💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 22 483
  • 778
  •   1
Отговори
# 600
davisНие имахме такъв период и даже наддаде дупер малко за месеца. Както каза Lucy той иска повече с явно тялото ти още не се е напаснало. Ти го слагаш, бебето се изнервя че не тече много и спира да суче и се изнервя. При мене помогна много да сменя позата- кърмене права с лека подскачаща походка🙈😂😂🙈! Звучи смешно и отстрани сигурно съм комична, но сработи. Така престана да пуска гърдата след 2/3 минути а си стоеше по 10/15. И се увеличи кърмата и пак си минахме на нормални пози за кърмене. Така че пробвай различни захвадки и пози…
дефицити и кърма тук донякъде е права Кремона. Това че бебето е пухкаво и качва кила, не е признак че всичко е Ок. Много се оказват с анемия и дефицит на желязо или други неща … които после излизат наяве или към 6 месец когато им пускаме кръвни. Важно е майката да работи на своите дефицити, защото тялото взима взима за да даде на бебето.. но като няма достатъчно няма как от нищото да създаде… та е важна много диетата на майката ( не количество а качество )… и да се следи както през бременността че няма големи дефицити.
Слагам я когато поиска, но гадното е, че тя и не яде. Буквално прави 2-3 глътки и после почва да се дере, а аз да я успокоявам. След 2 мин се успокоява и пак наново. Нощно време нямаме проблем, защото яде заспала и си суче нормално.
Абе ще го мъчим, все ще стане Hug

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 09:08 от Alexandrova17

# 601
Аз не мога да се храня диетично, докато кърмя. Зверски глад имам. Завиждам на жените, които успяват и да отслабнат. Не съм от тях. Колкото повече ям (не включвам боклуците от магазина), толкова повече кърма имам и ми се трупа на дупето 😂
За не хранителната кърма. Според мен единствено майката ще страда ако не се храни качествено. Количеството ще намалее, но не и качеството.
Позволявате ли си чашка вино вечер? Имаме домашно и много се изкушавам за половин чашка вечер. След кърменето в 21-22ч. прави малко по-голяма пауза, но пък виното ни е силничко.

# 602
Или просто изпий един чай на хип, разтваря се бързо и се пие 1 или 2 чаши на ден. Не вариш, не запарваш, не прецеждаш- не чакаш!

Просто опитай.

Ние имахме такъв период и даже наддаде дупер малко за месеца. Както каза Lucy той иска повече с явно тялото ти още не се е напаснало. Ти го слагаш, бебето се изнервя че не тече много и спира да суче и се изнервя. При мене помогна много да сменя позата- кърмене права с лека подскачаща походка🙈😂😂🙈! Звучи смешно и отстрани сигурно съм комична, но сработи. Така престана да пуска гърдата след 2/3 минути а си стоеше по 10/15. И се увеличи кърмата и пак си минахме на нормални пози за кърмене. Така че пробвай различни захвадки и пози…
Слагам я когато поиска, но гадното е, че тя и не яде. Буквално прави 2-3 глътки и после почва да се дере, а аз да я успокоявам. След 2 мин се успокоява и пак наново. Нощно време нямаме проблем, защото яде заспала и си суче нормално.
Абе ще го мъчим, все ще стане Hug

# 603
За алкохола и кърменето се включвам, щото и мама в човек 😂

https://xedra.wordpress.com/2010/01/15/alctable/

# 604
Благодаря ви много за насоките! Heart
Пия го чая на Хип, пия и лактил… за позата може би ще ми е трудно, но ще пробвам защото и аз имам чувството, че не и е безкрайно удобно. Току виж най-накрая пробвам люлеещия се стол, който купих специално, за да кърмя и сега е закачалка. Grinning
Edit: За пиенето - от бременността насам нещо не ми понася много виното, но на консултацията Ася Демирева ми каза, че мога по 1-2 чаши вино, 2-3 бири и малка мастика да пия, просто не в един ден Joy и аз бира си пийвах лятото, така чеее смятам, че може да си угодим все толкова

# 605
kiss, сподели опит за заспиването, моля Simple Smile

Практикувахме това, което пише в интернет. Кърмя го, то заспива на гърда, разбуждам го, за да види, че го оставям в кошарата и да не учуди къде е, когато се събуди и излизам от стаята. Започва да плаче, чакам десетина минути и отивам да го успокоя. Пак плаче, пак го оставям десетина минути сам и пак отивам да го успокоя.
Първата вечер заспа след 40 минути, втората - на 12тата минута, третата - на петата минута и вече се научи да спи по цяла нощ.
Идеята е да може да заспи само, ако се събуди през нощта.
Отделно баткото имаше екземи, които според мен се повлияха от спокойния сън.
Дано помогне и на други изтощени от разнасяне на бебета майки и бащи Simple Smile

# 606
Аз не търпя да реве, а знам, че трябва да я оставям. Ей сега бях седнала да обядвам и тя си реве в гнездото. Нарочно не ставам. Накрая вече бях на последната хапка, щях като приключа да я взема и взе, че заспа сама. И докато си ям и се терзая, че тя реве и аз не й обръщам внимание. Ще опитам по този метод, но не знам дали ще успея да се справя.

# 607
Аз не търпя да реве, а знам, че трябва да я оставям. Ей сега бях седнала да обядвам и тя си реве в гнездото. Нарочно не ставам. Накрая вече бях на последната хапка, щях като приключа да я взема и взе, че заспа сама. И докато си ям и се терзая, че тя реве и аз не й обръщам внимание. Ще опитам по този метод, но не знам дали ще успея да се справя.

Иначе преспиване до първи клас .. имам приятелка с близнаци първокласници. Спят си при нея вечер.

# 608
kiss, благодаря! Да я похваля моята, че днес заспа в количката. Досега се е случвало само 1 път.

# 609

Иначе преспиване до първи клас .. имам приятелка с близнаци първокласници. Спят си при нея вечер.

😃😃😃
Не, не.
Ще пробвам твоят начин 😃

# 610
Пуснах си малко телевизия да погледам, че се чудя вече защо я плащаме 😂 Това бебе като се зомбира… стои и гледа като невиждало 😂 Ужас… значи и телевизия не може да гледам.
Моето вечер също заспива на гърда. Докато го слагам в кошарата се поразмърдва, но обикновено продължава да спи. През деня не заспива на гърда, само вечер. Още малко като вземе да се осъзнава ще го махна и това, но засега ми е удобно.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 21:34 от Фрезия

# 611
Ние с мъжа ми избягваме да пускаме телевизора в нейно присъствие. Като се е случило да работи и тя е в стаята, също се зомбира. Искаме, колкото се може да я ограничим от екрани. Поне до година-две.

# 612
Много се радвам, че покрай бебето и големите ни деца ограничиха телевизора 😀
Аз изобщо не гледам, но тях ги бяхме изпуснали покрай бременността 😴

# 613
Към момичетата, които кърмят, по колко капки вигантол давате на бебетата?

# 614
На нас ни го спряха заради малка фонтанела. Евентуално 2 пъти седмично могло по 1к, но можело и без. На другите съм давала по 1к дневно.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 23:18 от LucyFord

Общи условия

Активация на акаунт