Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 38 467
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
До колкото знам се мажат с бебешко олио.

# 721
Ползвате ли BiGaia за колики при бебчетата?

# 722
Ползвате ли BiGaia за колики при бебчетата?

Ние капем по 5 капки Bio Gaia в някое от храненията, най-често преди обяд. Нямам представа дали е за колики, една педиатърка ни го препоръча и слагаме. От време на време слагаме и Абоколикен, но вече не сме редовни.

Никой ли няма да прави трансфонтанелна ехография?

Ползвате ли чувалче за сън? Ние снощи пробвахме за първи път, досега все го повивах в пелена. Взех 1 тог, отдолу беше с боди с дълго ръкавче. В стаята е 24 градуса.

Вечерната раздразнителност на бебетата е научно доказана, нарича се The witching hour. Тук има инфо ако ви е интересно

https://huckleberrycare.com/blog/witching-hour

И да споделя, че много се кефи на тази книжка, приятно изненадана съм. Слагам я пред него като го обръщам по коремче. Също така в кошарата да го стимулирам да си врътне главата на дясно, защото от 1 седмица е само на ляво…А преди беше само на дясно!

# 723
Гери, кажи за ТФЕ защо е важна, не е ли след 1ви месец? Ще го водим при неонатрожката в понеделник, тя прави ТФЕ и ще я питам?

Точно така спа снощи - боди с дълъг ръкав, есенното чувалче на Ангел бейби, 24 градуса. Това чувалче е за 23-24 градуса. Купих и зимно, без да си дам сметка, че вкъщи ние не живеем при под 23 градуса, защото аз ще трябва само да дремя под юргана, ако ми е студено. И зимните вероятно ще са за навън???

Неприятно се изненадах, като осъзнах, че трябва да купувам дрехи за бебеносене. И за бебето, и за мен. Имам само един специален суичър, но е още топло за него. С обикновен суичър, взех по-големи, на мен ми остава голо на гърдите и врата, а както вече казах съм зиморничава и обичам да се увивам.

Внимавайте като бебеносите, да не им опъват ромперите и пантолнчетата на крачетата. Влязох в една група във фб - Бебеносещи приключенци, има хубави статии, на прост език по важни теми като обличане, безопасност, ергономичност, т.н.

# 724
  • София
Ох, не мога да се стърпя да кажа колко е мило да чета майките с първо бебенце колко старание и мисъл влагате! Няма да навлизам в подробности как се гледа трето новородено, само ви го пожелавам някой ден ( който има желание, разбира се Grinning)
Аз давам БиоГая по веднъж, нямам представа дали помага. Изразходихме едно шишенце абоколикен, стори ми се, че не са толкова ефективни и минах на инфакол. Нашата Сара има много газове и пръцка и се урига като голям човек, а инфакол-а е точно за облекчение на газовете, затова го взех. Педиатърката каза, че няма нищо тревожно, че пръцка повече, гледах видеа как точно да ѝ помагам да изкара газовете от долната част на коремчето по-лесно, но нещо не ми се получава.
Герка, добавям - ТФЕ няма да правим, ЛЛ не го е споменавала с първите две деца, сега също не ми е казала нищо. На всяка консултация пипа фонтанелата и казва дали има нещо.

# 725
Момичета, вие от кога започнахте да слагате бебчетата по коремче и по колко време първоначално ?

# 726
Ще ме помислите за луда сигурно,но може ли някои да ми каже  това бялото зъбчета ли са?

# 727
Перли на Епщайн са това, махат се сами и не са опасни.
Маграт, направо не носи с ромпер, колкото и голям да е, набират се и пак може да им стягат крачетата. В Лидл пускат якета за носене есенно-пролетни, но ако се навличаш стабилно става и за не много кофти зима. Та следи брошурите, аз имам и един поларен суитшърт за носене и зимата просто съм с половин гардероб облечена.

# 728
Якето на лидл за бебеносене е много хубаво! Ние няма да правим ТФЕ, никой не е казвал че трябва.
Взех лятно чувалче 0,5 тог, в големите жеги спеше с него и по памперс, или късо боди, сега спи с клинче и боди с дълъг ръкав и го завивам с една по-плътна памучна пелена.
От голямото дете имам зимно чувалче и ще го извадя скоро. На мен лично ми е студено да спя по препоръките за сън на бебета и се завивам с по-добели неща, затова завивам и бебето според моите усещания за топло/студено.

Слагам го по корем всеки ден, за кратко.Общо взето гледам да е нахранен и с чист памперс. Покрай кака му…време за други дейности много много нямам.

# 729
И на мен ще е полезна информацията за лежането по коремче. Аз май започнах да я слагам късно от месец и нещо нататък, сега всяко слагане е с рев и не продължава дълго. Преди хранене е изнервена и едвам успявам само памперс да сменя. След хранене докато изчакам да улегне храната е заспала, общо взето за сега нямаме голям напредък, все още не иска да вдига главичка.

# 730
Гери, в болницата, в която родих, ТФЕ влиза в неонаталния пакет, така че тъкмо днес я направиха на моето бебе (аз съм от октомврийската група, но със септемврийско бебе и следя и вашата група по бебешките въпроси Simple Smile

# 731
  • София
ТФЕ засега не са ни казвали, че трябва и няма да правим без препоръка.

Бебка спи в чувалче за повиване на angel baby - 1 тог, облечена с късо боди. Спи много спокойно откакто започнах да ги ползвам, но когато започне да се обръща ще ѝ изкарам ръчичките.

Слагам по корем откакто падна пъпчето. Вече си държи главата доста, но изведнъж я отпуска, не я задържа за постоянно стабилно. Снощи забелязах и че се обръща от по гръб до на една страна и сигурно скоро ще прави от гръб до по корем. Слагам по корем и при смяна на памперс и на активната гимнастика.

БиоГая давам по 5 капки само вечер по препоръка на педиатърката. Това е пробиотик.

Последно да си кажа и моето - чак вчера прочетох за циклите на сън и бодърстване. Оказва се, че сме я тормозили доста горката бебочка… Прозяването и унасянето са късни признаци на заспиване. Трябва да следим за ранните, защото ако ги изпуснем после се чудим защо бебето реве, та се дере. Чувствам се пак супер неподготвена и загубена, сякаш 9 месеца нищо не съм правила. Губят ми се знания за основни неща от ежедневието на бебето. Confused
Точно днес се усетих, че при ранен признак “загуба на интерес и фокус към заобикалящите я неща” преди я слагах на шезлонг, на активна гимнастика, за да се опитвам да я забавлявам и  се чудех защо реве.

# 732
kuklichka, къде ги чете тези неща за съня?

# 733
  • Пловдив
Няма да го водя на трансфонтанелна ехография.
Не повивам и не ползвам чувалче - доста се върти, за разлика от батко му и съм сигурна, че ще ми съсипе нощния сън, ако го поставя в такова. По корем поставям понякога, не съм редовна.

# 734
  • София
kuklichka, къде ги чете тези неща за съня?

Академия за родители - статията е “Режимът на бебето”

Общи условия

Активация на акаунт