Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 522
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Повдигната е кошарката, главичката е на по-високо, оригваме го, държим изправен известно време след кърмене - нищо не действа. Явно ще чакаме да израстне.

Иначе не сме пробвали антирефлуксна възглавничка, ама тя май няма смисъл, след като кошарката ни се регулира.

Вафличка - олиото се ползва зимата, студените месеци, защото загрява кожата. Ползва се лосион през останалото време. Ние мажем с лосион след всяко къпане по препоръка на педиатър.

Така е за съжаление,трябва да го израстната,но нашия също връща и като му дойдат в повече емоциите.

# 556
  • София
О, да. Като започне да се напъва също връща. Имаме много лигавници, вече мисля, че и те не стигат. 😃

# 557
Против рефлукса сме взели всички мерки - антирефлуксно мляко, повдигнато дюшече, оригване по няколко пъти на ядене, държане изправена, но пак си има дни в които връща повече и дни, в които връща по-малко. Но тези дни реших да пробвам да я оставям да спи по корем след ядене, под постоянно наблюдение, разбира се. Забелязах, че когато заспи така не връща. Лошото е, че не всеки път иска да спи така и започва да реве.

# 558
Против рефлукса сме взели всички мерки - антирефлуксно мляко, повдигнато дюшече, оригване по няколко пъти на ядене, държане изправена, но пак си има дни в които връща повече и дни, в които връща по-малко. Но тези дни реших да пробвам да я оставям да спи по корем след ядене, под постоянно наблюдение, разбира се. Забелязах, че когато заспи така не връща. Лошото е, че не всеки път иска да спи така и започва да реве.

При нас вчера върна доста,защото моята свекърва реши,че след като се е наяло детето е жадно и му даде сумълъкати вода. После естествено аз се чудя какво да го правя,защото тя ще си тръгне,но не свекито реши,че детето е жадно,защото на нея й било жега.

# 559
  • София
Определено има дни, в които връща по-малко, ама пак си връща. Добре че с наддаването няма проблем.
По коремче ме е страх да го оставя.
Елиф - не бих позволила на друг да диктува от какво има нужда детето. На нас никой не ни се бърка.

# 560
Да се оплача, че Момчил направи реакция към лепенката за пъп (мехурчета по края), предупредиха ни, че при някои деца се случвало. И я махнахме, дано мехурчето да заздравее скоро. Педиатърката каза да изчакаме да се оправи кожата и да пробваме с друг вид лепенка. 🙁

Също така да се оплача, че днес кърмата пак намаля…не мога да разбера защо непрекъснато варира! Днес гърдите изобщо не се втвърдяват..Благодаря на всички, които се зарадваха по повод предишния ми пост, но явно съм се похвалила твърде рано 🥹 Тази сага няма край! Чудя се дали не е защитен механизъм заради болката в зърната да намалява млякото.

И нашият често връща мляко. Понякога повече, понякога по-малко или изобщо. Ако яде много лакомо, връща повече.

# 561
Моите гърди отдавна спряха да се втвърдяват , особени едната , като спихнала е.Но си има мляко.Говорих и с консултант по кърмене , който ми обясни , че меки гърди не значи , че няма мляко.Споделих с него и ме с помпата едва изкарвам 70-80 мл и как така бебето наддава , ако имам толкова.
Обясни ми , ме помпата не може да извлече колкото бебето.Забелязвам , че като го кърмя и пусне гърдата , тя е супер мека но стисна ли направо тече.
Та не се притеснявай , слагай си го на гърди , той ще си изпие което му е нужно.
Аз почнах да се цедя посред нощ , защото не знам каква е причината но вечер не иска да захване гърдите , вика , рита пищи.
И през деня не е лесно , но успяваме.Та сега нощем му давам от шише.
Изтощавам се , докато го нахраня , докато го приспя , пък да се изцедя 🤯

# 562
Всеки с мъките си 🥺😄 Относно тези обриви и аз да кача нашия

Почти знам от какво е, но не съм сигурна. Аз като много разбираща преди 2 дни реших дс започна да мажа след баня с бебешко олио, защото още се белеше по тялото (това мина с две мазания с олио), но дойде друго. Претоплила се е явно, защото нали олиото загрява. Толкова съжалявам за което съм направила. А сега какво трябва да направя?

# 563
Да се оплача, че Момчил направи реакция към лепенката за пъп (мехурчета по края), предупредиха ни, че при някои деца се случвало. И я махнахме, дано мехурчето да заздравее скоро. Педиатърката каза да изчакаме да се оправи кожата и да пробваме с друг вид лепенка. 🙁

Също така да се оплача, че днес кърмата пак намаля…не мога да разбера защо непрекъснато варира! Днес гърдите изобщо не се втвърдяват..Благодаря на всички, които се зарадваха по повод предишния ми пост, но явно съм се похвалила твърде рано 🥹 Тази сага няма край! Чудя се дали не е защитен механизъм заради болката в зърната да намалява млякото.

И нашият често връща мляко. Понякога повече, понякога по-малко или изобщо. Ако яде много лакомо, връща повече.

Герка, и аз съм от особено радващите се за кърменето. Браво! Наистина дните варират. Аз установих, че моите иначе добри сукалчета, са свикнали много със шишетата, за съжаление. Това означава, че започват да сучат и това върви добре, но много бързо заспиват. Като че гърдата е най-най-доброто и скоростно средства за приспиване. Изглежда, че са се нахранили, а не са. Започнах като направят така, да не ги премествам тихичко и кротичко, за да спинкат, а ги вдигам и ги слагам където ми падне на спалнята малко по-далеч от мен. Разбира се, веднага се разплакват и айде пак ядем. Изводът ми беше, че не са изсукали достатъчно, не са изсукали от т нар задно мляко, отрази се и на кантара. Започнах да ги качвам двамата на подковата ми - за тандемно кърмене. Подкова на единия ми и на другия ми крак, минава зад гърба ми. Всяко бебе позиционирано на футболна топка, готови-старт. Часовникът на видно място. Кърмене не по-малко от 20 минути. Като задрямват, започвам да клатя и гъделичкам, доколкото ми е удобно да го правя. Открила съм им всичките гъделни места и им казвам, че щом не сучат и дремят, аз включвам гъделната инквизиция 😁 След като са сукали с хубаво преглъщане и без особени паузи за 20 минути поне, ако задремят ги оставям да спят. Ако докато ги свялям от подковата, мрънкат - айде пак да сучат, може и едно по едно. Като са кротки, цедя 15 мин да хвана хубаво задното мляко, всяка гърда на шише, зачислено на съответното бебе. Додавам им го дори да спят/дремят, ако и след това хленчат, правя им АМ. После спят. Поръчах си възглавница My breast friend - модел twin breastfeeding pillow. През Аmazon.de доставката е безплатна и цената е 111 евро, има и обикновени възглавници. На мен ми е абсолютно необходима за повече комфорт, но ако на някой друг също му се отделят паричките, мисля че си заслужава. По-добре по-рано, от самото начало, но не се ориентирах по-рано...

# 564
С кой размер пуфис сте и кои точно?
И нашата в родилното се обрина от премиум кеър.

Рефлуксът ние борим с подигане на гнездото, често изправяне докато я кърмя, за да оригне и не в слагам да легне поне 15 мин след хранене.

За слуховия скрининг в майчин дон написаха, че не го е минала и бие бяхме в шок и ужас. Още следващата седмица след изписване бяхме в МЦ Попови и Скелина при   Проф. Диана Попова. Специално ни прие преди работно време, за да не се смесваме с хора. Много внимателна и с най-новата апаратура за слуха. Слава Богу всичко мина перфектно и се оказа, че в МД апаратурата е много стара и теста не е направен според условията.

Ние ползваме пелени Пуфис. Още от родилното ги харесах, само с тях не се зачервява. С Памперс премиум става доста червен около краченцата и установих, че не са нашите.

Вчера бяхме на педиатър. За един месец, изписан 3160, сега е 4610, 55 см, като каза, че това не са реалните сантиметри, защото не можело на бебетата да им се опънат крачетата. Ми вкъщи го мерихме 57 см. Всичко си е наред с бебчо.

Иначе бебокът е с кофти рефлукс, за който нямало спасение. И въпреки него си наддава като малко прасенца, ама ме заболява сърцето като повърне. Нямало лек за рефлукса. Ако някой има опит, нека сподели! Не знам какво вече да изпробваме.

Пращат ни и на УНГ заради къса юздичка, можело да създава проблеми с говора и има шанс да се клъцне, ако преценят. Освен това и слухов скрининг на едното ухо, защото във Вита ми го върнаха, че много плачел и се отказаха да го довършат. Част от жалбата ми е и поради тази причина! Не може да работиш с деца и да те дразнят, че плачат. Абсурдни хора.

# 565
  • Пловдив
Mom to be, понеже Ивайло беше с адски суха люпеща се кожа, нанасях олио, след баня и докато не попиеше хубаво стоеше по памперс. Така че разсъбличай. Свекървата адски ми беше претоплила Георги и тогава и мазило нанасяхме, ама ми изфиряса от акъла марката 🤦 но той беше много зле.

Срининга обикновено го правят децата като спят именно за да не реват.

# 566
Относно памперси, ние сме от самото начало на алтернативните Sleepy, в момента на, размер 2. Доста тънички са и са от памук и бамбук. Светослав има по-нежна кожа и тала ще си караме с тези. Понякога леко изпускат на гърба и може да се намокрят, но не ми е най-големия проблем. Поръчват се онлайн. Доставката не е безплатна, но пък пакет 84 бр е 20 лева. Особено сме доволни от кърпичките, 3 пакета х 60 бр. вътре са около 6 лв. и нямаме никакви забележки от тях.

От скоро им правим масаж с олиото на Weleda и не виждам никакво загряване. Само няколко минутки по-късно хич не са мазни. Много добре им понася и попива в кожата по цялото тяло. Сега отиваме за пъпчето, да видим какво е положението и ще пиша.

# 567
С опит да помогна с идеи и успокоение за кърменето:
1. Подкрепям, че гърдкте могат да са меки, а мляко да си има. Моите например в момента се втвърдяват когато те решат че е време за ядене или когато го сложа на гърда, но и в двата случая за кратко, максимум около минута и отпускат. От там нататък са меки, но мляко гарантирано има, чува се и детето как преглъща и ако леко стисна се и вижда. Смело бебетата на гърда да сучат и не се стресирайте толкова с количествата в помпата.
2. Аз с баткото за събуждане по време на хранене ползвах и преобуването. Слагам на гърда, 15тина минути се опитвам да го разбуждам с гъделичкане, пощипване на бузки, закачане на крачетата, ако се унася. След това го вдигам, евентуално оригване, и хайде на повивалника за преобуване като изобщо не си давам зор, в случая важното е да се разбуди, така че не бързам, а напротив, да се разсърди, че е гол и че няма памперс, и айде на другата страна.
3. И друго се сещам за разбуждането на спящи бебета, гледам да кърмя скоро след като е станал от сън, но не веднага. Ако е веднага може да се унесе обратно, ако изчакам да наближи време за сън пак. Така че като стане, малко го изчаквам да се разсърди (през деня) и му давам да суче, нощем гледам по-бързо да действам, понеже пък Лео суче бързо и по-добре да не го разбуждам много, че после будуваме иначе.

Памперси минахме през доста понеже тук има от тук от там подарък за бебето, но и с това дете явно ще караме с кауфландските. В момента сме с 2ка, защото имаме купени, иначе спокойно може да мине вече и на 3ката.

А вчера моята акушерка каза, че мога да боря кратките дневни дрямки на Лео (по до 40мин с по няколко доприспивания в тях) със спане върху мен и да го прехвърлям от мен в леглото по корем, естествено когато е под наблюдение. Не съм пробвала, ако го прехвърлям за момента не му е проблем да го обърна по гръб, но ако някой друг е в нашата ситуация и има нужда от идея, все пак да съм споделила.

С олио мазах 2 пъти след баня, малко по-топличко му беше, но при нас все пак е по-хладно от в България, а от днес даже си клони към студено.

# 568
Вики, и аз така ги слагам ядосани и събудени да сучат, но не всеки път, а през веднъж, че ми е жал. И разбуждането със смяна на памперс също правим. Този трик си мисля, че всички сме се досетили за него. 😊😁

Залепихме пъпчето. Докторката не е оптимист за ефективността на метода с лепене при толкова малко бебе, но сме длъжни да опитаме. Ако не помогне, не е спешно състояние, но се оперира след годинка и преди втората, за да нямат спомен, приемат го по-леко. Големият батко е опериран от ингвинална херния на 1г 10м и беше много жална картинка, много го болеше и много плака. Сега ще съм нащрек да не се подува някой някъде още. И аз съм оперирана, та не ми е новост. Пъпната херния определено ми е новост.

# 569
Герка, прегръдка и от мен за усилията Hug Потвърждавам и аз от личен опит - меки гърди и неуспех при цедене не значи липса на кърма
Имах 6 кг да свалям след раждането, в момента имам пет и половина, на тази статистика е леко манипулирана от мен, за мое успокоение. На практика не съм свалила. Имам апетит, за сладко особено, което си е нормално при кърмене. Залъгвам го с бисквитите на gullon, които са без захар, но са ми много вкусни. От тези 6 кг повечето са на корема и си изглеждам като леко бременна. Това не е типично за мен, преди много бързо ми се е прибирал корема, на това си е бил бременния корем, а не тлъстинките върху него, както е сега. За тях трябва да полага усилия. Казала съм си, че ще намеря време за йога, като пусна каката на градина, да видим
За претопленото знам, че трябва да се охлади бебето - малко по-хладка вода и малко по-леко облечено от обичайното
Вярно е, че на лидъл държат по-мокричко памперсите, но се чудя дали това не значи, че имат по-малко химия. За по-натам, при отказване на памперс, вършат идеална работа, въпреки че аз имам два пакета, купени от мъжа ми, и ще си ги използвам. Кърпичките им са с памук и са много хубави. Подариха ми торта от памперси 3 размер, за 4 и нещо бебе са идеални

Общи условия

Активация на акаунт