Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 544
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Аз оставих 7-8 кг в болницата и не мърдам, въпреки че кърмя и все пак се горят калории. Не мисля, че ям повече, но определено ям по-гадна храна, през по-големи интервали и в по-неподходящи часове и явно това дава превес. Застопорила съм на 59-60 кг и не мога да достигна заветните 54 кг, които забременях. Мами, при мен най-големите проблеми са диастазата, за която вече споменах и тазовите кости. При вас как са, защото всички дънки горе са ми тесни…

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 21:51 от Stiliana16

# 541
И аз съм така 59-60, забременях 53. Не мърдам.. с тези кг се върнах от болницата.
Иначе…умирам за сладко, направо е чудо. И тъкмо го изям цялото налично сладко вкъщи и се успокоя..и някой вземе донесе нещо. Визуално изглеждам добре, обаче имам мазнини на корема и като седна и се сгъна много грозно стои (според мен).

# 542
Здравейте момичета, следя ви отдавна, но така и не съм се включвала в групичката ви, защото терминът ми беше за септември.  В крайна сметка си имам едно августовско момченце,вече на 2 седмици. Тъй като тук вече са родени всички бебчета искам да ви попитам няколко неща.
Моето дете е изцяло на Ам и е на 2 седмици, какво количество ам приемат/са приемали вашите на тази възраст? И с баткото и сега ми е много трудно да преценя.
Другото, което много ме тормози вече е това, че бебчо все плаче. Отначало реших,че просто е по ревливо бебе, а и има колики, но вече 2 седмици той или плаче или спи. Състояние, в което да е буден и просто за гледа няма. Вече взех да се притеснявам да не му има нещо. С баткото имаше доста моменти ,в които просто седеше и си гледаше, но този малкия вариант да е буден и да не плаче няма. Има ли други бебчета, които по този начин просто спокойни будни не стоят?

# 543
И аз съм така 59-60, забременях 53. Не мърдам.. с тези кг се върнах от болницата.
Иначе…умирам за сладко, направо е чудо. И тъкмо го изям цялото налично сладко вкъщи и се успокоя..и някой вземе донесе нещо. Визуално изглеждам добре, обаче имам мазнини на корема и като седна и се сгъна много грозно стои (според мен).

Същата история с мазнините по корема, някак въпреки че коремът ми се прибра си има нещо, което издува и цялата кожа там си е доста отпусната все още.

# 544
Здравейте момичета, следя ви отдавна, но така и не съм се включвала в групичката ви, защото терминът ми беше за септември.  В крайна сметка си имам едно августовско момченце,вече на 2 седмици. Тъй като тук вече са родени всички бебчета искам да ви попитам няколко неща.
Моето дете е изцяло на Ам и е на 2 седмици, какво количество ам приемат/са приемали вашите на тази възраст? И с баткото и сега ми е много трудно да преценя.
Другото, което много ме тормози вече е това, че бебчо все плаче. Отначало реших,че просто е по ревливо бебе, а и има колики, но вече 2 седмици той или плаче или спи. Състояние, в което да е буден и просто за гледа няма. Вече взех да се притеснявам да не му има нещо. С баткото имаше доста моменти ,в които просто седеше и си гледаше, но този малкия вариант да е буден и да не плаче няма. Има ли други бебчета, които по този начин просто спокойни будни не стоят?

И ние сме на АМ изцяло,когато беше на 2 седмици не винаги му стигаше 60,и понякога му правих 100 зависи на какво АМ сте,то май на всяка кутия е различно.

# 545
  • Пловдив
И аз съм разширена в таза, имам паласки и сланинка по коремчето.
С предната бременност, след месец и половина, след раждането бях в задоволителна форма, половин година след раждането си бях килограмите преди забременяване. И сега се надявам да стане така.

# 546
Снощи приспивам бебето с музика от ютюб, ама от тези приспивания, при които на бебето грам не му се спи, а ти вече спиш с половин мозък. И влиза мм нервен и най- сериозно ми казва 'спри да шъшкаш, шъшкаш много фалшиво', изгледах го много стръвнишки и се разкара. И мен като ме напуши един смях, шъшкам фалшиво и се хиля над кошарата. Отделно, че.мина лятото и ние претоплихме кожата на бебето, излязоха му пъпчици по гърдичките и под мишничките. И сега пак е гол по памперс и за да не му дразним допълнително когата, като го гушкам, си обличам тениската наобратно - с картинката на гърба. И накарах и мм да се облече наобратно, той пък ме разбрал наопаки и ето в тази картинка - облечени по този нелеп начин, аз си седя, шъшкам фалшиво и се смея с глас...

Водихме го на дерматолог, че.по едно време.изглеждаха по-притеснително пъпките и с майчиния си мозък му записах час една нощ. Лекарката каза да го гледаме на 22 градуса, да го къпем с 35 градуса и да го мажем с хидратиращ лосион два пъти на ден. А после, като стане по-хладно да го къпем с измивно олио, за което не бях чувала. Ползваме.мустела. На 22 градуса, аз трябва се дегизирам като ескимос,.а.той щял да е по боди...

Аз непрекъснато му купувам дрехи и тою все няма какво да облече. Да се намери клинче за бебе явно е голяма сложност, не знам защо ги правят със стегнат висок ластик без място за памперса... Търсих даже в момичешките за за деца над годинка, но всички ми се виждат стегнати за нашето шкембенце.

Аз се оказа, че мога да си обуя някога свободните панталони до над коляното и се обух с клина от бременността, който ми се свлича, за да изляза да си купя по-адекватен клин от Пепко..

Вчера установих, че бебето се усмихва радовно, но ние с баща.му не знаем, защото сме от комитета по храненето и нощния сън.  Като е с нас плаче гладно или заспива на шишето, или се мъчим да го приспим. А като е на дивана с баба си будува и тя го занимава. Simple Smile

# 547
Маграт, посмях се на твой гръб, признавам.
Може да слагате муселинова пелена между вас и детето, вместо да се предрешавате Joy
Измивно олио аз ползвам на микса бебешкото, няма аромат и е хубаво, още от бременността минах на него, защото кожата ми стана потресаващо суха. Баткото ми е с дерматит и за него ползвам измивното олио на Авен и това на Юриаж, но това си е тежката артилерия.
Свободни клинчета е сложна работа, но на хм са най-добре. Моята девойка е фина и тези направо и падат, а на дължина са ок. Но баткото беше шишко (качи 1.5кг и 5см още първия месец) и за него взимах цели ромпери и някой и друг клин с боди от хм, те са малко уголемени.
И аз ям постоянно,  през бремеността не съм била така гладна. Но гледам да има постоянно плодове вкъщи, а ако наистина много ми се яде някоя боклучка- взимам, изяждам и приключвам. Ако държахме вкъщи сладолед, шоколади и тн постоянно щях да чопля в шкафа, за това си позволявам само навън да ям.
Живот и здраве след някой месец ще започна да тренирам пак и се надявам да вляза бързо във форма. За сега само разходки правя, че усещам все още поне 2-3 външни шева. Много ми писна от тях, малката е на 3 седмици вече, искам да падат и да се приключва..

# 548
Някоя мама има ли опит с тези пелени да ме ориентира и в размера. Обрива от вчера е, защото пелените на Лидл държат доста влажно на дупето и трябва да я сменям на 2 часа.

# 549
  • София
Ние ползваме пелени Пуфис. Още от родилното ги харесах, само с тях не се зачервява. С Памперс премиум става доста червен около краченцата и установих, че не са нашите.

Вчера бяхме на педиатър. За един месец, изписан 3160, сега е 4610, 55 см, като каза, че това не са реалните сантиметри, защото не можело на бебетата да им се опънат крачетата. Ми вкъщи го мерихме 57 см. Всичко си е наред с бебчо.

Иначе бебокът е с кофти рефлукс, за който нямало спасение. И въпреки него си наддава като малко прасенца, ама ме заболява сърцето като повърне. Нямало лек за рефлукса. Ако някой има опит, нека сподели! Не знам какво вече да изпробваме.

Пращат ни и на УНГ заради къса юздичка, можело да създава проблеми с говора и има шанс да се клъцне, ако преценят. Освен това и слухов скрининг на едното ухо, защото във Вита ми го върнаха, че много плачел и се отказаха да го довършат. Част от жалбата ми е и поради тази причина! Не може да работиш с деца и да те дразнят, че плачат. Абсурдни хора.

# 550
  • София
Израства се рефлукса, трябва да спи/ лежи с повдигнато матраче под главата винаги. Дъщеря ми беше така, връщаше мляко чак през носа и спираше да диша. Мисля, че ѝ мина към 4-5 месец някъде.

# 551
Ние ползваме пелени Пуфис. Още от родилното ги харесах, само с тях не се зачервява. С Памперс премиум става доста червен около краченцата и установих, че не са нашите.

Вчера бяхме на педиатър. За един месец, изписан 3160, сега е 4610, 55 см, като каза, че това не са реалните сантиметри, защото не можело на бебетата да им се опънат крачетата. Ми вкъщи го мерихме 57 см. Всичко си е наред с бебчо.

Иначе бебокът е с кофти рефлукс, за който нямало спасение. И въпреки него си наддава като малко прасенца, ама ме заболява сърцето като повърне. Нямало лек за рефлукса. Ако някой има опит, нека сподели! Не знам какво вече да изпробваме.

Пращат ни и на УНГ заради къса юздичка, можело да създава проблеми с говора и има шанс да се клъцне, ако преценят. Освен това и слухов скрининг на едното ухо, защото във Вита ми го върнаха, че много плачел и се отказаха да го довършат. Част от жалбата ми е и поради тази причина! Не може да работиш с деца и да те дразнят, че плачат. Абсурдни хора.
 И нашия е с рефлукс,взехме антирефлуксна възглавница.

# 552
  • Sofia
Момичета - извинявам се, че питам тук, но още не съм родила и се подготвям с козметика. Купих крем против подсичане и шампоан и душ гел 2 в 1. Друго какво е нужно? Ползва ли се бебешко олио и кога, колко често?

# 553
Момичета - извинявам се, че питам тук, но още не съм родила и се подготвям с козметика. Купих крем против подсичане и шампоан и душ гел 2 в 1. Друго какво е нужно? Ползва ли се бебешко олио и кога, колко често?

Бебешко олио се използва зимата. Сега използваме хидратиращ крем след баня.

# 554
  • София
Повдигната е кошарката, главичката е на по-високо, оригваме го, държим изправен известно време след кърмене - нищо не действа. Явно ще чакаме да израстне.

Иначе не сме пробвали антирефлуксна възглавничка, ама тя май няма смисъл, след като кошарката ни се регулира.

Вафличка - олиото се ползва зимата, студените месеци, защото загрява кожата. Ползва се лосион през останалото време. Ние мажем с лосион след всяко къпане по препоръка на педиатър.

Общи условия

Активация на акаунт