Ще бъда много благодарна да ми дадете съвет към какъв специалист да се насоча. Накратко проблемът ми е свързан с дишането, напоследък особено много често имам нуждата да си поема дълбоко въздух и да издишам през устата. Под много често - може би на всеки 4-5 минути. Понякога имам затруднение и не да издишам хубаво, което пък ме паникьосва.
За протокола - имам предразположеност към паник атаки ( скоро не съм имал, но преди често получавах), доста насъбрано напрежение и стрес усещам. Пристрастена съм към капки за нос и ако ми е запушен носа се паникьосвам. Ходя на психолог от една година, там сме правили дихателни практики ( заради паник атаките) и при нужда практикувам наученото. Но ми е странно че сякаш изведнъж започнах да имам тази нужда от дълбокото поемане на въздух.
Бях на пулмолог през юни, тогава отидох, зашото бях много болна, правиха ми и снимка на белите дробове, ако има някакво значение.
Не знам към какъв специалист да се насоча.
Имам ИР, пия глюкоф@ж от 750 вечер. Гледам да ходя всеки ден по 10к крачки, ходя на пилатес реформър отскоро и започнах и хбоди като сякаш след 1та тренировка започнах да се гващам, че го правя по-често това с дишането.
Напълно възможно е аз да си го предизвиквам и от напрежение и притеснение това състояние, но няма как да съм сигурна.
Благодаря ви!