Курсове по астрология

• 2 334
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте! Не се сещам за по-подходящо място да задам въпроса си.
Скоро бях на астролог и ми се видя доста интересна материя. Може ли някой тук да ме насочи къде е най-добре да се запиша на обучение и каква е цената? Въобще всякаква информация ще ми е от полза. Благодаря!

# 1
У нас има хиляди астролози и стотици курсове.
Трудно е да се отсее зърното от плявата.

Първо уточнете какво астрологично направление предпочитате, изберете и тогава търсете преподавател и курс.
Дали да бъде съвременна западна астрология (повечето са представители на Московската академия), астропсихология, традиционна (антична) астрология или набиращата популярност напоследък индийска (ведическа) астрология.

Що се отнася до цената за обучение, да изкарате курс в група ще Ви излезе по-евтино, отколкото индивидуално обучение. Не че е много евтино и в група – цените за един модул са средно от около 500 лв. до хиляда и нещо. Обучението включва няколко различни модула – уводно ниво за съвсем начинаещи, натална астрология, синастрия, прогностична астрология, ректификация, медицинска астрология, хорарна астрология, елективна астрология, мунданна астрология. По мои сметки това са няколко хиляди лева и минимум 4-5 години непрекъснато обучение. Отделно от това се инвестира и в специализирана астрологична литература. Ако купувате качествени чуждестранни издания, и там ще Ви трябва четирицифрена сума.

Да добавя, че за съвсем уводно начално ниво, ако не проявявате чак толкова задълбочен интерес към Астрологията, можете да си вземете няколко книги и не е нужно да се плаща за такъв курс, където обикновено се точи локум за знаци, домове, планети и аспекти в продължение на неопределено време.
Но ако искате да изучавате натална и прогностична астрология, тогава ще навлезете по-бързо в материята, ако запишете курс или частни уроци.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 16:15 от Sotis

# 2
Топлата вода вече е измислена. Информацията, знанието са в обращение. Това, което се преподава до голяма степен се предава и репродуцира. Един ходи на астрологични курсове или си купува книги, друг черпи достъпно инфо от нета, а след това учат други. Който и астрологичен курс да изберете, все ще научите нещо.
Зависи каква Ви е мотивацията да изучавате астрология. За обща култура има астрологична литература и на българския пазар.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 19:03 от starinthenightsky

# 3
Едни питат, а други отварят астрологични университети - Филипов.

# 4
Да, той още преди няколко месеца беше обявил за тази идея.
Само че много некоректно заблуждават аудиторията.
Така нареченият "университет" няма акредитация и дори ако искаш да платиш повече, за да полагаш след това изпити, никъде няма да ти признаят получената диплома. Ще си я окачиш на стената за престиж или в сайтчето, което ще побързаш да направиш само след една-две години обучение, за да си избиеш веднага парите за обучение.

Другата откровена заблуда в рекламата на Филипов е, че нито един от изброените български лектори няма научна степен. А ги е представил като "професори и доценти". За него не мога да правя твърдения каква степен има, но за другите съм наясно. Няма професори и няма доценти. Има една счетоводителка и един млад музикант. Румен го знаем всички – той е мозъчен капацитет, но е само теоретик, няма практическа ориентация. Учудена съм, че за пореден път Димитър Кожухаров, който е с преподавателски капацитет и завидни познания по традиционна астрология, за каквато претендират в този университет, не е поканен да участва. Или просто ги е отрязал, тъй като е наясно с някои шашми в нашата гилдия и не му се занимава с тази схема.

Предполагам, че доста хора ще се запишат. С един колега тъкмо коментирахме вчера, че е направено като мултилевъл маркетинг, на същия зарибяващ принцип. Ами каквото, такова.

# 5
Да, изглежда направено на принципа на мрежовия маркетинг. Дори и да е акредитиран, в държавата в която астрологията се слага в един кюп с червения конец. А астролозите се наричат пророци, гадатели, ясновидци. Притежатели на трето око. Колко да е престижно да бъдеш Бакалавър или Магистър по астрология ?

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 01:50 от starinthenightsky

# 6
Ако си калпав астролог, бързо ще те научат клиентите, дори ако си изкарал "магистърска степен".
В този ред на мисли дипломите от популярната Московска академия също нямат акредитация, доколкото ми е известно. Тя отдавна работи на принципа на франчайзинга.

# 7
Пиша в правилната тема, благодаря за корекцията @Sotis

На база на прочетената информация, ми изглежда като добър вариант за начален курс, такъв по модерна астрология, вече със задълбочаването на знанията със сигурност ще искам да се запозная по-добре и с индийска, традиционна или психологическа.

Какво бихте ми препоръчали като добър вариант? (на български или английски).

Нуждая се от съвет, тъй като в интернет пространството ми излизат редица курсове, и без достатъчни първоначални знания ми е трудно да преценя кой е наистина качествен.

# 8
Както споменах в другата тема, един колега, учил при чужденци, наесен ще обявява онлайн курс по Традиционна астрология.

Ако Ви устройва онлайн обучение на английски език, можете да потърсите във Фейсбук страниците на Academy of Traditional Astrology и School of Traditional Astrology (STA). Има и асоциация ISAR, която предлага онлайн обучение и уебинари, но предимно по модерна астрология. Има и Kepler College – и там можете да проверите какво предлагат.

За обучение по индийска астрология на български език препоръчвам Астро-център Джаймини с преподавател Екатерина Трифонова Димитрова (от Бургас). Също се провежда в онлайн формат.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 15:49 от Sotis

# 9
Някой има ли отзиви за курса на Крис Бренан? Като приключа със сегашното си обучение мисля да запиша и неговия.

# 10
Лични впечатления нямам, само от книгата му.
Цялостен курс ли предлага, или кратки тематични модули?

# 11
Лични впечатления нямам, само от книгата му.
Цялостен курс ли предлага, или кратки тематични модули?

https://courses.theastrologyschool.com/

Загледала съм 3в1 курса, но като цяло изглежда доста подробен и систематизиран.

# 12
Според мен си заслужава.
Същите цени вече са и при български астролози. Само че качествено съдържание не предлагат, само високи цени.
По над хиляда лева за един модул за начинаещи по модерна астрология. И след курса никакъв не ставаш. ))

# 13
А, моля ти се, с целия дановизъм ще си се индоктринирал докато завършиш нещо в България. 😀

# 14
Питах и Загата за курса на Бренан – не е цялостен курс, просто е разбит на отделни лекции.
Но според мен пак си заслужава – и като цена, и като брой лекции и съдържание.
Само че Крис Бренан не е от астролозите практици, които умеят да правят ректификация. Преподава я само на теория. Той е повече лектор, отколкото практик. Смятам, че има смисъл да запишеш обучение при него, щом имаш такава възможност. По-добре, отколкото при нашите лаладжии – станали са много алчни, но откъм качество и съдържание на материала не си заслужава парите.

Общи условия

Активация на акаунт