💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 21 639
  • 778
  •   1
Отговори
# 30
 Помисли за раница, но тази Isara не я препоръчвам.
И аз не си представям живота без раница, пръв помощник ми е.
А защо не ти хареса тази Исара?Аз бях си я харесала,почти си я бях поръчала, но след разговор с Ани от Слинготека отидох на място да пробвам нея и други и се оказа,че действително има и по-подходящи за моето телосложение от нея.
В Неко нося аз.

Ремъците минават по много крив начин, не вървят добре освен това, ремъка на гърба е много високо и е крайно неудобно, а закопчаването под дупето е скандално просто. Падинга що годе бива, но все пак не е като на нормална раница. А да и качулката е подигравателна.

# 31
Момичета, а мислите ли че ще е добра идея и изобщо ще мога ли да нося ако съм с хронични болки в кръста? Аз и до Сленготека мисля да ходя за една консултация, че ми е голям мерак, а тия болки ме спират.

# 32
Според мен не е хубаво да носиш ако имаш болки в гърба или кръста. То бебето докато се усетя и става 7-8 кг. Сега нося с Неко и аз, а за голямото бебе и каката купих една раница с мъжка разцветка да мъкне мъжа ми 😂❤

# 33
Здравейте, някой друг като мен да дебелее от кърменето, отделно че и косопад зверски имам ….

# 34
  • София
Здравейте, някой друг като мен да дебелее от кърменето, отделно че и косопад зверски имам ….
Аз имам някакво минимално покачване, НО и непрекъснато ми е гладно и ми се яде.

# 35
Аз винаги качвам, докато кърмя интензивно. Чааак след захранването сепва този апетит. И то не веднага. Но не се притеснявай, винаги идва моментът, с който пак ставаш мацка! Преди това хормоните някак пречат според мен. Всичко това е временно. 🙂
Точно днес гледах снимки и се жалвах, че съм се наклала 😬 а мъжа ми пак "защо се измъчваш, нали знаеш, че е временно и неизбежно", и аз се подсмихвам и се надявам и коремът този път да е временен, че е ("изтървах козите" работата)... направо съм надминала себе си и най-смелите си "очаквания". 🥴
Но само 1 път в живота е периодът за кърмене, той е важен за човечето и се старая да се абстрахирам. А апетитът е зверски, защото по време на кърмене, тялото ни се нуждае от доста повече калории - забравих колко точно повече, извинявам се, че съм голословна. 🙂

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 05:11 от КремонаЛиза

# 36
  • София
Четохна едно място,че се муждаею от 500 калории отгоре, аз обаче поемам повечко ми се струва , но да,права си че след това ще се влиза във форма.
Все слушам как жените с кърменето свалят, е явно няма да сме от тях с този апетит.
Сега като ми се дояде гледам да ям ябълки,краставици или нещо,което изисква повече дъвкане .... ама нали се сещате,че не винаги минава номера 🤣

# 37
От 2 дни тръгна сопол, от седмица акото е зелено, а вчера прирева внезапно, търка си с юмручета уста и ги смуче. Като погледнах, долните два зъба прозират 😅

# 38
Аз също качвам , докато кърмя. Това ми е трето и за сега задържам, което пак е добре. Забелязвам, че нямам такъв зверски апетит, но и не се храня най-здравословно. Готвя нещо бързо и лесно, децата също са капризни.
За сега нося с Ергобейби Ембрейс. Удобно е, но бързо ще умалее. Големият ми син го носех с Ергобейби Адапт, когато порасна за нея. Коланът е много широк и беше удобно на кръста, който ме болеше по принцип.

# 39
И аз мисля, че изяждам повече от 500 калории 🤭
Сутринта в 5 като ви писах тук, момичета, бях като стръвница, но устисках и не ходих да се нагрухтя, пък много исках 🥲
Преди няколко дни го направих и се връщам с едно шише вода. Мъжа ми се събудил от малката, която се протягаше и пъшкаше, и казва "еее, 1 шише вода да отидеш да вземеш и тя се буди" така ми стана смешно!! 😂😂
Защото аз бях ходила да правя фатално опустошение на хладилника 😂😂😂😂😂 в 4 сутринта, водата беше "прикритие" за благоприличие 😂 та, хапвам си и аз душа нося 😋
А плодове и зеленчуци изобщо не  ми вършат работа, те са гарнитура. Ето преди да си легна изядох 1 праскова, цяла нощ сънувам, че ям. 😂

Четохна едно място,че се муждаею от 500 калории отгоре, аз обаче поемам повечко ми се струва , но да,права си че след това ще се влиза във форма.
Все слушам как жените с кърменето свалят, е явно няма да сме от тях с този апетит.
Сега като ми се дояде гледам да ям ябълки,краставици или нещо,което изисква повече дъвкане .... ама нали се сещате,че не винаги минава номера 🤣

LucyFord, това е доста рано, твоят мъж голям герой ще излезе! 😊
Дъщеричките ти май и те са имали рано зъбки, помня че беше споменала нещо подобно 🙂

ioni_666, ти също ли използваш опцията да са под наем или ги купуваш? Питам защото това с наемането въпреки, че първоначално стряска като опция, пък е най-прагматично. Не сме решили твърдо, събирам мнения 🙂 пък и, мисля си, ако след 2 носения, бебешкото реши, че не иска там вече, защото не му е удобно примерно... съм с 300-400 лв вътре

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 13:37 от КремонаЛиза

# 40
Да и аз съм чувала, че от кърменето се отслабвало уж. Но явно при нас няма да е така. И аз имам зверски апетит и то предимно и само за сладко. Та последният месец съм започнала доста стремително за си връщам кг от бременността…..

# 41
  • София
Привет!
Сложихме и ние трите ваксини ,бебчо е малко по-нервен,но засега няма други реакции.Гушкаме се,кърмим се и така оцеляваме днес.
Доста мощтно изплака милото като го боцнаха.
Лекарката каза да го слагам повече по коремче,сега си търся възглавничка и ровичкам из Shein,че и яке за бебеносене си харесах 😁
LucyFord ,Ехааа,сериозно?
Лелеее,колкото рано ... честито!!!
На баткото му изби първия зъб на годинка.
Кремона , успокоих се ще има и други лакоми като мен 😁
Направо чак се разтрепервам от глад понякога 🤣Като бременна не беше така.

# 42
Люси, твоят юнак ще ни е първенец в групичката 😁
Йони, и аз засега задържам кг от раждането, а апетит нямам и внимавам горе долу колко ям. Файда няма, не съм свалила.
Бъбъл, и моята мадама доста се разплака като я боцкаха, после в боляха и крачетата няколко часа, но поспа повече и и мина бързо. На другия ден беше забравила, а ние се бяхме наспали 😛
Кремона, и аз съм водоноска цяла нощ. По два три пъти хидя да си наливам шишето, страшна жажда ме гони 🫢

# 43
Момичета, днес денят беше кошмарен. 🙂 цял ден е "спала" 1 час, но разпокъсано. Накрая, понеже вече психически не издържах повече да лежа и да се правя на умряла лисица, я сложих в количката и на двора. Преди пак да е ревнала, бутнах я до мен и запалих косачката. Заспа за минута. Моите деца, доказано най-добре спят и заспиват лесно на булеварден шум. Е, отдалечих се с косачката, за да окося и зад къщата.. тя се събуди. Обаче самата физическа работа ме съвзе и ми изкара бръмбарите от главата. Просто да споделя! 🙂
Днес си поръчах слинг, Мандука, беше ми силно препоръчан, ще кося с нея в мен. Робота изобщо няма да го пускаме, наистина много добре ми подейства. Сега разбирам, защо казват, че работата лекува. Едно време как не е имало модерната сега, след родилна депресия 🙂 ми нямало е време за такива неща.

Пък за ваксините, и моето кукле изплака с ряз. После слагам куул пач. А вие как третирате местенцето, за да облекчите крачето?

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 02:01 от КремонаЛиза

# 44
Davis а каква възглавница ви препоръча?
С първият ми не ми се е налагало че от ден едно главно спеше по корем. Голям стрес ми беше в началото, но само така най дълго спеше и бдях до него първите месеци, после се отпуснах. Но този главно спи по гръб, и се чудя дали да взема възглавница… иначе за този Фурлакис много хвалебствия прочетох, но много трудно записването. Ние ходихме при Алексиев и съм доволна. Каза всичко че е Ок, че вече дори може  да се слага в седнала позиция. Но забравих да питам какво смята за възглавниците и дали стават.
Кърмене аз по скоро не мога да свалям кила докато кърмя. Все още имам едни 5кила от бременността и също корема ми е все още като на 4 месец бременна😓. Но лека полека, ме толкова с глад, ма с бутане ма количка по баири ще станат нещата 😃!
Зъби и моят се плюнчи, яде ръце и леко беличко прозира ( и се напипва даже като минеш с пръст ). Но е много рано за зъби. Каза ми педито че са си зародишите… а първият ми син е с много късни зъби ( чак след първата му годинка тръгнаха). Та ще видим вторият…
forest_girl, 2-3 пъти ако говорим целенасочено да я сложа в гимнастиката например, но иначе върху нас много често лежи по корем.
Иначе онзи ден ходихме на ортопед. Със ставите всичко е наред, костната и структура отговаря на един месец по-голямо бебе и ни предупреди доктора да очакваме по-рано да почне да се обръща, да пълзи, че дори и зъби. Главата и е доста крива и ни препоръча възглавница, но аз я виждах, че е така. Просто не мога да се преборя с нея. Уж я въртя, подпирам с одеало… след 3 минути някак се е завъртяла вече и си е на която страна си иска. Expressionless

Общи условия

Активация на акаунт