Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 395
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Моята мадама връща, когато е преяла и после пак иска да яде. Като котка е. Sweat Smile Гледам да ѝ засичам времето на гърди, защото иначе е склонна да преяжда. След това пак си я оригвам, държа я изправена и нямаме проблем напоследък, въпреки че в родилното бяха убедени, че е с тежък рефлукс и трябва да яде антирефлуксно АМ (от родилното не е яла АМ). Моята теория е, че в родилното тя се давеше от течащите шишета, с които я хранеха. Изсмукваше милилитрите за 1мин (буквално) и после ги повръщаше..
И рефлуксът и коликите се израстват и вече нямам търпение.

С памперси на pampers premium protection 2 от amazon.de сме. Бях писала, че имат защитна лента на гръбчето, която много ми харесва и много рядко пропускат, ако бебка много се постарае. Grinning

И аз съм мазала с олиото на weleda, много бързо попива и не съм забелязала да я прегрява, но главно си мажа с лосиона за нормална кожа на мустела.
Да се похваля, че вече е с крусти по веждите и зад ушите. Confused Педиатърката каза, че и крустите и акнето са от хормоните от кърмата. Крустите значели, че кърмата ми била силна.. Смао не знам защо такива грозни неща са хубави по принцип Rolling Eyes

За възглавница за кърмене се чудя, дали възглавницата за бременни, която имам става. Тя е голяма П образна и мисля да я извадя и да пробваме.

Днес бяхме при д-р Фурлакис. Доста бърз преглед, но ни каза много неща, изпраща и имейл с файлове за правилно отглеждане на бебето (още не съм ги прочела всички), с подробни обяснения, схеми и картинки.
Още като ѝ погледна ставите каза, че не я носим както трябва Cry Даже ни показа къде грешим, без ние да му казваме. Засега не е проблем, но ако продължавало така щяла да стане дисплазия. Много кофти ни стана, защото много се стараем, но все нещо не правим както трябва.
Иначе е доста развита, оцени я на 3-месечно бебе. Показа ни правилно носене, което имаме и на картинки във файловете и гимнастика.
Прави се още един преглед между 6-ти и 7-ми месец и записахме час от сега.

# 571
Кукличка, и моите момченца, имат едни грапавинки по веждите. На единия след баня успях да му изчовъркам от едната страна с нокът. Тръгнах от любопитство, още не знаех какво е. Повече не съм го правила. Големия батко имаше страшно много в косата и много трудно паднаха, защото имаше много коса и бързо стана дълга.

Стана ми много любопитно за правилното носене и може да взема и аз един час за Фурлакис по-натам...

# 572
Кукличка, може ли да ни споделиш картинките от файловете като снимка или да.ни обясниш поне в общи линии. Почти сигурно е, че.всички.ги носим неправилно. Да не обидя някого, де. Но аз със сигурност допускам грешки. Благодаря ти предварително

# 573
Аз водих голямото дете при Фурлакис, сега имаме час за 12ти. Препоръката за носене докато са малки е да притискаш таза и гърба към теб когато носим бебето изправено, а когато е “на ръце” да има винаги широк разкрач. Ако се притиска таза и крачетата странично се “изваждат” от ставите.
Забравих да споделя, аз съм много доволна от памперсите на DM. Днес взех 3ка, малко са свободни, но не пропускат. 2ките като се напишкат ставаха много стегнати. За протокола 4,5кг, качил е 1,3 за 41 дни.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 21:59 от NI_CI

# 574
  • Пловдив
Това за крустите и силната кърма не го вярвам. Георги имаше много по главата, пък е жив благодарение на АМ...да съм спокойна, че поне читаво АМ съм избрала 🤣

# 575
Момичета като говорим колко мл. пие бебето вие казвате колко вода сипвате в шишето или заедно с млякото колко мл. общо става? Мисля, че го коментирахте по назад в темата, но така и не разбрах. Реално все още бебка пие 90 вода + 3 лъжички мляко и става 100/110 АМ общо. и все още не може да си го допие. Винаги ни остават по 10..20мл. Не искам да я пресилвам, а и няма как изнервя се, когато и ги предложа да ги допие и започва рев. Та ще ми е полезно да разбера като говорите за това колко мл пият бебчетата ви дали говорите за общото количество или само за водата

# 576
Аз винаги пояснявам, но мжеш да се ориентираш по гова, че водата е винаги 30, 60, 90, 120, 150... Май само аз съм писала за общия обем мл,.който се получава накрая, когато става дума за АМ.

# 577
  • София
Слагам в спойлер някои насоки от файловете на д-р Фурлакис.

Иначе на нас най-голямата ни грешка беше, че я носим с една ръка и дланта, която ѝ придържа дупето всъщност я слагаме на бедрото и така я повдигаме от едната страна и може да се измести ставата. Каза винаги да я носим с две ръце - упора на гърба и на таза. Ако притискаш таза към теб, когато носиш с една ръка (люлка) пък се получава съпротивление на ставите навътре, защото там е памперсът.
С една ръка може когато я прекараш между краката и отзад придържаш главата с длан.
Също оригването било най-добре да се случва на коляно (има техниката във видеа на Ася Демирева), аз все още не успява  така.
Друго, което правим грешно е, когато я носим отпред с лице към нас и придържаме дупето с ръка - краката трябва да са на М, както при носене в слинг, тоест трябва да ги придържаме в тази форма, докато свикне бебето.
Също да не я поставяме седнала с придържане, защото се натоварва гръбначния стълб (това поне не сме го правили).
Това се сещам засега като грешки, надявам се че добре обясних. Иначе ние се чувстваме като най-некадърните родители. Горкото дете. Confused ММ не смее да я пипне от прегледа насам.
Лекарят ни успокои, че почти никой не носи бебето правилно, но все пак.. не е голямо успокоение де.

Скрит текст:

# 578
Момичета, някоя от вас да дава на бебчето си Санколик за коликите и как го давате тъй като е концентриран разтвор първо се разтваря с вода и след това се дава по 0,5 мг или се слага директно в млякото без дя се разрежда с вода ?

# 579
Момичета, някоя от вас да дава на бебчето си Санколик за коликите и как го давате тъй като е концентриран разтвор първо се разтваря с вода и след това се дава по 0,5 мг или се слага директно в млякото без дя се разрежда с вода ?

Разрежда се с вода и се дава 0,5.
Аз лично го ползвам за залъгване като мисли , че е гладен и бутам бибата , а също и като му се спи но не може са се унесе.Давам по няколко капки, не следя да е 0,5 , защото честичко го давам.

# 580
Благодаря ти много, kuklichka_! С отделената информация е много ценна! А говорихте ли с д-р Фурлакис за главичката? Знам, че при нужда насочва родителите към сайт, от който да купят ортопедична възглавничка.

Нашето момиченце си има отзад една издатинка, която не се прибира. Роди се разбира се с глава шишарка, като фараон, но буквално за 2 дни в родилното още се оправи. Само че една издатинка остана над тила и се чудя дали е нормално…
Ние за раждането и за отглеждането се прибрахме на морето и не се очаква да се връщаме в София, тъй като ще ни трудно отглеждането там. Така че не се очертава да запишем час при това светило.

# 581
Ние вчера бяхме на консултация :
Изписан на 9.08- 51см/3270гр
Вчера 10. 09- 53см/4300гр
Започваме вит. Д х 2 капки на ден.
На 8.10 ще сме на първа ваксина.

# 582
Привет на всички, аз си казвах като се роди бебето то ще спи, аз опитна майка ще си продължавам да следя форума...да ама не!
 И така от два дни се опитвам да ви изчета и накрая успях.
 По въпроса с коликите и нас ни почнаха 21 ден е , акушерката тук категорично отказваше да му купя каквото и да било дори и Био Гайа имах от БГ , каза НЕ щом е на кърма няма нужда. Той обаче пръцка неистово и чак спира да диша като ака, скъсах се да пия чай че имало копър ,глупости , внимавам какво ям .....но без ефект.
   В крайна сметка онзи ден на посещение го видя че се мъчи и ни даде свещички(някакви немски....действат ), едно кремче за масаж......след като видя  че положението е същото , позволи да купя Лефакс...ще видим дали действа.
    По темата с меките гърди , моите отдавна не стават твърди, пия много ,много течности и гледам да се храня по начесто  по-малко. Усешам ги пълни само нощем ако прави голяма пауза, но като цяло ако суче нон стоп някой ден няма как ...все са меки. Като цяло за сега  си наддава, така че мисля меките гърди не означава по-малко мляко. Много ме  е страх този път с това кърмене, да не спре това мляко , щерката я кърмих 8 месеца, но тук не знам до кога ще издържим.
 По въпроса с килограмите, с дъщеря ми бях 65 и цяла година се влачих дебела около 60-62  и после трудно отслабнах, сега пак 65 излязох от родилното -5 и преди няколко дни се теглих вече 55, не знам как става това...хапвам си все едно съм бременна и търся сладко все едно  шоколад не съм виждала....а аз по принцип сладко не ям .
И проблема при мен е с памперсите, смених различни марки , но с дъщеря ми пропускаха отзад ако емн напишана, а сега всеки път моят човек е мокър до под мишниците,....на ден преобличам по 3-4 пъти , имам чувството че слагам памперс за пръв път...все съм чувала че с момченцата е така, но то е лудница.
0

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 15:18 от Pilala

# 583
Момичета, внимавайте с качените снимки на голички бебета. Или слагайте по нещо на вулвата/пениса. Влизат всякакви хора, а някои целенасочено. Пробвайте и да си изтриете снимките, или пишете на администратор той ще ги премахне.
Грижа ме е, затова ви го казвам.
За коликите нямам мнение, вечер понякога плаче, чакам д а отмине този период и да дойдат зъбите 😅. Вече започнахме разходките и като че ли за дни бебето порасна пред очите ми. Сигурно е вече близо 6кг, защото памперсите 2 на Премиум Кеър са му малки и му поръчах 3ка. Дрешките му умаляха и уж имах накупени и дадени от приятелки, но пак се оказах без ромпъри. Снощи преди банята прах и суших, че пък 62-68 на некст, пепко и синсей са му умалели и извадих 74. По мои наблюдения 74 с баткото ги ползвах по-дълго и ще си накупя още да имам. Прочетох препоръките на Фурлакис, много са ми полезни. Ето второ дете ми е, но не знаех, че съм го носила грешно и съм притискала крачетата от външната страна, а е трябвало да се обхване на памперса/дупето.
Да ви напомня, ако тешите да си правите пюрета при захранването, сега е момента да си заделите плодове/зеленчуци. Аз само в началото ще давам домашни, после не вярвам да имам време да се занимавам. Имаме късна праскова, круша, моркови отделих и прибрах във фризера. Скоро идва и сезона на тиквата, ще си замразя. Не знам пащърнака кога излиза, ще питам една позната, която продава на пазара. Друго не знам дали ще замразявам, преди и месо правех на заготовки, но това ще е в движение да го реша.

# 584
  • Пловдив
Баткото никога не ми е бил на кухня, сега и с Ивайло така ще си процедирам /иначе по принцип не готвя/. Май само тиква съм замразявала преди и то защото като взема няма кой да я яде 🤣 месо ползвах заготовките на Плазмон. Пащърнака го вкарах с готово пюре.

Общи условия

Активация на акаунт