💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 21 623
  • 778
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, имам въпрос,  бебка прави 5 месеца на 3.11, но от 2-3 дни повръща по няколко пъти на фонтан, на АМ сме, Hipp antireflux, възможно ли е да е от него?Вече си изяжда по едно пюре на обяд и не ѝ давам тогава мляко.

# 721
Още няма 5 месеца, а е на етап да яде цяло бурканче - макар и малките??

Че кога е захранено бебенцето? 😲

Обикновенно повръщат излишното.
В случаят дали не е претоварено стомахчето? 🤔 За колко време от началото на захранвонето, е достигнот моментът да яде по цяло бурканче?

Здравейте, имам въпрос,  бебка прави 5 месеца на 3.11, но от 2-3 дни повръща по няколко пъти на фонтан, на АМ сме, Hipp antireflux, възможно ли е да е от него?Вече си изяжда по едно пюре на обяд и не ѝ давам тогава мляко.

# 722
Започна да яде цяло бурканче, от около седмица, иначе започнах да я захранвам 4 дни преди да навърши 4 месеца. [quote author=КремонаЛиза link=topic=1683955.msg48765043#msg48765043 date=1730368622]
Още няма 5 месеца, а е на етап да яде цяло бурканче - макар и малките??

Че кога е захранено бебенцето? 😲

Обикновенно повръщат излишното.
В случаят дали не е претоварено стомахчето? 🤔 За колко време от началото на захранвонето, е достигнот моментът да яде по цяло бурканче?

[/quote]

# 723
Звучи ми на преяждане.
Аз още не съм започнала захранване, на 4месеца е. Мисля да изчакам до 6м, все пак трябва и седнал да седи, дори още не се обръща сам по корем. Не бързайте, децата ще пораснат и ще ядът и полезно и вредно. 😀
Големите дълго време отказваха да заместят цяло ядене.

# 724
И аз се чудех кога да започваме захранване. Гергана още не седи сама задълго, катурва се Grinning но е увеличила доста АМ на ден в последните седмици. ММ иска да започнем полека-лека със захранването.
По-рано от 5 месец не ми се искаше, а и не е ли странно, като не седи сама? Не виждам и да проява особен интерес към храната ни също...

# 725
Аз започнах захранването тъй като започна да проявява интерес към храната която ядяхме, слагам я полуседнала за момента като я храня и ѝ правя домашни пюренца всеки ден, тъй като тези готови отказва да ги яде.

# 726
По принцип за бебетата с рефлукс се препоръчва по-ранно захранване. В друг случай аз не бих искала да товаря стомахчето толкова рано. Смятам да започна на 5 месеца и половина захранването. До сега е яла 3 различни млека + кърма и не е имала проблем. Надявам се и с пюретата да няма, защото къде ще й правя, къде ще й купувам, ще е микс. Купихме Peg Perego столче и смятам на 45 градуса да я слагам като започнем захранването. Планирам да посетя ортопед няколко дни преди 6-я месец и след негово позволение, ако я намери за добре укрепнала, тогава вече да я слагам седнала.

# 727
Аз от седмица правя опити да захраня, но неуспешни. Сигурно ще изчакам още малко, та тъкмо детето ще е на навършени 5 месеца.

И да се оплача - заради тази безумна смяна на часа режимът на бебето тотално рухна. Събужда се между 05:30 - 06:30 ч., но личи, че не е наспана и цял ден е кисела. Съответно има близо 4 дремки, последната към 18 - 19 ч. и е чудо. Тази нощ в 03:00 ч. беше готова и раздаваше усмивки. Не се издържа, съвсем без сън останах, защото и през деня не спи много добре.

# 728
  • София
И при нас нощно време е ужас Sad Синът ми е започнал да връща на всяко хранене, ужас е направо…

Педиатърът каза, че ще започнем захранване от другия месец (ще е навършум 5 месеца).

# 729
И за мен е странно да захраня такова малко бебе. А каката я захраних точно на 5 месеца. Плами след 10 дни ше ги навърши, а толкова мъничка ми се вижда. Може и да поизчакам. Иначе се напъва да се надига, но е далеч от сядането. Аз и не я слагам, когато се вдигне тогава.

# 730
Първото ми дете го захраних на 6 месеца без 1 ден, а второто на 6 месеца и половина, в никакъв случай няма да я захраня по-рано от 6ти месец и нея сега. Абсолютно не виждам полза и причина. Не бързам с нищо. Има време за всичко.
Изобщо не си представям, как бебе ще проявява интерес към храната на големите. И как изобщо се разчита, че проявява този интерес. То гледа навсякъде, всичко. Тя и яхтите гледаше онзи ден на морска гара, да вземем да й подарим една за рожденният ден. Вероятно проявява интерес към тях, щом ги гледа.
Не ме разбирайте погрешно, но от опит зная, че късното захранване е сигурното захранване. Повтарям, според моят опит.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 19:11 от КремонаЛиза

# 731
Баткото го захраних на 3 месеца по препоръка от педиатър - но при него имаше (и все още има) проблем с горната челюст и кърменето беше невъзможно, от шишенце също не можеше да засуква и всяко хранене беше кошмар. Милия няма да го забравя като опита пюрето направо грейна целия Grinning отказа категорично мляко след това и се наложи да му го давам на кашичка с лъжичка.
Същата педиатърка обаче сега с малката препоръчва да изчакаме до 5 месеца (на адаптирано мляко е). Аз за никъде не бързам.

Искам да ви попитам - има ли бебета, които вече се обръщат? На 4м и половина е, но още не прави никакви опити да се обръща.

# 732
Ехаа някои вече сте напред с матервла! Тогава да питам, че нещо нищо не помня за захранването с първият младеж🙉😂!
Ползвате ли някое приложение което да следи какво давате, по колко и също да казва кое кога се дава.
Имате ли книга да препоръчате или таблица която ще следвате?
Моят още грам не може да сяда.. и за захранване ще почна от 6 месец или малко преди това…

# 733
Аз свалих един pdf  файл на hip за захранване, прочетох го отгоре отгоре, не изглежда зле, все още не съм търсила други източници.

Иначе смятам на 5 месеца и половина да започна с пюретата, определено докато се храним ни гледа и се забавлява, дори и ако преди това е била крива и пищяща, при батко и нямаше подобно нещо.

Тя се върти от 3 месечна, а той беше доста по-голям, като започна.

# 734
Моята се въртеше наполовина миналия месец, вече свкаш загуби интерес или забрави как. Голямата захраних по схемата на Доц Владимирова. Има клипчета в youtube, някой ако има интерес ще ги изровя да дам линк.

Общи условия

Активация на акаунт