Ето Пролет Идва,Наближава-Нашето СЕПТЕМВРИЙЧЕ ще Започне да ШАВА!!!

• 12 684
  • 271
  •   1
Отговори
# 120
  • София,
Здравейте отново!

FEMININE миличка, мисля че може  да е, или  от ниско кръвно, или от нисък хемоглобин. Знаеш ли си показателите за това?!?!?
Но мисля че няма място за притеснение, в рамките на нормелното е! Но все пак не съм експерт! Не можеш ли да му звъннеш на твоя доктор и да го попиташ?

Целуфффки

# 121
  • морето и сините вълни :)
Ехооооооо-и аз да се изплющя таз сутрин тука.

феминче-на мен ми намирисва това виене на свят че кръвното ти налягане си играе с твойте чуства.Ходи нагоре ,надолу.не е зле ако можеш да си го измериш.Според мен ти е паднало кръвното.

Момичета ГОЛЯМА съм ПАТка -бременна да ви кажа.--таз сутрин се събуждам с мислълта че е "баба марта" вече и викам на мъжо " Mr. Green Blushдай мартеница"И почвам аз честита баба марта да си румен и засмян и дъръ,дъръ.дъръ сто чадъра му изредих в леглото.
Включвам телевизора и очаквам да видя всички с мартеници-гледам няма нито един от сутрешния блок с мартеници. ooooh! ooooh!И мъжо ми вика абе то утре бе хахоооооо ooooh! ooooh! ooooh!
Направо хептен се изумих ви казвам Mr. Green Mr. Green Joy Joy hahahaХич ма няма

Добре дошла на новото мамче-с радост те приемаме тук при нас Hug

п.с.Ейй все някой ще ме изпревари да му се невиди.Докато си публикувам отговора

# 122
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Добре дошла на Morena!!!  bouquet Толкова много се радвам на майчета с 3-то, 4-то и т.н. дете! Laughing Лека и безпроблемна бременност и дано да се чувстваш добре сред нас! Hug

честно казано понеже ме осигуряват на колкото получавам реално, а и последните четири-пет месеца имахме добро допълнително материално стимулиране освен заплатата, плюс - идващите месец-два, които пак ще е така - очертава се добър осигурителен доход - и затова и внимателно пресмятам кога точно да изляза в болнични и да не се върна  Blush Blush Mr. Green

кокошчица, най-добре разпитай в темата, която са посочили по-горе момичетата как стоят нещата, ако излезеш в болничен по-рано. Понеже по мой спомен (но аз не съм счетоводител, просто доста се рових по подобни теми, за да видя как стоят нещата при мен), се гледа осигурителния доход за последните 6 месеца непосредствено преди 45-те дни болничен преди раждане. Ако си била в болничен, примерно, 3 месеца преди това, ти се брои сумата, която си получавала като болничен в рамките на тези 3м, т.е. 80% от заплатата ти и от получената средно аритметична сума между последните 6 месеца ти се пресмятат отново 90%. Нещо такова.

FEMININE, звънни на доктора ти, да те успокои! Hug

# 123
Виждам настроението е добро.. исках само да поздравя с добро утро и да се насладя на горещото мляко, което присъства в ежедневието ми вместо кафе напоследък...
Приятен ден и лека работа на всички работещи..  Hug

# 124
  • морето и сините вълни :)
Анири не е вярно това за пресмятането.Майчинството се смята  не по това колко си получавал през тези месеци когато си бил болничен.А се пресмята въз основа НА БРУТНАТА ТИ ЗАПЛАТА.Демек ще рече това  на колко си усигорявана.Болничния няма нищо общо.Примерно ме усигоряват на 500 лв.Но като съм била болничен ми дават 400 .Само давам пример.Като изляза майчински няма да ми смятата 90 % от 400лв.Ами ще ми смятат 90%от 500лв.Защотот на толкова ме усигоряват.Надявам се че съм помогнала.

# 125
Има тема пусната затова при майките... Майчинството-счетоводно 1 и 2
Там една мадама отговаря на подобни въпроси и е доста по-наясно с подробностите.

# 126
  • София
FEMININE, и на мен ми случва на няколко пъти да ми се вие свят, дори потрепервам, предполагам, че е кръвното, аз и без това съм с ниско, а и нали не пия вече кафе.

Да ви се похваля, че напоследък се чувствам доста по-свежа, гаденето намалява, не ми е така супер отпаднало и скапано. Направо си се кефя. Flutter Предполагам, че е защото наближавам 4-тия г. месец и е суууупер, идват най-хубавите месеци от бременността! Party Party Party

# 127
  • София
Здравейте, сладуранки!
Морена, добре дошла при нас   bouquet Много е хубаво, че ще си имаме такова опитнао майче при нас  Grinning Желая ти прекрасна бременност и много положителни емоции в семейството!

FEMININE миличка, мисля че може  да е, или  от ниско кръвно, или от нисък хемоглобин.

Peace Абсолютно съм съгласна! Ако ти се завие пак и още не знаеш от какво е, хапни един шоколад за всеки случай или разтвори пакетче захар под езика.
Аз днес мога само да се оплача  Sad През нощта като ме почна един мъдрец, боли, боли, та се не трае  Tired Не съм спала, току що се върнах от зъболекар, извадиха ми го  Cry Сега ме пуска упойката и почва да боли, не знам как ще издържа. На всичкото отгоре през идните дни ми е разрешено да ям само пюрета и други течни храни.

# 128
Има тема пусната затова при майките... Майчинството-счетоводно 1 и 2
Там една мадама отговаря на подобни въпроси и е доста по-наясно с подробностите.

Именно в такава тема съм го чела това... Напълно е възможно да не съм разбрала или запомнила правилно. Затова мисля, че е най-добре кокошчица да разпита как стоят нещата в нейния случай именно в онези теми, да не вземем да я объркаме допълнително. Simple Smile

# 129
аз попрочетох доста от тези теми за "майчинството счетоводно", а и аз самата питах там - доста добре са обяснени всички възможни казуси и е са много полезни темички

иначе сутрин и аз пия по една огрооомна чаша топло мляко с една лъжица мед  Mr. Green направо се изненадвам колко сходни навици имат бременните

иначе на мен много ми се разреди гаденето - даже почти се чувствам пълноценна и тонизирана повечето време  newsm53 smile3502 направо е рай да можеш да си вършиш с настроение пак обичайната домакинска работа
по едно време съвсем бях се скапала - така ми беше гадно по цял ден без прекъсване по всяко време, че само се чудех къде да се свра на кравайче
а сега и на мен ми се вие свят понякога и много бързо се задъхвам - от нищо - ама четох, че било нормално - почва да се образува повече кръв - и за бебко - и сърцето почва да изпомпва повече кръв, така че е нормално на организма да идва нанагорно и да се отразява и на кръвно и на всичко

# 130
Ух, и аз имам проблем със задъхването... Много се дразня, понеже съм свикнала доста да се движа, а сега вървя 10 минути с нормално темпо или катеря 4 етажа и изплезвам език.

# 131
  • София
Здравейте мами.

Първо добре дошла на Morena, дано се чувства добре при нас и кара лека и приятна бременност.

При мен положението си е все същото, още не сме оздравяли. Детето е на антибиотици и се оправя лека полека, но аз не пия нищо и чакам да отмине с времето. Носът ми е блокиран и за да мога да спя си капя капки, които не са за бременни, но то такива изобщо няма и направо не знам каква съм я надробила. Но просто няма друг начин, иначе ще умра. Бабините методи пък не ми действат изобщо.

Бени4, аз също имах терзания за варицелата преди 2 седмици. Даже детето беше здраво, а аз го гледах вкъщи, щото ме беше страх да не лепне варицелата. Аз тогава си направих изследването за антитела, това е единствения начин да се успокоиш. Според мен не е за пренебрегване опасността, поне до 20 седмица от бременността.

И мен ме бройте за срещата, дано успея да дам малкия на баща му, защото иначе няма да разбера нищо от среща. Само ще помоля ако някой може да ми обясни къде е "Дивака", защото от известно време изобщо не съм в час с актуалните заведения. Ул. "Хр. Белчев" я знам много добре, но кажете в коя част да го търся заведението. 

Сега се сещам, че при предната бременност, когато термина ми беше почти същия (с 3 дни разлика от сега) усетих за първи път бебето на 17 Март. Значи сега мога да очаквам включване всеки момент. Даже на 2 пъти ми се случи да усетя нещо, но си помислих, че си внушавам. Мен всъщност много повече ме вълнува пола на бебето. Всичко бих дала само да е момиче, ама като нищо не зависи от мен, поне мога да направя онази проверка с халката.

# 132
 Здравейте мили мами! Добре дошла и на новата мама  StopАз също безкрайно много се радвам на нови попълнения, особено на такива многодетни Hug. Май точно такава мама си нямахме, ако някой съм забравила се извинявам предварително.

Как сте бе мамчета в това гадното време? Тук във Варна е противно, опитва се да вали и много подтискащо ми действа Weary. Инъче съм ок, няма вече бльокане за моя голяма радост Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Обаче съм завъртяла един тумбак ви казвам....................голям майтап, все едно ще раждам лятото smile3506. Вие как сте с коремчетата?

Ани-Бани, да те питам какво става за срещата? Питам директно теб, тъй като ти си я взела тая работа присърце, а и често пишеш тук. Аз мога само от време на време, защото съм на работа и няма как Blush

# 133
Ух, ама колко си ви обичкам  Hug
Благодаря ВИ МНОГО НА ВСИЧКИ  Hug
Наистина се поуспокоих. И без това съм с ниско кръвно, а кафе по принцип не пия ....
Ше прасна една кола след малко Mr. Green
Тумбелинка ...  ooooh! леле, знам колко е кофти да те боли зъб... а за мъдрец и вадене просто  Praynig
Поне сте го извадили копеуето  ooooh!
Дано си по-добре вече  Praynig

Целувки на всички  Hug

# 134
И аз съм така със задъхването, голям майтап, а по принцип много обичам да ходя. Ние живеем на 4-тия етаж и няма асансьор. Брех голям зор, не мога да излазя по стълбите, а за после не ми се мисли newsm78

Общи условия

Активация на акаунт