Препоръка за доктор - дишане

• 421
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета.
Ще бъда много благодарна да ми дадете съвет към какъв специалист да се насоча. Накратко проблемът ми е свързан с дишането, напоследък особено много често имам нуждата да си поема дълбоко въздух и да издишам през устата. Под много често - може би на всеки 4-5 минути. Понякога имам затруднение и не  да издишам хубаво, което пък ме паникьосва.

За протокола - имам  предразположеност към паник атаки ( скоро не съм имал, но преди често получавах), доста насъбрано напрежение и стрес усещам. Пристрастена съм към капки за нос и ако ми е запушен носа се паникьосвам. Ходя на психолог от една година, там сме правили дихателни практики ( заради паник атаките) и при нужда практикувам наученото. Но ми е странно че сякаш изведнъж започнах да имам тази нужда от дълбокото поемане на въздух.

Бях на пулмолог през юни, тогава отидох, зашото бях много болна, правиха ми и снимка на белите дробове, ако има някакво значение.

Не знам към какъв специалист да се насоча.

Имам ИР, пия глюкоф@ж от 750 вечер.  Гледам да ходя всеки ден по 10к крачки,  ходя на пилатес реформър отскоро и започнах и хбоди като сякаш след 1та тренировка започнах да се гващам, че го правя по-често това с дишането.

Напълно възможно е аз да си го предизвиквам и от напрежение и притеснение това състояние, но няма как да съм сигурна.

Благодаря ви!

# 1
А хранителен режим спзвате ли? И аз съм с ИР. Подобно нещо с дуишането ми се случва, когато го наруша с повечко въглехидрати.
Б12 колко е? Дефицитът му също също дава такива симптоми.

# 2
А хранителен режим спзвате ли? И аз съм с ИР. Подобно нещо с дуишането ми се случва, когато го наруша с повечко въглехидрати.
Б12 колко е? Дефицитът му също също дава такива симптоми.

Гледам да ограничавам въглехидратите. Б12 ми е 424 преди 1 месец. От месец съм на режим, като съм изключила захарта изцяло и интересното е, ме оттогава и сънят ми не е каъо преди - будя се веднъж или два пъти всяка вечер, не знам дали е свързано.

# 3
  • Банско
Пробвайте дишанията на Вим Хоф, те насищат тялото и кръвта с изключително много кислород. Има хора, който се лекуват с неговото дишане. По принцип се комбинират със студени душове или поне контрастни, но може и само дишането да се практикува.

Общи условия

Активация на акаунт