Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 36 956
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
Ще правите ли трансфонтанелна ехография? До кога може да се направи?

Моля да ми препоръчате витамин Д с нормален капкомер. Този Вигантол ме побърква, изобщо не капе и изсипвам 10 мазни капки къде ли не преди да успея да нацеля устата на бебето, което след 3 секунди вече е изнервено, че му отварям устата 🤬

# 706
Всички ли давате витамин Д на капки? Аз давам вигантол таблетки, и с първото бяха таблетки. От болницата пък дават един блистер някакъв друг витамин Д с флуор, ама пак са таблетки и дори педиатърката пита дали давам и таблетна форма ли е.

# 707
Не знам какво имаш предвид с “принципа на облъчване”, термометър бисквитка, който се лепи на детето и се свързва с приложение чрез блутут. Дава графика с постоянна информация за температурата и има “аларма” за каквито градуси го настроиш. Така нощес не трябва да ставаш и да мериш, а ако детето вдигне 38,5(примерно) приложението започва да ти праща нотификации и да пищи.
Но до колкото виждам не се продава вече тук или поне за момента е спряно.

Консултацията е ок, ако имате нужда да поговорите с някой и да ви увери дали това което правите е правилно или има нужда от корекция. За мен беше много полезна, определено ако не друго, то ми донесе едно спокойствие, а то е безценно в тези моменти точно.
Кукличка, магнезии за вазоспазмите и обличане/покриване на гърдите повече.

Miliva, нещо такова ли? £59.99.

# 708
Ще правите ли трансфонтанелна ехография? До кога може да се направи?

Моля да ми препоръчате витамин Д с нормален капкомер. Този Вигантол ме побърква, изобщо не капе и изсипвам 10 мазни капки къде ли не преди да успея да нацеля устата на бебето, което след 3 секунди вече е изнервено, че му отварям устата 🤬

GerKa аз използвам Oilesen и капкомера си капе доста бързо и е много удобно 😊

# 709
Gerka аз давам Вигантола разреден с малко кърма или АМ с възможно най-мъничката лъжичка , която намерих и ни се получава .

# 710
На мен педиатъра ми каза да давам Вигантола в порцеланова лъжичка с около 2 капки вода и 2 капки вигантол, за да не се лепи в лъжичката Вигантола и реално така ми е най-лесно, защото като сложа лъжичката в устата се изплъзва  директно и пръв той навлиза към гърлото на детето.

# 711
И аз виждам зор с този вигантол. Казаха ми за БиоГайа + вит.Д .

# 712
Благодаря за насърчаването, няма да се отказвам от кърменето за сега. Поне тук ината ми влиза в употреба. Но си е мъка. Мъжът ми ме подкрепя за всяко мое решение, но няма много собствено мнение. Знае че кърмата е злато, но и гледа как се мъча, та каквото аз кажа е.

На някой Лидълските памперси да пропускат? С каката бях само с Pufies. С него също така започнах- никакви проблеми с тях. Викам си, дай на по-евтинкото да мина и взех Лидл. Е да ама, някой път три подред пропускат. И с пишкано и с акано. Съмнявам се в себе си, ама толкова памперси съм слагала, че шанса да не го слагам правилно клони към 0. А пък и с другите проблем няма…

# 713
Един съвет ще дам, непоискан.
Ако има някаква кърма, детето засуква и искате да кърмите, отделете си два дни в леглото с бебето. Ей така, това да правите, да яде на половин час ако ще, да седи цял ден на гърда, няма по-добър стимул.
Помпите пасти да ядат, аз с първото дете като вас само висях на помпа и ревях, но той не засука нито веднъж и мляко ня-ма-ше.
Сега вадя помпата само ако имам някакво страшно напрежение, не знам това дете може ли и да пие от шише, защото не предлагам и вода. Но мляко има. Едни и същи гърди, просто има ли дете на тях се държат различно.
MaryJane, да, подобен термометър е.
Аз още не давам вит. Д, педиатърката каза, че ще го обсъдим на консултацията другата седмица, а малката прави месец в неделя, малко ми е страннно..

# 714
Малкият не е ял от 12 вечерта, това е много нетипично за него, той си яде поне веднъж нощем и то стабилно с апетит. Сега се размърка на два пъти в 5.10 и 6.40, смених памперса, предложих му шишето и не иска... И съответно на мен ми е притеснено, вижда ми се топъл, мъжът ми не даде да му мерим температурата, за да не го разопаковаме и притесняваме.

И колкото и да чета как се мери температура в ануса и колко е нормалната, и т.н. пак нищо не ми остава в главата. И се чудя защо по ягодите не съм си взела безконтактен термометър, вече щях да съм я измерила сто пъти и да съм спокойна или да предприема нещо...

Най-вече се притеснявам да не се дехидратира, защото как насила да му дам да пие???

Така или иначе педиатърката каза да го заведем на редомна консултация днес и това малко ме успокоява...

Междудругото тези месечни консултации ме побъркват - да го водя в поликлиника да го претегли и измери обиколки и височина и да го преслуша, струва ми се излишен риск през зимните месеци Sad

# 715
  • София
Маграт, от 2ри месец нататък почват да слагат ваксини почти на всяка консултация, затова се ходи главно.
Дъщеря ни вчера стана на месец и е качила
910 грама и 5 см е пораснала. Доволна съм. Има си вече малки сладки бузки. Ще почвам с вигантола. Нашата педиатърка още преди години ми беше казала да капвам в и около устата, а пък то колкото отиде там. Не знаех, че има други варианти, освен течен, ще купя днес и ще питам.

# 716
Аз капвам вагантол на биберона и бързо и го давам в устата, след 5-6 минутки капвам и втората капка по същият начин, дано се усвоява така. Опитвах в устата директно да капвам, но все не улучвах, много шава.

# 717
А какво правите за тези крусти по веждите? Понеже на моите вече им се различват веждите, но наполовина са покрити от тези образувания. Не мога да слагам спрей или друго, твърде близо е до очите. Намазах с кокосово масло, но едва ли ще паднат от само себе си...

Вигантола не ми е трудно да го капя в устата от ново шише. За мен си ползвах Oliesen, но капката ми се струва по-голяма.

# 718
  • София
За крусти от майки знам, че се маже с преварен зехтин или крем за крусти.

# 719
  • Пловдив
Вигантола го давам от лъжичка.
Крустите с нищо не мажа и баткото не го мажех.

Общи условия

Активация на акаунт