, че още повече се засили секрета (може и аз да си внушавам), почнахме да обираме само със суха клечка за уши и от един два дни окото е почти изчистено, не знам дали не е просто съвпадение…

Общи условия

Активация на акаунт