Ето Пролет Идва,Наближава-Нашето СЕПТЕМВРИЙЧЕ ще Започне да ШАВА!!!

• 12 648
  • 271
  •   1
Отговори
# 180
kali, аз съм от Козлодуй и ще я правим в Лом, пр и един много добър доктор. Всички много го хвалят и дано е така.
Аз от притеснение забравих да поздравя новите мами с добре дошли Hug Дано се чувствате добре тук с нас.

# 181
Здравейте момичета, добре че се включихте че с мъжа ми стоим и чакаме някой да ни каже момче ли и момиче ли е;) Съвсем луднахме. накрая решихме че е момиче, ( понеже имаме много рокли и кукли от каката) и започнахме да търсим женски имена. До вчера бях добре, днес какво ми стана като видях толкова бременни за Септември, не знам, но само за полове и имена мисля. А си бях казала че втория път няма да психясвам...
Благодаря ви за хубавите коментари!

В тоя Дивак където ще се срещате какви вкуснотии има...добре че си бях в Бг тази есен и често го посещавах;) Да ви е сладко!

Ани това раждане наистина написано като по учебник...я да взема да ви разкажа и аз за моето което също  е като по учебник но за специалисти в рязането;) На който му е за пръв път може да пропусне хехехе;)
Да започна от началото на бременността...много чакана, много дълго правено бебе, вече съвсем се бяхме отчаяли и като разбрах че съм бременна реших че непременно ще напрява спонтанен защото толкова хубаво не може да е на хубаво. Намерих си гинеколог от Гърция с нашата вяра, но въпреки известността му и добрите отзиви за него реших да ходя и при една друга гинеколожка, за всеки случай за да имам две мнения;) Аз съм зодия Близнаци с асцендент Везни, малко недоверчиви с две думи.
Ходя при гинеколога сутрин ан видеозон и хоп при гинеколожката следобяд да виси с Доплера дали се чува сърцебиене. След два три дни - хайде пак при гинеколожката да проверим ритъма...
Всичко вървеше добре докато не ми казаха е трябва да ми вземат кръв от вената...Аз не съм от страхливите но виж всякакви интервенции с физиката ми могат да ми съкратят живота от страх...иди обяснявай сега как издържам кола маска а едно вземане на кръв не мога. Както и да е, дойде денят, имах чувството че ще раждам 4 килограмови близнаци без упойка. Седнах на стола, взеха ми кръв, станах да си ходя и се строполих на земята. Сестрата каза - от страх е. Към 6тия месец това вече го бях преодоляла и дори си бях направила план за раждане - ако може сама в стаята, без разни сестри и доктори наоколо ( чак ако се наложи, без епидурална, напълно естествено и мъжа ми да снима с камерата, а майка ми да си води записки са сърдечния ритъм на детето:) Бременни хормони, докъде могат да доведат праволинейното мислене на един човек.
Станах в седмия месец и се започнаха Бракстън Хиксовите контракции. Всеки ден по 20-30 на ден. Бях решила че ще раждам седмаче, всички в рода ми са седмаци, само аз износена до термин. Ходих до родилното няколко пъти, все ме връщаха. Веднъж мъжа ми замина за 3 дни по спешност в командировка, аз събудих майка ми, която се изнесе у нас понеже положението беше нетърпимо...аз раждах на всеки 4-5 часа!...и в полунощ се паркирахме в болницата. Тази смяна не ме познаваше, но след като не успях и тях да ги убедя че ще раждам се прибрах, ометох квото има в хладилника и се наспах.
В средата на 8мия месец най накрая 2 см разкритие! Не боли, не се усеща, само кръста ме свиваше през цялото време, но аз съм бивша спортистка с разтегнати връзки в кръста, така че реших че е от контузиите.
Дойде термина - бебе няма. Да не забравя да ви разкажа че през целия девети месец не се спрях в къщи,обикалях по магазините нон стоп и всеки ден плувах на басейна.Отивам на преглед - 2 см разкритие!
Доктора казва - утре ще те сложим на системи...Да ама аз не искам да е утре затото точно въпроснот "утре" свеки има рожден ден и що пък точно да е на нейния рожден ден, разбираш ли. Няма, ще стискам искам да е на датата на майка ми на рожденния ден.
Идва въпросния ден в който вече няма накъде, ще се ражда. Болки няма, разкритие няма, водите не изтекли, обаче преносвам с 2 дни вече и имайки се предвид историята ни за трудното зачеване, решават да ме приемат в болница. Взех си душ, леко се гримирах да съм "по красива" за камерата, изсуших си косата и точно в 12 полунощ - пак към болницата. Мама и мъжо плътно с мен;) Там обаче целия паркин зает с коли , явно много мами са раждали и само едно местенце свободно - номер 17;) Аз бях планирала раждането за 17ти.
Влизаме в стаята, чистичка, подредена, аз си носех и портативен касетофон за да раждам на класическа музика Sick Mr. Green, нагласих се с една прелестна бяла одежда специално купена и избродирана с червен конец за раждането и се настаних на леглото. Идва сестрата и почна да нарежда, тая нощница да се смени, бижутата да се смъкнат Twisted Evil
Пита болки има ли- няма. Погледна ми свитата и предложи единия от двамата да дойде на сутринта в 8 защото до тогава нямало да се роди бебето. Сложиха ми окситицин и още някаква банка която така и не разбрах каква е, аз чаках чаках да започне нещо и накрая съм заспала. По едно време усетих че идват и ми проверяват системите, но така и не ме събудиха. В 7 часа се изсипаха една камара сестри и доктори за визитация, прегледаха разкритието и хоп изненада - 2,5 см!! Спогледаха се скептично и си тръгаха. Болки никакви. По едно време към шоуто се присъедини моя доктор и ми спука водата.
Тук е мястото да кажа че съм чела за много истории където водите се пукат, жената се къпе, събира си багажа, и чак час и половина по късно отива в болницата. Е, не знам как става този номер, но това е явно при момичета на които разкритието прогресира равномерно или както е писала онази мацка - раждане по учебник.
Значи като ми спукаха водите усетих нещо като грейпфрут да напъва между тазовите кости. Това вече мама каза било истинска контракция. Бях изгледала всички раждания на живо по тв-то и 90% от американките викат и се късат по време на контракциите, аз обаче гък не казах, не щото не ме болеше ами, едва си поемах въздух и гледах да дишам отколкото да си хабя силите да викам. Дишането е много важно или поне при мен беше така и много ми помогна! Хехе малко двусмислено стана, много ясно че без дишане съм си на оня свят но тогава мислите ми бяха фиксирани върху как да направя така че от 2,5 см разкритие да стигна до 9см за 30 мин.Няма как момичета, стоите търпите си контракциите и си броите вдишванията. Това действие обаче ми писна след 15ната минута и срам не срам....реших че искам да ми сложат иглата в гръбнака.       
Дойде един кинта и 50 азиатец, който не ми вдъхна доверие но няма накъде, по добре това отколкото да дишам и издишам като риба на сухо на всяка контракция...че и вода не ми дават като ми пресъхне устата.
Епидуралната мами бе като да си почистите косъм на веждата с пинсета. По безболезно от вземането на кръв. Да обаче аз смъкнах кръвното до 60 на 30 и оттам нататък нищо не си спомням освен гласа на майка ми как ми казва "Гледай ме в очите"Wink) Поосвестих се след не повече от 5 мин но честно казано престорих се че ми е супер зле за да ми дадат още малко вода хехеххе кума лиска съм си какво да правя.
Епидуралната влезе в пълна сила и от контракциите не остана помен. С мъжа ми изклюкарствахме всичките ни познати през следващите 4 часа, жалко само че разкритието не помръдна от 3 см.
Към 1 часа на обяд, вече без грим, с рошава коса и съвсем не за снимки, доктора каза - сори ама ще трябва да режем.тоновете не ми харесват. Питам го аз колко минути имам да реша, понеже в протокола пише че ти дават да си помислиш малко...той каза - 2 мин. Спряха една мама с планирано секцио за ме оперират мен, нахлюпиха ми шапка невидимка, облякоха мъжо с болничните дрехи а мама реши да не влиза с нас...само си спомням как големите й сини очи се напълниха със сълзи а никаква сълза не пада. Това тя го умее много добре...дъщеря ми сега е същата;)
Сега за тези които са с планирано секцио. Секциото все едно е да ходиш на кафе с приятелка. Не се усеща нищо. Сложиха ми още упойки, но от кръста нагоре бях в съзнание. По едно време мъжа ми стана син зелен и настъпи една много тягостна тишина в залата...аз обаче нищо не попитах понеже до преди 30 мин чувах сърцето на детето и знаех че е добре. След това като гледах касетата ми стана ясно - след разреза я извадиха някъде до раменете и така стоя половината в мен половината навън няколко минути, зашото се оказа намотана в пъпната връв 5 пъти и преди да срежат връвта й разхлабваха пръстените около врата...но нито се беше задушила, дишаше си нормално, просто връвта я е спирала да слезе надолу и да се роди както си трябва. Сега като чета за раждането на това момиче, може би ако е била омотана само два пъти е можело да си спестя секциото...
После изплака , тоест не изплака а изпищя толкова силно че сестрите започнаха да се шегуват че ще е оперна певица;)
Закърпиха ме и на 4тия ден след операцията пак бях в мола на пазар.
Така че и мен не ме боля.
Два гадни момента, една две по силни контракции преди епидуралната и излизането от упойка придружено с малко повръщане. Цветя и рози и благодаря на Господ за малката!
Ако сметнете че е написано прекалено шокиращо за млади мами, кажете да го изтрия.
Благодаря за вниманието на тези които четоха;))
весел ден!

Последна редакция: чт, 01 мар 2007, 10:34 от Jungle

# 182
  • София
Извинявам се, че забравих  Embarassed.
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

# 183
здравейте милички,човек да не ви остави за няколко дена..........
немога да ви изчета, 1е даже сте преполовили нова тема, която между другото е страхотна.
видях че доста се притеснявате от прегледите.
при мен беше а и сега е така - има задължителни кръв и урина и цитонамазка, която е само взимане на секрет с клечка.
сега когато имах проблеми и кървях ме провериха за разкритие, което е нормално.
бъркането е забранено при бременни след седмия месец, защото може да предизвика раждне.
а цитонамазката е полезна, представете си че имате налични бактерии или гъбички - доста е опасно да раждате с такива проблеми.
ми това е за сега .
аз мисля да раждам в Шейново, отново от ЗК при който се падна. това си е моята философия - всеки мой познат, който е бил в болница с връзки хем е платил, хем е имал проблеми, а до сега аз си вървя само по пътеки от здравна каса и нямам ядове. мога да си призная също, че като не познавам доктора се чувствам по-добре, защото ако се чува нещо за доктор, то никога не е добро и умирам от страх, а няма безгрешни хора, дори и лекарите са хора, а при тях грешките са с много тешки последици........

за срещата съм за, само че не доразбрах с деца или без, аз мисля без, за да се опознаем, макарче и малкия би си прекарал добре ако има къде и с кого

целуфки милички..................

вчера ви писах и днес направо онемях като видях че не е побликувано и ми е написало:

Възникна следната грешка при публикуването на новото мнение:
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 47 нови отговора.

така че сега го пускам, като добавям честита баба марта и почвам да ви чета..........

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

Последна редакция: чт, 01 мар 2007, 10:07 от zlo

# 184
  • София,
Здраейте отново

Jungle имаш една прекрасна принцеса! Да ти е жива и здрава!
Исках да попитам дали си разбрала, че теста с пръстена брои всички деца! Това означава, че при теб първо трябва да се завърти в кръг и след това (за това бебе в коремчето ти) и в зависимос как се завърти ще познаеш пола!!!!! Успех

А има и още един метод, бях ги казвала някъде на пред! Ако с мацката си забременяла в ЧЕТЕН месец, то сега ако си забременяла в НЕЧЕТЕН значи ще е момче! Остава да се сетиш с нея КОГА СИ ЗАБРЕМЕНЯЛА и да сметнеш!!!!!  Пак Успех

Целуффффки и поздрави на Хавай

Срещата е на 11.03.2007г. - неделя в "Дивака" на ул. "Христо Белчев" в отсечката между "Денкоглу" и "Солунска"..... почти срещу "Лагуна"  от 16:30 часа, със или без деца както решиш миличка!

Пак сме 14 корема!!!!

Ваня, Анири, Samira, Liddi, katrin7, berina, thumbеlina, beni4, dona_78, kali, Мишока,trex,bravy,zlo

Последна редакция: чт, 01 мар 2007, 10:55 от Beni4

# 185
  • Кърджали, България
ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ МАМИ!!! Вече сте включени в списъка и никъде няма да мърдате - ще си бременеем заедно до септември и после заедно ще си гледаме сладките дечица  Heart Eyes Morena, тъкмо ще ме отменяш с рецептите, а аз вече съм си набелязала някои от твоите вкусотии   chef Jungle, чудесни снимки, страхотни сте  Peace vesela_123, радвам се да се запознаем!

ЧЕСТИТА ВИ БАБА МАРТА!!! Живи и здрави, румени, засмени вие и семействата ви, както и бъдещите им членове!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Ние от днес вече сме на градина и на работа, съответно. Стоил отиде с желание да връзва мартенички и да репетира за тържеството, което ще е в понеделник. А на мен продължава да ми се гади  Sick и ако карам така, ще си постигна мечтаната фигура, само че с коремче  Joy Следващата ми консултация е на 27 март чак и дотогава трябва да си направя стандартните изследвания. Още отсега съм се втресла как ще ми вземат кръв от вената, винаги ми прилошава и ми пукат вените  #Crazy

mileta, успокой се, миличка, операцията е рутинна, ще мине за нула време - говоря от собствен опит  Peace

# 186
rene_97,
Инфо за йогата има ето тук, според мен е супер - не е само физическа подготовка за раждането, а и ментална, духовна, влиза се във връзка с бебето от сега.
Ако имаш нещо да питаш още, пиши ми на лични, че вече съм писала в темите за тези неща, да не става спам. Ще се радвам ако дойдеш.

# 187
  • София
Пак досаждам, ама само да кажа, че снимките на Jungle са наистина страхотни  smile3521
Между другото чак сега успях да разгледам и албума на септемврийките и вече не се съмнявам, че ще се познаем на срещата  Simple Smile

# 188
beni4,

за теста на корема, ако имаш неуспешна бременност отчита ли? newsm78

# 189
  • Варна
Здравейте милички! Честита БАБА МАРТА!
Баба Марта бързала,
Мартенички вързала:
Морави, зелени! ,
Бели и червени:

Първом на гората –
Да листят листата.
И да дойдат всичките:
Щъркелите, птичките,
Първият певец,
Косер хубавец.

Пожелавам ви много здраве,късмет и щастливи дни! На вас и на семействата ви!
Добре дошли на Vesela, Morena i Jungle! Много се радвам, че се увеличава компанията:-) До септември трябва да сме 200 Simple Smile
Mileta, стискам палци! Знам че си много притеснена, което е нормално, но ще видиш че всичко ще е ОК. Толкова много палци има стиснати за вас:-)
St.Anger - направо ме разби твоята лекарка Shocked С какъв ехограф успя да види толкова рано?
Thumbelina, по-добре ли си вече? Миналата год. ми вадиха мъдерц, но преди това толкова ме болеше (и то си траях цяла седмица), така че като ги извадиха , вече болката ми се струваше като облекчение....така че не мога да направя реална преценка кога би трябвало да отшуми....Дано да е по-скоро.
Хайде, за сега ви казвам чао и много,много хубав ден!

Последна редакция: чт, 01 мар 2007, 10:28 от Поспаланка

# 190
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Честита Баба Марта!  bouquet

Бъдете здрави и нека през септември да гушкате най-сладките бебчовци!

Добре дошли на новите мамчета! Много се радвам, че продължаваме да се множим! Hug

mileta, всичко ще мине много бързо и напълно безпроблемно, сигурна съм! Peace

Beni4, мила, Samira си я записала два пъти в списъчето за срещичката - ако е от значение за бройката. Много се радвам, че вече си спокойна относно шарката!!! Hug

Inna, радвам се, че и при вас нещата са си пак в ритъм! А темичката е толкова хубава, че си ме вдъхновила и аз да се хвана по-натам с някоя от поредните теми! Като се понаситиш на водене на темичките, се кандидатирам да поема щафетата! Wink

Уфф, пак си набялязах да пиша сто неща, докато ви четох, и сега не се сещам... По-късно пак ще се включа отново. Wink

# 191
  • морето и сините вълни :)
халоууууу МАмИтА

честота ни баба марта,да сме румени и засмени

Трекси-мила да отчита и спонтанни абрти този метод.Изобщо отчита абсолютно всички зачевания който си имала през живота си.Така че действай-да видим какво ще ти покаже-а после като ти кажат полът на ехографа ще сравниш и ще кажеш дали е верен методът.На мен ми излиза че ще имам две моми за моя кратък и безценен животец.Па си викам ко по хубаво от това newsm53. Mr. Green Mr. Green

Добре дошла на новата мама-снимките са страхотни-бебката е прелестна направо.Пейзажа и той-абе с две думи викаме да ти идем на гости Hug Hug Hug

Бенич-направо ме убиваш с мокър парцал при всеки твой постинг и публикуваш часът и мястото на срещата и колко тумби сте се събрали preggo rotfImao rotfImaoСтава ми смешно чак newsm08

Времето във Варна е пълна БОЗА ConfoundedКато за начало на женския месец не го тача днеска. Wear Umbrella coldБахти и студъ е навън.А синоптиците казаха че щяло да бъде 15 градуса.Дртн ,дрън чи пляс направо fight fight

така понеже гледам Никой не казва час за среща във Морската столица-аз ще го кажа.А вие казвайте ако има възражения-
Среща
събиране на тумбаците пред козирката на 10.3.07 -събота в 16.00часа.Съгласни има ли?????Часът подлежи на промяна ако желаете.Абе всичко подлежи на промяна newsm10 ако има възражения

ЦИлуФ от мен  love001

# 192

Ани Бани заповядайте но да ви предупредя че тук само плодовете стават за ядене, хавайската кухня е под всякаква критика, добре че има баница на магазина да си поддържам фигурата с въглехидрати;)
Сега влязох да видя кои точно снимки сте разглеждали като споменахте за пейзажите, еми аз съм си сложила горе долу най красивите;) Някой друг ден ще ви покажа как изглеждах един ден преди да родя. Бях качила 38 кг;))) Този път се надявам да не са над 35;)

# 193
  • морето и сините вълни :)
е как ги свали тез 38 кг бе скъпа.Аз бях качила и аз към 30-така някъде свалих ги че и още даже....Но много искам да те видя с 38 кг отгоре,когато имаш време пускай снимки....Между другото отпред на първа страница има сайт за снимков матерял на септемврийките.Всяка септемврийка си е цопнала снимката и се е написала коя.Ако искаш помести и ти своя снимка там.
А те между другото много мами не са си сложили снимки.ДА НЕ ВИ Е СРАМ БЕ???????

# 194
  • Кърджали, България
Ей, браво, Jungle, след 38 кг отгоре да имаш такава фигура сега, направо невероятно  Shocked !!!

Подкрепям Ани-Бани - слагайте снимки в общата галерия, не се срамувайте!!!

Общи условия

Активация на акаунт