Ноемвриската мама теста с 2 те чертички здраво хвана!

• 19 318
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
вижте какво намерих от РОЗАЛИ....и благодарение на  VALEC
при много други жени в първите седмици на бременността, се появи прокървяване. Това се случва на около 1/3 от бременните. Говорим за типичното кафеникаво генитално зацапване или оскъдното кървене в началото на бременността. Това е т.нар.имплантационно кървене, т.е. при „потъването" на зиготата в маточната лигавица се получава ерозия на съдовете, което води до слабото прокървяване.
В такъв случай консултацията със специалист е задължителна, независимо от това колко е обилно течението, дори да са само няколко капки. Освен кървенето, други чести проблеми в този период са спазми или болки ниско в корема, гадене и повръщане. Всички тези симптоми изискват консултация с акушер-гинеколог. Тъй като кървенето е признак на заплашващ аборт, независимо от неговия интензитет, то изисква покой и прием на спазмолитици и витамини. Понякога се препоръчва и хормонално лечение.

" сега се поуспокоих това не е за инплантирането а около 5-6-7 седмица дето аз си изкарах акъла

# 136
Не се притеснявам аз,че после ще будувам...защото определено събирам и аз сили в момента Simple Smile чак ребрата започнаха да ме болят от спане   sleepuu
Днес н обяд положих някакви неистови усиля за да си поизчистя къщата...но все пак дано оня от "Сливи за смет" да не идва,че ще се изложа  Joy

# 137
Macki, zdraveite otnovo. Az pak sum bez kredor. Ne znam kakvo mu stava veche..

Lichnata mi doktorka dnes mi potvurdi bremenostta. Vzeha mi i edna kamara epruvetki s kruv za testove. Ginekolozhka shte vidia obache chak na 22Mart. Tuk ginekolog te gleda chak kum 8 sedmica ot purvia den na poslednata lelka. T.e. do togava ako shte se mre da se mre   Laughing

Simptomi:

Zakusnia mi 3 dni, vieshe mi se leko sviat, napravih polozhitelen test. Nai-pritesnitelni biaha bolkite i lekoto zacapvane. Ne ochakvah bolki, nito zacapvane. Te pochnaha sled kato veche imah polozhitelen test i tova e vsushnost koeto me pritesni. Zashtoto vse oshte ne znaia dali nivoto na hormonite e vdignato i pokazva polozhitelen domashen test, predi da se e izvurshilo implantiraneto.
Bolkite preminaha v desnia iaichnik, a zacapvaneto kato cialo beshe samo 1-2 kapki purvite 2dni i 1 kapka sigurno drugite dva dni. Vsichko ot ponedelnik do petuk. Sega vse oshte me naboliava kato che li ot diasno, no pochvam da si mislia che e pikochnia mehur, zashtoto i bubreka ot diasno se obazhda...vuobshte  Crazy

Az razbira se se izpopritesnih, vse chakah da mi doide, oshte ne moga da poviarvam che sum bremenna, izchetoh edna kamara informacia za implantirane, izvunmatochna bremennost, kisti v iaichnika i t.n. i t.n. stanah polovin doktor. Nadiavam se obache che vsichko e nared.

Ne mi se gadi, vse oshte pone i sum mnogo dovolna. Cicite mi sa stanali golemi i me boliat, no sa edni huuubaviii hich ne se oplakvam ot bolki  Laughing

Mnogo e nerpiatno zacapvaneto i bolkite obache, shtoto te hvashta strah. Kato se obadih na moiata doktorka i na budeshtata mi ginekolozhka i dvete me pitaha edno i sushto- IARKO CHERVENO LI TECHE- kazah NE - te kazaha, togava vishcko e ok, bolka i zacapvane bili normalni. No tuk kakto vi kazah chakat da padne tavana i togava praviat remont. 

Kategorichno mi kazaha obache da ne pia nishto drugo osven vitaminite za bremenni, koito vzemam i edno opredeleno obezboliavashto. Koeto az ne vzemam, zashtoto ne me boli tolkova. A i ne iskam da se trovia. Tuk sushto, kakto mislia Kanela beshe pisala, ne izpisvat hapcheta, koeto az podkrepiam, zashtoto ako ima neshto da stava, po-dobre da stane, prirodata si znae rabotata.

Celuvki na vsichki, gledam che zaformiame agitka  Sunglasses  Az oshte niamam data za razhdane, no kato ia izmislim shte pisha.

# 138
Pumpal   то май само в България изписват лекарства за щяло и нещяло и всяка седмица ти правят прегледи/ко ходиш на частно/ ама за да сме си спокоини така е по добре.... разрови се в началото на темичката има линк да си сметниш и самичка термина  newsm78

# 139
vales mnogo me uspokoi. #Crazy edna poznata pak mi kaza 4e nespaneto posle kato zapo4ne i prodalgavalo da 2ta godinka pak 6te vidim.
Не се настройвай така отначало - мойта дъщеря като бебе спеше много и мога да ти кажа, че тогава си отспах  LaughingСутрин дори се будех преди нея към 10, пийвах си кафето и тя тогава ставаше  Wink
А,а,а вие с девойките сте ми ясни  Laughing И сестра ми има момиче и това спи вечер от 9 та до 11 сутрин. newsm61

# 140
Мили дами вие пиете ли фолиева киселина ??? Миналия път започнах няколко месеца преди да забременея да пия, но сега май ме изненада, че толкова бързо се "прихвана" и съвсем забравих. Което тези дни задължително ще корегирам. Simple Smile

# 141
Ето ме и мен Simple SmileДнес видях на календара,че вече съм в 6 седмица и се чудя дали е влеме вече да отида на лекар!?Ще се види ли нещо или да поизчакам още една седмица?Личната ми лекарка ми каза да отида в края на март,началото на април.Последната ми М беше на 3.02.Дайте съвет.Единствения симптом,който имам до момента е болките от време на време ниско долу и нищо друго,но те започнаха между другото една седмица преди датата на М

# 142
  • София
Ето ме и мен Simple SmileДнес видях на календара,че вече съм в 6 седмица и се чудя дали е влеме вече да отида на лекар!?Ще се види ли нещо или да поизчакам още една седмица?Личната ми лекарка ми каза да отида в края на март,началото на април.Последната ми М беше на 3.02.Дайте съвет.Единствения симптом,който имам до момента е болките от време на време ниско долу и нищо друго,но те започнаха между другото една седмица преди датата на М

Моят съвет е да изчакаш още мъничко. Аз съм в шеста седмица и бях на доктор преди няколко дни-нищо не видяха и така се ошашках...вчера бях на друг доктор и той видя мъничето. Така че, за твое спокойствие изчакай още мъничко...поне според мен Wink

# 143
А на теб кога ти беше последната менструация Melodija?

# 144
Eto me tozi put dosta po-sigurno!...vchera si pravih dva testa!
edinia ne otrazi nishto...nikakva cherta - i kato se izposhashkah...
iztichah do aptekata vzeh nov i dvete cherti biaha kategorichni...
i az i muja se zaradvahme, no...chakam s netarpenie da ida na lekar
che da se uverya che vsichko e Ok s bebo...
Termina mi e e 13 noemvri...
i razbirate ot snimkata pod nik-a mi, che imame malko momichence,
koeto shte stava "kaka"...e, tova e ot men...
hubav den i do skoro   bouquet

# 145
Валец,мисля,че няистина трябва да се корегираш... Simple Smile  

Ох,а тия ехографи толкова ме притесняват ...аз отидох на лекар когато бях на 3 седмици и 2 дена ...и той с вагинален видя "правилно оформен плоден сак" ...каза ми да ида след 3-4 седмици.Обаче сега,докато не ида пак да ме види ще полудея...Четох какви ли не неща за "кухи" яйза...за аборти още във 4-5 седмица,без дори да се усетят и не знам си кво ...
Направо съм на косъм да ида в понеделник да ме види ей така ...междинно  Blush

# 146
Някой може ли да ми даде линк с калкулатор за смятане на седмици и дни?

# 147
Bilba1, и моята последна М беше на 3.02, следователно и твоят термин, изчислен с калкулатор ще бъде 10.11. И аз смятах да отида на лекар в края на март, началото на април, ама май нещо нямам търпение и ще отида по-рано. Така или иначе вече трябва да се чуе сърчице.
Ето ти един линк за изчисляване. http://www.bg-mamma.com/site/component/option,com_wrapper/Itemid,38/
Ако кликнеш на лентичката ми за бременност, тя също ще те отведе до сайт, който ще ти изчисли термина, а и ще можеш да си направиш своя лентичка. Същото се отнася и за лентичките на другите бременни момичета Simple Smile

# 148
Някой може ли да ми даде линк с калкулатор за смятане на седмици и дни?

калкулатор  www.mamaibebe.com
аз ходих 5 г,с на доки и се видя точка с вагинален с нормален -нищо/ в 6 седмица ходих заради кървене и се видя плоден сак и сърдечна дейност/утре сам на преглед и сам в 7 г.с ще ви кажа как е било

# 149
Много ти благодаря Kanela  HugМного ще се радвам да си споделяме седмиците и месеците на очакване със теб Simple SmileАз съм на 32 години и това ще ми е първото детенце-живот и здраве.

Общи условия

Активация на акаунт